Typiskt.

Kära dagbok.

Matte är lagomt glad på mig nu..
Det var ju agilitykurs och oturligt nog så har en tik där börjat löpa. Så ni kan ju gissa hur jag betedde mig..
Jag skrek och pep under hela kursen, ville inte ha godis och hängde i kopplet. Gjorde som matte sa men det gick otroligt långsamt och jag stannade titt som tätt för att råstirra åt tikarnas håll och pipa/skrika hjärtskärande.
Matte funderar på att ta med sig Gibzon nästa gång istället, han är ju iallafall kastrerad..
Jag är helt psykiskt slut iallafall, ligger raklång på vardagsrumsmattan och stensover.

Powerwalk

Kära dagbok.

Idag tog jag och matte en liten powerwalk/promenad.
Skönt att vinden svalkade idag!
När vi kom hem började jag dock låta som om jag skulle till o nysa men de kommer ingen nys så matte är jätte orolig nu. Hon spolade mig med svalt vatten och gav mig is ifall det var så att jag var överansträngd/hettad. Så nu får jag ta det lungt idag, men det är säkert ingen fara med mig, jag gick ju med nosen i backen hela vägen så det är väl lite damm och annan skit i min nos just nu.

Bild från då vi tog en liten paus på vägen

Vitsippor!

Kära dagbok.

Såg de första vitsipporna idag! Matte tvingade mig givetvis posa bredvid dom..

underbart väder!

Kära dagbok.

I måndags gick jag och matte + några till, till en liten "sjö". Vi fick gå genom uppförsbackar i skogen så när vi kom fram var vi jätte varma. Det första jag gjorde var att lägga mig ner i vattnet och bara njuta! Jag simmade även några simtag för första gången, min pinne hade glidit iväg för långt ut så matte höll mig ovanför vattnet så jag kunde grabba tag i den, sen fick jag simma två simtag tillbaka tills jag nådde botten!
Det fanns massvis med grodor i vattnet men det var jätte svårt att fota dom.
Såg en hel del hundar också som ja morrade dovt åt, då blev jag fyad av matte.

Igår åkte vi in till slottsskogen och tittade på alla djuren, häftigt!

jag njuter i vattnet

jippie

Kära dagbok.

Igår fick vi svaret på Gibbes blodprov och alla värden såg bra ut så det är ingenting med hjärtat! Vilken lättnad!
Nu på måndag skall dom ringa tillbaks igen och så skall vi prata om hur vi ska gå vidare med utredningen osånt.

Idag när moster och Gibbe var iväg på promenad kastade jag och matte boll på baksidan, blev några bilder:


Elwiz <3 Tikar

Kära dagbok.

2a kurstillfället igår och nu har ju gruppen delats in i två. Jag är den enda lilla hunden, alla andra är 20+ kg och alla utom en är tikar ;). En flatcoated retriver ville hälsa på mig och först var jag lite misstänksam men hon kråmade sig så mycket och slickade mig runt munnen att jag blev alldeles mallig. Pep åt henne och kråmade mig tillbaks och tillslut la hon sig ner på rygg på marken och bara ålade sig efter mig, tjejtjusarn nr1!! ;)
Dröjde inte länge till fören de andra tikarna också ville hälsa och pussa på mig, trots att jag är minst så är jag minsann stiligast! :D

haha

Måste bara visa en väldigt rolig bild som moster gjorde:

fniss!

agility

Kära dagbok.

Imorgon är det ju dags för kurs igen och när matte o jag passerade en öde lekplats idag smög vi oss dit och smygtränade några gånger på att vilja röra sig framåt!
Jag vill ju gärna gå fot fram till agilityhindrena, ta mig över dom och sedan gå fot igen. Så nu tränade vi på att få mig att vilja gå ifrån matte :).
Märks att vi inte tränat på länge, har helt glömt bort hur man sitter fot efter inkallning så matte får hjälpa med handrörelser ;D!

Godmorgon!

Morgon bilder :D!

Uppdatering

Kära dagbok.

Gibzon skötte sig ganska bra hos veterinären idag trots sin rädsla. Han fick panik när dom skulle kolla på honom och bet veterinären så då fick dom ta på honom munkorg och så fick vi lämna rummet.
Matte och morfar hörde honom skrika som en stucken gris där inne och sedan blev det helt tyst och dom trodde att dom då säkert sövt/gett honom lugnande.
Men tydligen så hade han skrikit för han fastnat med benet i selet och fått panik, men så fort vetten fått av selet så blev han kolugn och dom kunde göra vad dom ville med honom. Så dom tyckte det var bäst att matte o morfar väntade utanför även på ultraljudet, EKG och blodprovet för så fort dom kom in i rummet började han morra åt vetten igen xD.

Veterinären ringde för ca 1 timme sedan och berättade att specialisten kollat på EKG och det såg bra ut. Men ultraljudet hade endå visat något så hon sa att vi ännu inte kunde utesluta någon hjärtmuskelinflammation utan vi måste vänta på svar från blodprovet som kommer i slutet på veckan. Hon sa dock att hade det varit ett allvarligt hjärtfel så brukar det visas på både EKG och ultraljud men hon sa att vi endå skulle vänta tills alla specialister fått kolla och säga sitt innan vi tar ut någon glädje/sorg.
Så på fredag får vi förhoppningsvis svar på vad det kan vara och antingen blir det röntgen av hjärtat eller halsprov under narkos.

Gibzon mår annars bra, är pigg och glad, äter osv. Han är bara hes i halsen så han har nu fått rimadyltabletter som är smärtstillande.

Men håll nu tummar och tassar för oss!

I bilen påväg hem, rakad tass med omplåstring pga blodprovet. Men en glad Gibbz iallafall!

Stackars Gibzon

Kära dagbok.

Tillbaks från blåstjärnan nu, dock vet vi inte om det är goda eller dåliga nyheter. Vi väntar på telefonsamtal från hjärtspecialisten. Det kan vara så att Gibzon har hjärtmuskelinflammation.
Dom fick lyssna på hjärtat och kunde inte höra det andra hjärtljudet det skall ju låta som doDonk doDOnk men dom hörde bara do....do.. =/.
Så nu sitter vi här och är ganska så oroliga!

Skulle det inte vara något med hjärtat så skall vi gå vidare med en halsundersökning där han skall sövas osv.
Idag lyssnade dom på hjärtat, tog ultraljud på hjärtat och mätte EKG samt tog blodprov.

Sjuk igen

Kära dagbok.

Inatt sov moster hos sin pojkvän så Gibbe har sovit inne hos oss. Eller sovit och sovit.. han har slickat sig runt munnen, smaskat, hickat och harklat sig hela natten. Började runt halv 1 tiden och vi har bara sovit korta stunder efter det.
Så på morgonen ringde vi veterinärkliniken här i centrum men dom kunde inte operera bort halsmandlarna som dom ville att vi skulle göra så vi ringde till Blåstjärnan och fick en tid kl 13.20 för undersökning + rådgivning.
Uppdaterar mer när vi är hemma igen!

agilitykurs

Kära dagbok.

Idag började agilitykursen! Det var så spännande när matte stod i köket och hackade korv, precis som hon brukade göra när vi skulle till lydnadskursen. Vi packade in oss i bilen och körde iväg, Gibbe skällde som en tok åt allt och alla där bak. När vi kom fram skällde han åt alla hundar och människor på planen medan jag mest fnös och gav ifrån migett öronbedövande skall lite då och då. Men matte fick tillslut tyst på Gibbe genom att muta honom med korv och då lugnade jag också ner mig.
När mormor och Gibbe hade åkt blev jag som vanligt och vi alla ställde oss i en ring runt instruktören för att ha en liten presentation av alla och en liten genomgång.
Jag la mig ner och lyssnade men pep då och då för att få uppmärksamhet.
Vi fick presentera oss en och en, först ut var en glad labradormix skulle jag gissa på (vi sa aldrig raserna) som var ett par år gammal minns ej heller namnet tyvärr! Sedan var det en Bordercollie som var väldigt hyper och uppspelt och tyckte allt var superball den hette Boss och var 5 år tror jag.
Sedan var det en vit staffetik som jag pep åt och ville impa på, Doris eller något sådant hette hon, 2 år och var också superglad åt allt. Sedan var det lilla jag, Elwiz snart 1,5 år lite smått nervös men otroligt söt..sötast såklart ;). En pomeranian kille vid namn Charlie också 2 år - superdupersöt tyckte matte.
Oså en liten vit/svart fläckig lurvig hund som vi inte heller minns namn eller ålder på tyvärr, lite blyg.
Och tillsist en stor lurvig svart sak, matte tyckte de såg ut som en nerklippt briard slash portugisisk vattenhund han var 1,5 år som mig och hetter Morris.
Så där hade ni alla ekipagen! Vi blev indelade i två grupper dock så nästa vecka tränar vi kl20 istället för kl19.

Träningen började iallafall med att få kontakt med sin hund, gå runt på planen mellan alla deltagarna och öva fot o allt annat som skräver ögonkontakt. Gick bra för mig trots alla andra hundar, gjorde inte ett enda utfall ingenting! Jag är helt bekväm runt andra hundar sålänge dom inte kommer allt för nära! Det gillar jag inte då kan jag börja morra eller fnysa!
När kontakten satt som den skulle ställde vi oss på ena sidan av planen bredvid varandra och en i taget fick öva på inkallning för att se till att de satt som de skulle då det är en viktig sak inom agility.
Matte blev smått förvånad när jag kom rusande då hon ropade men istället för att svänga in vid hennes sida så sprang jag förbi och ut på gräsplanen för att lukta på allt gott som fanns o lukta på där. Men alla fick göra inkallningen 2 gånger och andra gången gick de felfritt! Många hundar tog ett ärevarv på gräsplanen bakom sina hussar o mattar för de var ju så hiimla spännande allting!
När det var gjort började vi introducera slalom, det ställdes en liten hink nån meter efter sista salomstolpen och matte la ner en massa godis där medan jag såg på. Sedan gick jag slalom genom pinnarna och skulle därefter springa mot skålen med godis för att träna in att vi skall röra oss framåt och inte gå fot runt hela agilitybanan!
Det gick iallafall jätte bra och instruktörerna sa att det skulle nog gå fort fram för oss.
Nr2 var ett hinder med en godisskål nån meter efter på andra sidan, så fort vi koncentrerade oss på hindret istället för matte så skulle hon säga varsågod/kör/hopp aa vilket man nu ville. Jag gick dock fot fram till hindret, hoppade över och gick fot igen efteråt fram till godisskålen.
Då skrattade instruktörerna och sa till hela gruppen att detta händer när en hund är för lydig och berättade att jag varit en mönsterelev på deras lydnadskursen, då blev matte lite mallig, jag också ^^,! Andra gången gick dock bättre för då fattade jag vad jag skulle göra.
Sedan hann vi inte med så mycket mer för då hade de 45 minutrarna redan svischat förbi. Såklart tog vi pauser osv för att inte trötta ut oss helt.
Jag fick dessutom på mig en tröja när allt var slut för att inte kyla ner musklerna, det blåste nämligen iiiskallt idag!
Vi fick med oss eukanuba foder och royal canin provsmak samt ett litet infohäfte om agility. Så nu lääängtar vi till nästa gång!
Jag älskar mig hund för han är så JÄVLA BRA! :DVi

RSS 2.0