Gott nytt år!

År 2009 har varit både det bästa och sämsta året någonsin!
Hoppas att 2010 blir bättre!



Gott nytt år!

skogen

Kära dagbok!

Var ute i skogen idag för första gången och eftersom termometern visade på ca 10 minusgrader så tyckte matte att det var en bra idé att inviga min hurttatröja!
Skogen var väldigt häftig och det fanns mycket att smaka på. Bland annat taggbollar som jag stoppade i munnen men snabbt kom underfund med att det inte var en så bra idé! Så nu har jag lärt mig det!
Morfar följde med mig och matte på promenaden och det var riktigt roligt.
Ursäkta dock för dom dåliga mobilbilderna men matte hade ingen tanke på att ta med kameran.




mer shopping

Kära dagbok!

Nu har matte och jag internetshoppat för första gången till mig! Det blev en rosa fleecetröja med döskallar (den fanns bara i rosa!!) och ett svartvit hundtandsmönstrat halsband, båda från doggie.se.
Så hoppas att dom dyker upp innan veckan är slut! Det skall ju bli himla kallt!
Angående en rosa tröja till en killhund, matte tycker att rosa är himla fränt, även på killar! Dessutom är väl hundar färgblinda ;)?
Näe men hade den funnits i svart hade det blivit en sådan men det var den enda som kunde tänkas passa min udda kroppsform (eller hundmärkenas udda storlekar).
Visar såklart upp dom när dom landat i brevlådan!

ps. Har fått reda på att min mamma väger 5 kg och min pappa ca 7 kg! Så jag kommer inte komma över 7 kg sträcket tror matte!

gnällspik

Kära dagbok!

Idag har jag fått följa med och slänga skräp på en återvinningsstation. Fast jag satt ju i min reseväska i bilen under tiden och sov. Har även sprungit ute på tomten och busat med matte i snön.
Matte längtar tills jag är iallafall 12 veckor och fått sprutan så att vi kan utforska stan lite mer! Då blir det ännu mer shopping och jag skall få välja vad jag vill ha :)! Ett saftigt ben kanske?
Såhär står jag alltid och gnäller på kvällen då matte skall sova. Jag vill absolut inte sova själv på golvet, jag skall sova i mattes säng med henne! Men eftersom husse säger nej så är det bäst att öva redan från början säger matte och bara ignorerar mig.






budget hund

Kära dagbok!

Som hund nöjer man sig med det man har till hands. Inte skall matte behöva springa o köpa en hundkoja för flera hundra när den gamla byrån räcker gott o väl?
Inte heller behövs någon filt eller madrass, nää mosters gamla tofflor duger dom med!



family



Jag har min mammas färg men min pappas kroppsbyggnad osv :D!


motgångar

Kära dagbok!

Att träna mig att inte sova i sängen går väl sådär enligt matte. Hon skulle allra helst vilja att jag fick sova i sängen men husse säger promt nej (han kommer säkert ändra sig).
Jag skriker mig hes nedanför sängen vilket resulterar i att ingen i familjen får en blund!
Sen somnar jag olyckligt nedanför och matte har världens dåligaste samvete.
Koppelträningen går inge vidare den heller, jag vägrar röra mig i koppel, nästan. Sätter mig ner och vägrar gå, hur mycket matte än mutar, drar, lockar, tjoar, hoppar.. aa. Tillslut tröttnar hon och bara går och efter ett par meter så börjar jag faktiskt trippa framåt, framgång?
Rumsrenheten går inge vidare den heller, jag säger inte till, jag visar inga som helst tecken på att jag är nödig, så det blir till att springa ut varje kvart för o se om jag har lust att göra ifrån mig..endå kissar jag på golvet och bajsar på finmattan.

Men när jag sover så sött så kommer matte ihåg hur underbar jag är ^^,!

Video

Hoppsan!
Jag glömde ju av att vi laddade upp en video på mig på youtube för några timmar sedan! Här får ni den iallafall:

Jag som sover! Alla action-filmer på mig blev i dålig kvalité då kameran rent ut sagt suger att filma med i mörker, sedan var hela familjen med i vissa scener och alla vill ju inte visa sig här i bloggen :)!
Men vi skall vara här enda till februari så några fina videoklipp blir det nog allt!

Just nu verkar det lite osäkert om matte kommer till MyDog eller inte. Hennes syster backa ur och vill inte längre åka o matte vill ju helst inte åka helt ensam. Men hon skall försöka (läs: tvinga) få med sig någon iallafall.
Det lutar mest åt den 10e då vissa går i skolan :).

Shopping

Kära dagbok!

Tack för hjälpen med foderfrågan! Vi har nu allt under kontroll och jag skall ha ca 100-110 g om dagen :D!
Idag var det ju shopping som stod högst upp på listan, först åkte vi in till stan där matte fick bytt sina glasögon bågar som tappat stenarna för andra gången nu.
Sedan åkte vi till en musikaffär där moster köpte något väggfäste till sin elgitarr. Efter det bar det av till Hundskafferiet där vi tittade på en hel del olika overaller och andra regntäta klädesplagg. Vi fick jätte bra hjälp och även hälsa på deras söta valp som var några veckor äldre än mig!
I shoppingpåsen där hamnade en Hurtta vattentät fleece med ben fram, pris 359 kr (tror jag). Sedan åkte vi till Arken Zoo där det hamnade ett storpack tuggben och en liten gummiring i påsen!
Efter det åkte vi hemåt!




Kommer passa perfekt uppe i norr!

Mobilbilder:

Shoppingpåsar + moster

Resebur

Sover i mosters knä

Affären

Min råtta, som egentligen är mattes

Närbild på råttan!

Bus

Tjena dagbok!

Jag är en extrem linslus därför blire det rätt mycket bilder på mig, men det gillar ni väl? :D










Stuff

Kära dagbok!

Imorgon skall jag få följa med på en shoppingrunda..till mig själv alltså! Vi skall in en sväng på hundskafferiet och kolla på någon slags vattenavstötande overall eller något liknande. Fryser inte av kylan men av den blöta snön och eftersom det skall bli väldigt kallt här nere inom kort så vill matte att jag skall kunna vara ute utan att skaka som ett asplöv efter 10 minuter.
Sedan skall hon kolla på ett sele åt mig också och ett storpack tuggben! Sen får vi väl se vad som slinker ner i shoppingpåsen ;)!
Hade jag fått bestämma hade jag velat shoppa vid ica's frysdisk/kötthylla eller något ^^,!
Matte tänkte även kika in hos huveröds, hon hittade en regnoverall där som kanske passar.

Vad skall ni hitta på imorgon?

Hallu!

Kära dagbok!

Nyss var moster + familj här och fikade. Jag blev såklart överlycklig och skuttade runt som en liten jojo!
Annars har jag sovit rätt mycket idag, som vanligt, även sprungit ute och busat.
Har ätit också och än sålänge har ingen olycka skett!

Matte har en fråga till om maten, jag äter just nu Royal Canin mini junior och på påsen står det 50 g/dag vilket är extremt lite.. En halv deciliter mat på en hel dag, dela det på tre. Blir ju typ 5 st foderkulor per måltid?
Duke's mat skulle jag ha 145 g av och dom kulorna är både större och bredare!







video

Kära dagbok!

Här kommer det första videoklippet på mig! Spännande va?

Matte tänkte filma mig med den riktiga videokameran sen men sålänge nöjer ni väl er med mobilkameran :)?

25 december

Kära dagbok!

Igår blev en livlig dag! Vi åkte hem till mattes moster + familj och där fanns det två kattungar. Den äldsta på 7 månader tyckte inte så mycket om mig och när jag visade mig lite tuff och jagade henne fick jag mig en rak höger. Pep till och började skälla ut henne på avstånd istället.
Men det var ingen fara med mig, fick inte en skråma!
Den andra katten, en hane, var lite mer försiktig och ville gärna leka med mig men vågade inte. Precis innan vi skulle åka hem försökte han leka med mig men då var jag så trött att jag stensov i väskan. Kanske nästa gång ;)!
Jag skötte mig exemplariskt, förrutom när jag råkade både kissa och bajsa på golvet i vardagsrummet mitt under all paketöppning. Tomten var rätt så cool och honom försökte jag följa efter när han skulle iväg.
I julklapp fick jag av mattes moster + familj ett hårt hundben, ni vet sån hårdpressad hud och ett gummiben som piper! Av mattes familj fick jag en brun snuttefilt med vita tassar och en dragknut med en tennisboll och ett handtag! Av matte själv skall jag få en shoppingrunda på mellandagsrean ;)! Hon får dock åka själv för jag är ju inte fullt vaccinerad än!

Hur är det egentligen med vaccination, måste man vara helt "isolerad" tills man tagit 12 veckors sprutan?

Här är iallafall lite bilder från 23-25 december!

















Elwiz undrar

Jag väger 2,2 kg i skrivande stund, hur mycket kommer jag väga som fullvuxen tro?

God Jul!

Kära dagbok.

Matte har upptäckt att:
1. Jag gillar o sitta i min transportväska!?
2. Jag luktar bajs
3. Jag hatar att sova på golvet men älskar att sova i sängen
och tillsist..
4. Jag gillar att beundra min spegelbild!

Därför har hon dragit en slutsat att jag INTE är en hund!
Blivit lurad kanske ;)?

Iallafall så ville vi bara önska er en riktigt God Jul!
Vi kommer inte uppdatera mer under dagen, kanske i kväll, för vi skall nämligen fira jul hos mattes moster.


cam-bilder

Kära dagbok!

Jag och matte tog lite cambilder, som vanligt är det bara matte som posar, höhö! Men det bjuder hon på, det är ju snart jul liksom!
Checka in min valpmage förresten ;) helt naken, rund och rosa!

Lägg även märke till hjärtat jag har runt nosen ;)!



Vem ser inte Duke's blick lite grann? Matte säger att vi är lika på många sätt!
Jag snuttade till exempel lite i morse, jag älskar också Bullen och människor, gräver i jordgubbslandet, är gosevoffsar och extremt söta såklart! Dessutom har vi samma kloka blick som ibland kan vara lite skrämmande :D!


Imorgon är det julafton

Kära dagbok!

Imorgon är det den 24 december! Min allra första jul blir det då.. undra egentligen vad jul är för något? Jag har iallafall klurat ut att det är något spännande och att man får presenter, har jag rätt?
Idag har jag lekt mycket och sovit ännu mer! Det är så mycket att upptäcka när man är så liten som jag. Snö är asball, har ni tänkt på det?
Trots att jag skakar som ett asplöv efter någon minut så är det skitkul att springa o hoppa runt i det vita fluffet. Matte har dock aldrig ute mig länge, endast för att göra mina behov. Jag har ju aldrig varit ute förut och det är ju minusgrader + snö som går upp till min kala mage.
Det bästa med snö är iallafall att jag slipper ha på mig halsband och koppel, jag kommer ändå inge långt ^^,!
Matte har bakat lussebullar och kokat kola idag men jag har sovit mig igenom allt det där. Sover ca 1-3 timmar i sträck och direkt jag vaknar så får jag gå ut o kissa.
Det har faktiskt inte hänt en enda olycka sedan den kl 7 i morse, bra va?
Här får ni lite fler sovbilder:



23 december

Kära dagbok!

Hoppas ingen tar illa upp för att jag använder brorsans inledning. Min dag har iallafall, såhär långt, varit väldigt rolig! Även om jag gnäller konstant för att jag saknar mamma o syskon så är jag busig, glad och gosig men framför allt snäll!
Jag har busat med moster och matte i snön, sniffat runt utomhus och gosat med min morfar (mattes pappa). Har även gosat lite med min mormor (mattes mamma) men hon är på jobbet nu!
Efter allt gnäll blev jag så trött att jag somnade bums på den hårda tröskeln, men sedan förflyttade jag mig till min mjuka filt!







Om en stund skall matte bada mig för jag stinker skit rent ut sagt :D!

Godmorgon!

Några fler som är vakna?
Jag har iallafall väckt matte var 3e timma inatt för att jag var kissnödig. Då fick vi springa fort till snön och busa lite. Jag älskar snön faktiskt! Stoppar ner hela huvudet, fnyser och skuttar sånadär bambi-hopp. Jagar matte och smakar lite då o då på det vita fluffet.
Har endast kissat inne två gånger, en gång igår när vi precis kommit hem och imorse vid 7-tiden då matte inte riktigt hann med men då kissade jag iallafall på ett tidningspapper!
Har redan lärt mig sitt och kommer oftast på inkallning!

Matte tog lite kort på mig igår när jag busade runt, var egentligen övertrött men lite för orolig för att somna. Så jag gjorde det enda vettiga, snodde mosters toffla ^^,!












Tjena!

Det är jag som är Elwiz! En blandning mellan papillon, japansk spets och tibetansk spaniel. Föddes den 26 oktober och flyttade in hos min nya matte idag, 22/12, 8 veckor gammal!
Följ gärna mig här i bloggen varje dag, glöm heller inte min ängel-storebrorsa Duke's blogg!





Nu skall jag sova, godnatt!

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen!


RSS 2.0