Hejhopp

Kära dagbok!

Inte mycket uppdateringar här inte men det är för att tiden inte riktigt räcker till. Matte både pluggar och jobbar om vartannat samtidigt som hon tar hand om mig och umgås med nära o kära.
Dessutom är vi snart mitt uppe i en flytt! Jorå, matte, jag och husse skall flytta till en lägenhet!!
En 3a på 85kvm bara nån kilometer från mattes föräldrar så det blir perfekt!
Just nu bor husse ganska långt bort i en lägenhet han delar med en massa vänner medan matte bor hemma så det skall bli så skönt när vi får ett eget place. Otto, katten om ni minns, flyttar såklart med oss!
Hon är dock världens retsticka och skall alltid låtsas attackera mig så jag blir rädd sedan springer hon iväg lika fort som hon dök upp och tycker att det är skitkul. Dumma katt!
Men vi kommer nog komma överens så småningom, hon är ju fortfarande liten, knappt 7 månader gammal! Så hon lär sig nog att uppföra sig ^^,.
Var hos veterinären härom dan för att skrapa tänder, matte hade bokat en tid då jag kliar mig så mycket i munnen.
Vi kommer dit och jag blir så glad så glad över att se veterinären som verkar tycka mycket om mig också!
Hon börjar först med att knappra på datorn och kolla så att mina uppgifter stämde.
Så läste hon högt "2 år..och redan tandsten?" frågade hon förvånat.
Jaa eller.. matte visste inte riktigt vad hon skulle svara så hon förklarade att jag iallafall kliade mig mycket i tänderna/tandköttet och att vissa av mina tänder var ganska så "smutsiga".
Jag fick lyftas upp på bordet och vetten kikade på mina tänder, jag satt helt stilla och skötte mig ypperligt!
Vetten tyckte att mina tänder var jätte fina och visst var de pyttepytte lite tandsten men inget hon tyckte att man behövde göra något åt så hon frågade matte om hon verkligen ville söva mig för det lilla. Det är ju en ganska så stor grej att söva en så liten hund så matte sa att behövs det inte så hoppar vi gärna den risken!
Men fortfarande återstod ju problemet med att jag kliade mig och eftersom det inte berodde på tänderna så skulle vetten kolla efter svamp och bakterier i munnen.
Så hon tog en tejpbit och satte fast på en tand och gnuggade lite, ryckte bort den och försvann iväg för att kolla efter i ett microskop.
Efter några minuter kom hon tillbaka och visst hade jag lite lite bakterier och svamp i munnen/mungiporna. Så matte blev ordinerad att torka mig med speciella servetter i 2veckor, borsta mina tänder 2 gånger i veckan samt gnugga mina tänder med en gasbinda lindad runt sitt finger. Hon skulle dessutom torka mig efter varje måltid runt munnen.
Vetten förklarade att detta inte var smittsamt eller så utan var något som berodde på mitt underbett. Jag är alltså lite för slafsig när jag äter så bakterierna försvinner inte som för en hund med normalbett.
Så om ett halvår skall vi tillbaka för att se hur det har utvecklat sig :).
För Gibbe är det som vanligt, han går på kortison och är stor som en valross..eller inte riktigt men vi väger lika mycket (skiljer typ 500gram). Han som borde väga åtminstone 2kg mindre än mig!! Men det är somsagt på grund av kortisonet. Han får "anfall" ca 1 gång i månaden endå och skall få träffa ytterligare en magspecialist som skall kolla honom och sedan gå igenom hur hans medicinering skall se ut för resten av livet.
Helst vill dom ju inte att en hund (eller människa/annat djur) går på kortison förlänge eftersom det är stora biverkningar. T.ex benskörhet, muskelnedbrytning, diabetes mm.
Uppdaterar mer så fort vi varit hos specialisten!
Två goa bilder på mig! :D

RSS 2.0