Bara tjöt

Kära dagbok.

Imorgon skall vi på kalas jag och matte och på tisdag så tar moster studenten, jisses vad tiden går fort!
Vi tänkte åka till Arken Zoo nån dag och spana in höstens kursutbud. Vi gillar verkligen deras kurser!
Matte vågar inte riktigt bli medlem i hundungdom eller götebors brukshundsklubb eller vad det nu är man ska vara medlem i för det är ju många som fått konstiga blickar när man kommer dit med en "icke bruksras". Typ jag en liten fluffig vit skithund som verkligen lever upp till småhundarnas alla rykten innan han fått lära känna alla *hehe*.
Jag hoppas att Peggy, min kärlek en svart underbart vacker flattetik, också kommer gå fler kurser hos Arken Zoo. Matte är dock lite tveksam till det där då hon tycker att mitt beteende är pinsamt. Jag skriker inte längre men jag piper och skall lukta på henne heeeela tiden. Men vaddå, hon doftar ju uuunderbart?!
Mattar fattar ingenting. PUNKT.

Tävling

Kära dagbok.

Idag var det sista kurstillfället och alltså en avslutningstävling!
Jag sprang och hoppade men var lite okoncentrerad och råkade riva några hinder, men vet ni vad? Vi slutade på en 2a plats jag och matte! 2 av 5.
Så jag fick en stor godispåse och sedan avslutade vi med fika!
I höst är det fortsättningskurs och den vill vi nog gärna gå på!


Filmer skall komma upp på arken zoo's facebook sida, läskigt xD!

sjukdom

Kära dagbok.

Vi fick svar från veterinären igår också. Gibzon har Kronisk Gastri, alltså kronisk magkatarr. Så nu skall han äta sina mediciner månaden ut och han får gå på dietfoder från Hill's som vi fick av vetten.
Matte är dock lite skeptisk då det är mycket spannmål i..
Men men, man får väl lita på veterinärerna?

Agility

Kära dagbok.

Denna gången hängde moster också med för o kolla på träningen! Hon filmade också, dock med sin mobil men de funkar ju! Så får ni se lite vad jag har lärt mig hittills, det är nu 5e tillfället.
Det är dock otroligt segt att ladda upp på youtube, väldans tid det tar..
Nästa gång är det tävling!! Vi är taggade till tusen, eller jag iallafall. Matte är nervös, för jag missar gärna hinder och gillar inte riktigt slalom, men det får gå som det går. Det går iallafall både på tid och dom räknar fel! Önska oss lycka till!

blåstjärnan

Kära dagbok.

Gibbe blev sjuk igen igår natt och fick åka in till sjukhuset igår morse. Vi fick ta med avföring och vi fick lämna honom på sjukhuset då han fåt en söv-tid senare på dagen.
Dom sövde honom iallafall och gick ner med en kamera i halsen för att undersöka halsgångar och magsäcken, leta efter missbildningar eller inflamationer.
Dom såg att både slemhinnorna och magsäcken var inflamerade, de var nästan som cystor på magsäcken. Dom tog vävnadsprov på det och vi får svaret på vad det kan bero på mm. om ca en vecka.
Så nu får gibbs gå på två mediciner som skall vara inflamationshämmande och skydda slemhinnor.

Han fick munkorg på sig hos vetten då han är livrädd för dom.


Han vägrade sedan låta vetten ta av honom tratten efter operation så den fick sitta kvar tills vi kom o hämtade honom och fick tatt av den.

Hundens Dag

Kära dagbok.

Idag var det Hundes Dag här i centrum och det fanns montrar och agilitybana uppsatta över en fotbollsplan. I montrarna stod allt från veterinären och försäkrinsbolag till vår lokala djuraffär. Vår gymnasieskolas hundelever hade uppvisning i agility och lite annat. Vi gick dock bara förbi planen för vi skulle in till torget. Men det var en hel del hundar där iallafall!
Matte vågade inte gå dit med båda oss två tillsammans för då blir det ett himla liv. Vi är två odjur tillsammans, men änglar var för sig. Men vi fick oss iallafall en promenad på 2km idag med mycket mentalträning då vi mötte en massa hundar och människor. Har aldrig sett så mycket hundar ute som idag!
Vi har även kastat boll och busat på baksidan för det har varit superfint väder idag.
Tyvärr tog vi inga bilder för vi hade inte med oss någon kamera, matte måste fixa en digitalkamera. Hennes systemkamera är alldeles för klumpig att ha med sig på promenader.

Nu skall vi sova för imorgon blir det släktkalas!

Här är två bilder från när vi var i centrum i juli förra året!


RSS 2.0