Nattblogg

Kära dagbok.

Jag vet att jag borde sova nu, det gjorde jag också..tills matte skulle smyga upp med den där jäkla kameran i nyllet på en igen! Skäms på henne ^^,.

smygfoton

..
regn & folk

Kära dagbok.

Idag har varit en väldigt intressant dag. Vi skulle följa med matte till en sjö för att fota hennes bästa vän. Men när vi kommit fram till sjön började det spöregna så vi fick ta bussen tillbaka igen. Men vi var endå borta i nästan 2 timmar och bussarna var smockfulla så det blev väldigt bra socialträning för oss.
När vi kom hem fick vi mat och sedan däckade vi båda två!

Förresten, när vi satt i bussterminalen och väntade på bussen till sjön så kom det fram en dam och klappade oss. Hon frågade vilka raser det var i oss och frågade sedan matte om vi var runt 12 veckor gamla. Ser vi verkligen så unga ut?
Matte tycker att vi ser nästan vuxna ut nu :D!

Tyvärr blev det inga bilder idag pga vädret.. typiskt att det skall ösregna här i Göteborg.

oj..

Opsi!
Vi ligger väldigt risigt till jag och Gibbe. Matte är fly förbannad på oss!
Vi kastade boll med matte på framsidan och utanför tomten går tre unga killar. Vi börjar skälla på dom och när matte går fram för att säga tyst åt oss springer vi ut på gatan och börjar skälla ut killarna!
Matte springer efter och då har vi slutat att skälla och försöker hälsa på killarna som ignorerar oss. Matte får tag i Gibbe som hade koppel efter sig men jag vägrar bli infångad och springer bara iväg. Matte lyckas iallafall jaga in mig på tomten igen och kväka ur sig ett "ursäkta" till killarna.
Sedan fick vi en massa skäll och fick gå in och blev platsade i köket där vi fick skämmas en stund.
Så nu måste vi gå kopplade och matte hotar med att skänka bort oss på blocket, ajaj!
Här är iallafall lite bilder:

Matte skall försöka få bort den felaktiga datumtexten på bilderna!

godmorgon

Kära dagbok.

En strålande vacker dag möttes vi av när matte drog upp persiennerna! Knallblå himmel och inte ett moln i sikte! Tyvärr är det fortfarande blött på gräsmattan mm. så det får bli på med regnkläderna iallafall. Men det gör inte så mycket för vi slipper ju duscha efteråt (bara tassarna men det är okej).
Matte börjar planera hur hon skall raka mig till sommaren *svälj*..
Hon tror det blir en helsnaggagning fast hon sparar nog huvudet och svansen, jippie..hur kommer jag se ut liksom??!
Jaja får väl stå ut då, kanske blir skönt att slippa svettas, får se till o införskaffa en tshirt bara så jag inte bränner mig eller något, fast det kanske inte går..har ju trots allt päls kvar.

Idag skall matte till läkarn och moster är hemma sjuk så vi slipper iallafall vara ensamma. Jag gillar inte att vara ensam, ännu mindre att vara borta från matte. Fast de skulle jag aldrig erkänna för henne ^^,.

Gjorde en rätt dum grej någon gång tidigt i morse..
Matte vaknade av att de stank skit i hela rummet och jag hade lagt en prydlig hög precis nedanför sängen. Matte blev inte glad, jag hade ju inte ens väckt henne och berättat att jag ville ut. Men det var liksom såhär att det var brådis! Hann inte!
Vi gick iallafall ut efter det och jag fick tömma blåsan utomhus - gött!
Sedan fick jag frukost vid 8 tiden och både jag och Gibbe verkar älska det nya fodret. Eller matte säger att jag nog inte känner nån skillnad så fort som jag äter xD.


Bjuder på en söt liten bebisbild!

typiskt

Kära dagbok.

Matte skulle precis fota oss ute då kameran stänger av sig - slut på batteri. Attans, inte heller fanns det några laddade batterier så det var bara att lämna kameran inomhus.
Geggiga och äckliga var både jag och Gibbe när matte tog in oss så vi fick bli avsköljda i duschen med lite vatten, som vanligt fick vi tokryck efteråt!
Nu har matte förresten köpt ett nytt foder till mig, jag skall börja med James Wellbeloved istället för Royal Canin. Just för att jag skiter så otroligt mycket (brukar oftast vara ett tecken på att fodret innehåller för mycket onödiga saker som kroppen inte kan ta upp, det åker ut istället). Brukar även få laxolja i maten för att pälsen och trampdynorna skall vara fina :)!
Vi åkte till Arken Zoo för att köpa fodret samt ett halsband med knäppe åt Gibzon, lite levergodis slank också med!

Vad har hänt hos er denna måndag?

bara elwiz

Kära dagbok.

Idag skall vi bara ta det lugnt! Vi var uppe sent igår, eller det blev sent iomed sommartid. Men men, matte filmade mig i morse när jag lekte/tuggade på mitt (okej då Gibbes) ben!

lite OT..

..Men matte måste få låna bloggen och fråga vad tusan man kan önska sig i 20års present?
Mormor tyckte en tvättmaskin men det tycker inte matte xD!


Har ni förresten släckt alla lampor osv, det är ju Earth Hour! Matte har tänt en massa ljus, släkt alla lampor i huset och låter den bärbara datorn gå på batterierna :)!

shopping

Nu har matte shoppat lite till oss igen!
Får börja gå över till XL i kläder snart, det sitter ju bra med L runt hals och bröst men det är som magtröjor (nästan)! Hur korta är vovvar egentligen? Tillome Gibbes kläder e ju för korta eller skall de kanske sitta så?
Jag föredrar iallafall att kläderna slutar vid svansroten och inte 5-10 cm innan!
Men men, snygga var dom iallafall! Får ha en tröja under i värsta fall ;) som täcker hela vägen.
Matte skall börja sy tröjor åt oss istället så vi får rätt storlek, det finns inga kläder med tillräckligt långa ryggar. Hur gör taxägare förresten?
Vi beställde iallafall från pupstore då dom har 20% på reapriset för medlemmar, sweet! Allt som allt gick de på 349 kr inkl frakt o faktura avgift :D! Vi fick även med en liten såndär munk kaka med strössel och hundchoklad, jag delade såklart med mig till Gibbe, snäll som jag är!

Näe matte, fram med symaskinen och åk till en tygaffär ;)!

Elwiz funderar

Hur ofta/mycket fixar ni med pälsvård mm.?


Hur ofta..:
* Badar ni er hund/ar?
* Fönar ni pälsen efteråt?
* Borstar, kammar, reder ut päls?
* Klipper, rycker, trimmar?


* Vad använder ni för schampo?
* Använder ni balsam eller liknande efteråt?Våra svar:

- Vi badas ca var 3-4e vecka, blir mer nu med allt slask!
- Matte brukar föna pälsen på oss då vi torkar så otroligt långsamt!
- Matte borstar oss varje dag (nästan) då vi lätt får tovor, mest pga varandra (dregelkletiga tovor osv).
- Vi har faktiskt aldrig blivit klippta eller något sådant, hehe. Men till sommaren funderar matte på att raka ner mig. Blir så lätt varm, men hon tänker spara huvudet och svansen ;).

- Vi använder "All Natural Pet Schampoo, Aloe & Oatmeal med lukten Melon/Gurka (luktar som godis) eller päronschampot från Chien Chic de Paris.
- Inget balsam än sålänge men det skall matte köpa så småningom.

skriver blogg

...med matte!

klant

Kära dagbok.

Matte hade visst glömt kameraladdaren i Norrland, smart!
Så nu fåre bli digitalkamera bilder istället, men det kanske inte gör så mycket?
(ignorera datumet)

Matte var något frustrerad på mig. Hon försökte ta massa fina bilder så blundar jag på varenda ett!

Bokat

Nu har mormor bokat tid för Gibbes kastrering! Tycker synd om honom, låter inge kul att få något kapat liksom..
Men men, det blir nog bäst så för honom :).
Den 12 maj klockan 12.00 skall han in och dom får hämta ut honom igen vid 16-tiden. Sedan skall han ha tratt i en vecka och ta stygnen efter 10 dagar tror jag det var.
Jag har iallafall åkt hem då så vi kan inte busa vilket är bra för man måste tydligen ta det väldigt lugnt efteråt. Så tråkigt det låter!

Matte har också kollat runt lite på kastrering "ifall att" och hon hittade ett ställe som var billiga, runt 2500 kr, samma pris som för Gibbe :). Men jag vill inte bli kastrerad och matte sa att sålänge jag inte lider av det så slipper jag - phieuw!

suck

Matte har slarvat/tappat/glömt bort laddaren till systemkameran så vi kan inte fota något alls med den :(! Klantmatte!
Husse skulle kolla hemma så att matte inte glömt att ta med den, annars får hon väl köpa en ny..vad det nu kostar.
Typiskt, jag som ville bli fotad just nu!

herrejösses

Kära dagbok.

Ni kan aldrig gissa vad som hänt!!
Matte stod i köket och skulle precis till att börja laga pannkakor när det började dunka och bonka för fullt inne i grovköket(tvättstugan). Först trodde matte nästan att någon försökte bryta upp dörren men när hon öppnade så såg hon att en slang som gick längs taket hoppade som en galning upp och ner. Bonkandet blev högre och PANG så gick det sönder och det bara sprutade ut vatten.
Matte sa att det såg ut som om någon hade satt igång två vattenkranar som stod på max och bara pumpade ut vatten. Trots golvbrunnen blev det snabbt översvämning därinne. I panik ringde hon morfar som var påväg hem men satt fast i trafik, mormor svarade inte i telefonen för hon tränade och moster var lika chockad som matte. Morfar svarade iallafall och sa åt dom att springa över till en granne för att få hjälp med o stänga av vattnet så matte rusade i myskläder helt rödgråten över till en granne som rusade efter och fick vrida av en stor ratt under bänken så att allt vatten stängdes av i huset, då först slutade vattnet spruta omkring och översvämningen sögs ner i golvbrunnen.
Sedan fick matte och moster torka golv och väggar samt hänga ut mattor och annat på tork tills morfar kom hem.
Han konstaterade då att det varit en vattenläcka några gator bort och byggarbetarna hade då stängt av vattnet i hela området och när dom satte på det igen blev det ett så högt tryck att någon automatisk tryckventil eller vad det nu var hade fastnat i öppet läge och vatten ledningen hade fått ett sånt övertryck att det hade brustit.
Jag och Gibbe var ju inte direkt så hjälpsamma när grannen kom instormande för att hjälpa till. Gibbe var ensam på övervåningen och såg i trappen hur en okänd person kom in genom ytterdörren så han skrek och kissade ner sig av rädsla. Jag skällde för att vad mina lungor var värda och vägrade hälsa (jag som annars älskar människor). Det var nog lite för traumatiskt för att jag och Gibbe skulle vara oss själva.
Vi förstod ju liksom ingenting, matte skriker i panik och springer ut genom dörren, någon sekund senare kommer en helt okänd man in genom dörren, vattnet sprutar i tvättstugan och jaa..traumatiskt!
Men nu är allt okej och morfar har lärt matte hur man stänger av vattnet i huset ifall det händer igen då matte är ensam med oss på dagarna. Tryckventilen måste bytas men det kan ju inte göras något just nu ikväll.
Så matte är nååågot nervös över att behöva vara helt ensam hemma på dagen imorgon :P.

blandat

Här kommer lite blandade bilder, de sista är från alldeles nyss då vi var ute och busade i regnet och sedan fick bli avsköljda i duschen då det var så lerigt ute!

husse=bäst

Kära dagbok.

Idag är det mulet och tråkigt..
Ingen husse är här och busar med en, jag är aaalldeles ensam..eller iallafall om man räknar bort min jobbiga brorsa och min tråååkiga matte.
Hon måste göra skolarbete och har ingen tid alls till mig, tycker jag.
Tänk om man vore vildhund eller så, det vore något! Springa runt i skogen och vara cool.
Fast matte tror inte att jag hade överlevt en dag ensam ute i det vilda, tror hon ja!
Matte har dessutom börjat med überdåliga smeknamn till oss.. vad sägs som "Elwizardo och Gibzone" låter som två pizzor tycker jag.
Näe, jag vill ha min husse tillbaks!! Allt är såååå mycket roligare när han är här!

träning och trött

Kära dagbok.

Har busat en hel del med Gibbe såhär mot kvällen men även tränat med matte.
Visste ni förresten att jag och Gibbe lärt oss ett nytt trix?
Jo, vi kan faktiskt "rulla runt" nu! Inte direkt på ord-kommandot men genom att matte säger ligg och sedan gör en rörelse med handen så rullar vi faktiskt runt ^^,.
Matte är oootroligt stolt! Det gäller ju att ligga i då vi skall gå på valpkurs snart.. fast då får man nog inte träna så mycket trix men iallafall!
Nu är jag iallafall så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, får nog ta och lägga mig o sova lite, godnatt!

depp

Kära dagbok!

Nu har husse åkt hem :'(!
Så Gibbe låg och deppade i saccosäcken, jag försökte trösta honom genom att tvätta hans öra som ni kan se i filmen nedan.pris

Kära dagbok.

Följde med matte och moster till ridskolan idag. Försökte äta hästbajs för det är ju så gott men jag blev tyvärr stoppad av matte - attans!
Såg en häst på nära håll rida förbi och jag stod bara o glodde på den, stor hund liksom..
Gibbe och jag hälsade även på en jack russel som hade en napp i munnen.
Moster red jätte bra och sedan åkte vi hem till min älskade husse, jag blev så glad när jag fick se honom! Han och morfar hade meckat med bilen hela dagen. Den är förresten fixad nu och vi tog en provtur till MyOne och jag fick ett supergott ben. Det var liksom som en rund mörk prickigkorv med fyllning i - asgott! Var så snäll att jag lät matte dela den så att Gibbe fick en bit också.
Egentligen åkte vi till MyOne för att kolla efter halsband men vi hittade ingenting. Det matte tyckte var snyggt var alldeles för brett för min lilla hals och sedan kostade alla blingbling halsband skjortan!
Matte förstår inte hur det kan vara så himla dyrt med hundgrejer.
Får matte betala 200 kr för en hundtröja till mig tycker hon att det är ett kap..jämför då med människokläder liksom, 5 gånger så stora, 5 gånger så mycket tyg och tråd och endå kan du få kläder för under 200 kr utan att det är rea?
Vad är det som kostar egentligen?
Matte såg t.ex en jätte fin trenchcoat på internet och hittade en likadan på Huveröds, priset var 699 kr på internet och 849 kr på affären och kvaliten var bara BLÄ! Tunnt och sladdrigt och helt usch bara!
Underligt..

smuts

Kära dagbok.

Idag fick jag och Gibbe följa med till centrum. Eller egentligen följde vi med och hämtade mormor från jobbet och hon skulle köpa lite ost och hö till Pigge mm. så vi fick hänga på.
Matte och husse gick runt med oss i centrum och vi tittade på änder och stoppade ut huvudena genom staketet på bron för att kolla på det forsande vattnet nedanför - spännande!
Vi gick förbi en ursöt schäfervalp som inte var så söt längre då vi passerade, den gjorde utfall och skällde till så Gibbe nästan kissade ner sig, jag blev sur och skällde ut den tillbaka!! Man muckar inte med min lillebrorsa!!
Vi blev otroligt skitiga och var inte längre vita under magen hur mycket matte än försökte torka av oss. Så vi fick bli avsköljda i duschen, dock utan schampoo. Så nu är vi nästan rena, lite halvgråa på vissa ställen men man kan ju inte hålla på o schampoonera efter varje promenix.
Matte ångrar lite att hon valde en vit hund ;).

Bjuder på en härlig valpbild, 7 veckor gamla :)!

bilder

Kära dagbok.

Här kommer lite bilder och en film från några dagar sedan!

phiieeuuw

Kära dagbok.

Matte och jag har bara inte orkat uppdatera, vi är så sjukt trötta. Eller iallafall matte!
Hon och husse höll på att råka illa ut igår. De hade varit på ICA och handlat, lånat mattes familjs ena bil, och när husse skall backa ut från parkeringsplatsen så sjunker bromsen rakt ner, plattan i mattan alltså och inget händer. Så han fick köra med handbromsen hela vägen hem. Tänk vilken tur dom hade att det där hände på parkeringen och inte mitt på motorvägen, eller när mormor skulle köra till jobbet nu i morse.
Så hela dagen har gått åt till att åka runt i hela Göteborg och leta efter bildelar..
Tydligen hade det gått hål i något bromsrör = bromsarna är helt urfunktion!

Så jag och Gibbe har fått vara hemma rätt mycket eller fått sitta med i bilen medan husse och matte har farit in o ut i olika butiker.

Vi var iallafall på en liten promenix runt området med matte och moster efter middagen. Då träffade vi på en granne, en tervueren hane på 3 år. Sjukt fint tycker matte, läskig som attan tycker jag! Han var lite för för min smak, men Duke tyckte om honom, dom var typ likadana skrattade matte (Duke hade träffat honom förrut).
Matte och moster stod iallafall och pratade ett tag med hans husse och det finns tydligen en hel del hundar i vårt område! Två golden, två dvärgschnauzers, en schäfer, en chihuahua/papillon, en stor blandras, tervueren vi pratade med oså vi två. Synd att man inte träffar på någon så ofta när vi är ute, eller vi är ju inte utanför tomten så ofta så.. men men :). Nyttigt var det att få träffa stora och snälla hundar det höll alla med om!
Jag och Gibbe har nämligen en ful ovana att "boffa" åt andra hundar och även människor. Matte visar dock tydligt att det är fel så efter att hon sagt åt mig att vara tyst så brukar jag faktiskt tystna, jag ääälskar ju människor!
Det är dock värre om jag och Gibbe är ute ensamma med matte, för då jagar vi liksom igång varandra och när en väl tystnat så sätter den andra igång och jaa ni vet..dominoeffekt.. men vi jobbar på det!

Bilder kommer imorgon ;)!

oj..stort

Kära dagbok.

Idag träffade jag en superstor Grand Danois på djuraffären, jag skällde ut honom rejält och då morrade han åt mig. Blev så rädd att jag gömde mig bakom husses ben.. matte tyckte dock att jag fick skylla mig själv som skällde åt honom.
När vi kom hem somnade jag BUMS :D!

allt o inget

Kära dagbok.

Idag har vi bara tagit det lungt. Jag och Gibbe har varit supertrötta och mest bara sovit. Några busstunder har vi ju såklart haft. Matte och husse åkte iväg för att leta regntäcken till oss idag men hittade ingenting, det blir ju liksom lite varmt med regnoveraller på sommaren och så.
Just nu ligger husse i sängen och läser en bok baklänges jätte högt.. det låter rätt skumt och jag kollar väldigt snett på honom, försöker ju liksom blogga och sova..
SUCK!

Här är en film från.. jaa ett tag sen!

Imorgon skall vi få övas på att vara ensamma en stund igen. Matte måste hämta ut ett par skor hon klackat om så då får vi vänta ensamma hemma jag och Gibbe, fast i olika rum.
Matte tänkte filma förra gången vi var ensamma men dumt nog tog kameran visst ett kort istället då matte (dum som hon är) inte hade växlat till filmläge..
Kanske försöker imorgon istället, alltid spännande o se vad vi hittar på va ;)!?

Bus i vårsolen

Kära dagbok.

Det var så himla fint väder idag att matte släppte ut mig och Gibbe på baksidan där vi fick springa lösa när hon och husse skottade altanen.
Sååå härligt! Strålande solsken och nästan 10+ i solen!
Vi sprang omkring och jagade varandra med pinnar och kvistar, superkul! Matte tycker att det är så roligt att vi har varandra och att vi tycker så mycket om varandra.
Vi var även på djuraffären idag och köpte en påse James Wellbeloved till Gibbe då den skall vara mycket smakrik. Han kanske helt enkelt inte gillar Royal Canin.
Vi skall även gå på valpkursen som de som äger djuraffären håller i och dom sa, hur ska det gå med två så söta valpar på valpkursen, ingen kommer ju kunna koncentrera sig liksom ;).
Vi var även och hämta moster och hennes kompis på ridskolan och köpte sedan godis, människogodis tyvärr så vi fick inte smaka.. suck!
Men nu skall jag sova lunch/middag man blir faktiskt supetrött av att busa ute!

Youtube var supersegt och sen stod det något "fel" när vi laddade upp klippet så får väl se om det kommer igång snart, här är det iallafall!


promenad

Kära dagbok.

Här är lite bilder och en film på när vi promenerar till skogen. Vi invigde de nya overallerna idag då vägen är så slaskig. De gjorde dock inte så stor skillnad det stänkte in äckel iallafall och jag trampade ur min overall hela tiden då vi gick i snö för den är så stor.
Hoppas nu att jag växer i den.. vilket matte inte tror att jag kommer att göra haha. Annars får hon sätta sig vid symaskinen xD!

Obs! Matte märkte att datumen på korten inte stämmer. Hon lånade sin systers digitalkamera då minnet var fullt på husses och den verkar inte ha blivit använd på ett bra tag så den är inte inställd.

Fundering!

Nu kommer en Elwiz funderar igen!

Denna gången undrar jag över vad folk har trott att era hundar har varit för ras, ålder och/eller kön?
Vissa får ju till helt konstiga raser..
Senast igår trodde en kille att jag var en Sankt Bernardshund? Och idag på Huveröds frågade dom om jag och Gibbe var mor och dotter ^^,.

Så vad är det konstigaste/roligaste ni har fått vara?

Regn-shopping

Kära dagbok.

Vi åkte som sagt först till ÖoB men där hade dom bara regntäcken, så vi åkte vidare till Huveröds där matte sett en gul regnoverall till bra pris förrut.
Vi hittade dom med en gång och började prova. Förra gången vi var där prövade jag en i strl 36 och den satt då som en smäck! Men nu var den lite tajt så Gibbe provade den och den satt perfekt på honom. Matte letade då efter en i storlek typ 40 men det fanns inte så vi fick ta en 45.a, stooor! Men det går bara man drar åt runt benen och kanske syr in ett resårband i midjan.
Väldigt små i storlekarna dock.. jag brukar annars ha L på overaller och då kan ryggen variera allt mellan 29-35 cm och det passar utmärkt så 45 cm var en stor chock haha!
Färgen är väl inte direkt supersnygg men det fanns ingen annan och vem bryr sig egentligen, allt blir väl brunt och äckligt i slask och regn iallafall ;)!
Texten Happy Dog är iallafall väldigt söt även om jag inte ser sååå glad ut på bilderna ;).
shopping och datorer

Kära dagbok.

Idag blir det shopping, eller iallafall så skall vi ut och leta efter ett par regnoveraller. Jag och Gibbe skall ju ha varsin och dom skall helst inte kosta skjortan.
De flesta kostar ju runt 599 kr och jag förstår verkligen inte varför?? Vad egentligen är det som kostar? Vi har iallafall planerat att åka till ÖoB, Huveröds och MyOne.
Mattes (och min) bärbara dator har visst börjat flimra till lite ibland, undra om det är internet som uppdaterar lite eller om det är pga det som hände igår..
Husse hade lånat den och satt i strömkabeln tvärs över golvet. Det är mörkt i rummet och matte skall gå på toa, vad händer? Självklart snubblar hon över sladden och datorn dras ner i golvet.
Men funkar gör den ;)! Tur det annars hade det varit andra bärbara datorn matte gjort sönder..
Näe nu skall vi nog åka om husse är klar!

gotti

Kära dagbok.

Har varit rätt så fullspäckat så bloggen har fått lida! Hemskt men så äre ju ibland.
Idag har matte och husse varit på IKEA och handlat en massa grejer. Jag och brorsan fick vara hemma ensamma i 5 minuter sedan kom moster hem från skolan och passade oss.
Vi åkte även till en zooaffär och köpte lite mer levergodis och så fick vi varsin grisknorr! Muuums!
Matte har sedan dammsugit sitt och Pigges rum och nu sitter vi bara o slappar. Matte o husse skall kolla på en film ikväll och sedan skall vi sova.
Imorgon blir det nog mer bloggning :).

promenad och bad

Kära dagbok.

Vi var ute på en jätte skön liten promenad för en stund sedan , dock blev Gibbe hur smutsig som helst. Han var helt svart under magen och upp på benen.
Så han fick helt enkelt hoppa in i duschen! Det är hopplöst med vita hundar nu när snön blir till slaskäckel. Matte med familj funderar på att köpa regnoveraller till oss så vi slipper duscha/skölja av oss så mycket.

stallet

Kära dagbok.

Matte fick äntligen med sig en kamera till stallet. Husses lilla är ju så praktiskt, bara att lägga i fickan så den åkte med :)! Moster skulle hoppa och fick en stor brun häst som hette Valiska. Det gick jätte bra, speciellt sista rundan och matte filmade genom fönstret på cafeterian.
Vi var med moster en stund i stallet och hälsade på hästen, vi är rätt vana vid hästar nu så det var ingen stor grej. Husse klappade också hästen men han är inte sådär jätte intresserad. Men matte har tvingat honom att tycka om islandshästar iallafall för en sådan skall dom tydligen ha någon gång i sitt liv säger hon..


Kära dagbok.

Vi var snälla o skjutsade hem mosters kille idag. Han bor en bra bit härifrån så vi fick köra rätt långt och sedan hamnade vi i rusningstrafiken påväg hem. Det var bara ett körfält öppet på motorvägen längre fram så köerna vad ENORMA! Vi kom ingenstans..
Så vi tog första bästa avfarten och fick köra en lång omväg hem. Men hem kom vi som sagt och matte hade med sig husses digitalkamera och tog lite kort på mig och Gibbe som sov under hela bilresan!

YÄÄÄY!

Avslöjandet:
Vems bil är de inte som svängde upp på uppfarten alldeles nyss??

HUUSSSSEEE!!!
Han har kört bil enda från Luleå till Göteborg! För min och mattes skull!
Han startade 04.45 i morse och var framme nu 20.40.

vi vill ha värme

Kära dagbok.

Matte filmade oss ute i skogen idag. Vi har tur som har så nära till en massa skog! Det är bara några hundra meter så är man framme och kan springa lösa o lukta på alla konstiga dofter, bestiga berg (matte hävdar dock att det är stenar hmpf..), busa och massa andra häftiga saker!
Vi längtar tills sommaren kommer, fast då kommer iförsig alla fästingar också.. tur att jag bor i norrland då höhö!
Men våren är väl härlig, då alla vitsipporna kommer, matte har förklarat att det är några vita blommor som dyker upp på nästan varje gräsplätt typ överallt, det måste se häftigt ut!
Hon berättade också att på sommaren blir det varmt ute, lika varmt som inne, kan det verkligen stämma? Gibbe kommer isåfall tro att han har kommit till himmelriket!
Vi är så hoppfulla nu när asfalten börjar synas och solen lyser varmt!


Men förtillfället får det bli påklädning då det blåser kallt..

jippie!

Kära dagbok!

Ikväll händer det något väldigt roligt! Berättar mer då ;)!

scary

Kära dagbok!

Vet ni!? Det är en räv som stryker omkring i vårt område!
Vår granne kom o plinga på dörrn och berättade detta så att matte inte skulle släppa oss lösa på baksidan längre. Den är tydligen jätte mager så den äter väl vad som helst..
Läskigt alltså! Vi som varit lösa ute idag jätte mycket.

Men vilken räv skulle våga fajtas mot dom här tänderna va? Gånger TVÅ dessutom (om gibbe är modig vill säga)!

Promenader och grillträff

Kära dagbok.

Nu har hundhuset uppdaterat sin sida angående gemensamma promenader!
  • 13 Mars
  • 27 Mars
  • 10 April
  • 24 April
  • 15 Maj
  • 5 Juni
  • 19 Juni
De datum med fetstil skall vi lätt hänga med på! Sedan annordnar dom en Grillträff den 23 maj för den som vill följa med :D! Den skall vi också gå på såklart, vi har ju verkligen skitkul!

Här finns bilder från förra grillträffen!

bilder från igår

Kära dagbok.

Matte orkade bara inte ladda upp/redigera en massa bilder igår men idag har hon faktiskt fixat iordning bilderna från igår. Det är lika strålande vackert väder idag men tyvärr himla kallt vilket leder till att Gibbe vägrar kissa ute!
Han har inte kissat sen halv 7 i morse trots att matte varit ute med han 3 gånger - LÄNGE! Han är dessutom rejält påklädd men nej. han vägrar!Uppmärksamhet och bilder

Kära dagbok.

Idag har varit en halvspäckad dag, kan man säga så?
Första halvan låg vi bara o sov i mattes säng efter vårt morgonbus. Vid kvart i 3 promenerade vi mot hållplatsen som ligger efter våran (några hundra meter bara) så vi fick springa av oss lite.
Vi hoppade på bussen där och åkte till mosters skola för att möta henne och gå o handla.
Det stannade flera stycken för att klappa oss medan matte var inne i affären och moster stod ute med oss. Men det slog inte kaoset inne på bussterminalen när vi kom trippandes i söta tröjor.
Matte säger att det flockades folk runt oss, men jag tror hon överdriver lite men det stod en hel del som ville klappa och gosa och fråga alla möjliga frågor om oss och dom som inte vågade gå fram viskade "åååh tittaaa!!" till kompisen bredvid. Standard frågorna var ju vilken ras vi var, ålder, kön och vart vi köpt kläderna.
Är det inte lite konstigt hur vissa inte förstår att man är hane ibland? Matte fick nästan övertyga vissa om att vi verkligen var killar båda två. Iförsig hade jag en rosa tröja men vissa trodde Gibbe var tjej för han är så mycket mindre än mig. Sen trodde några att jag var äldre än Gibbe också.
Det var iallafall en himla bra socialträning för oss!
På bussen hem satt jag och somnade på rygg i mattes knä medan Gibbe pep som en nervös råtta. Han gillar inte att åka buss.

Lite blandade bilder från mosters mobil som matte hittade:trötta

Kära dagbok.

Vi är sååå trötta båda två så vi somnade i mattes säng. När man har varit vaken i typ två timmar nästan och lekt en stund så är man helt slut! Då blire att sova två timmar och sedan är det full fart igen!

RSS 2.0