GOD JUL!


En fundering

Vad tycker ni om diverse "hund-hjälp"-redskap?
ex. halti, cm-halsband, antiskäll osv.

sömntuta

Kära dagbok.

Matte hade svårt att somna igår, men inte jag inte ^^,!

Såhär gött sov jag vid 03 på natten ;)!

Godkväll!

Kära dagbok.

Hej igen!
Idag har jag och matte varit iväg en stund på kvällen så Gibbe fick vara ensam ett tag med moster. Det är faktiskt viktigt att få ensamtid :).
Gibbe går ju lätt upp i varv och blir stressad men han är världens goaste när han väl är lugn och han är oftast som lugnast när inte jag är hemma. Det har dock blivit mycket bättre nu sen kastreringen!

Tog som lovat lite bilder på våra nya vintertäcken, dom från förra året var för små och kardborrebanden på ryggen var helt utslitna. (Gibbe snodde dock kameran för en liten egopic)tillbaka?

Kära dagbok.

Nu måste jag verkligen be om ursäkt för den otroligt URKASSA uppdateringen, eller den kanske helt oplanerade bloggpausen.
Vet inte vad som hände riktigt, blogglusten försvann liksom.
Jag vet inte om detta blir en nystart med lika tät uppdatering som förr men något inlägg då och då kan jag nog klämma fram.

Vi lever iallafall och mår sådär. Gibzon har halsfluss igen så nu får han gå på både antibiotika och smärstillande. Jag får också medicin ifall att jag är "bäraren" av smittan men inte får några symptom själv.
Det är kallare än kallast och vi har nya vintertäcken båda två som jag kan visa imorgon ;).
Kursen är avklarad med en guldstjärna i kanten även om jag fortfarande inte tycker om andra hundar så kan jag iallafall acceptera att vistas runt dom när jag väl förstått att dom inte utgör något större hot.
Annars gör vi inget speciellt om dagarna mer än springer och tokar oss på baksidan och går mysiga promenader i snön. Såklart blire hjärngympa också i form av godissök i snön eller leta efter matte. Vi har lite jullov kan man väl säga, iallafall på kursfronten. De får vänta till våren/sommaren och då blir det nog agility. Jag kan lätt tycka att lydnad blir lite väl långtråkigt efter ett tag och har inte det där "go:et" matte vill. Ni vet svansen går som en propeller och jag verkligen VILL lära mig mer. Det hade jag dock när vi testade på en liten hinderbana på kursen och då tänkte matte att vi får ta o lägga lydnadsstjärne-planerna på hyllan och satsa på något jag vill istället. Sen får matte ta o skaffa sig en riktigt lydnadsälskare om några år.

Snart är det iallafall julafton, min andra och Gibzons första, med oss iallafall. Matte tror att vi kommer skälla ut tomten som två idioter. Vi gillar att använda rösten liksom..inte direkt uppskattat dock!

Varför är det så att alla tycker att skälliga hundar är ouppfostrade. Jag är superduktig men har otroligt lätt till skall och blir väldigt lätt provocerad till att skälla. Kan vara att jag voffar till på en person på gatan när vi är ute o går och personen i fråga säger "jaja voff voff på dig" då kan jag börja tokskälla, jag är inte arg. Bara glad. Men matte skäms ju ögonen ur sig när hon inte får tyst på mig.
Jag tystnar oftast väldigt lätt men när Gibbe är med så hetsar vi upp varandra och då är det nästintill omöjligt att få tyst på oss om vi inte kommer bort från det som fått oss att skälla. Lite jobbigt så nu började matte och moster vägra gå ut med oss samtidigt, om dom är ensam vill säga.

Jaja nog om det, vi är underbara iallafall ;) och söta kolla här bara:

RSS 2.0