Home sweet home

Kära dagbok.

Nu är vi hemma, eller ja vi har varit det i några dagar nu. Men matte har varit bortrest lite till. Hon har varit hos sin faster i smögen. Ni vet där jag bodde förra sommaren då hon var bortrest.
Matte skall antagligen sommarjobba därute så hon var bara där för o söka lite jobb. Till hösten skall hon nämligen börja plugga igen, till webbredaktör!
Jag och Gibbe har bara varit hemma och göttat oss. Jag hade ju gått ner ½ kg på hundpensionatet och det kändes verkligen. Var så smal att matte blev rädd!
Men nu har jag lagt på mig igen! Jag åt så otroligt dåligt på pensionatet. Antagligen för det var en tik i höglöp där och det fanns bara massa fina damer som vi umgicks med hela dagarna, Gibbe och jag.
Men annars hade de gått så bra så, vi gick i en grupp på 8 hundar dagligen och sov hos pensionatägarens son hela nätterna.

Matte kom tillfälligt hem från Smögen idag och tog med oss på en långpromenad. Först till skogen, sen till en liten sjö och sedan hem igen förbi ett hunddagis. Vi fick mycker mentala övningar på vägen. Sitta ner tysta vid hundmöten (gick sådär, vi var helt tysta trots att den andra hunden som passerade råskällde, men när den var precis mitt emot oss så kunde gibbe inte hålla sig längre så han började skälla tillbaka. Men matte tystade honom oså fick vi beröm), hoppa upp på parkbänkar och klippor o sätta oss där, gå fint och fot stundvis, stanna och stå/sitta helt still tills matte sa "gå" osv. Så vi var helt slut när vi kom hem så vi somnade på våra filtar utomhus.


jag har badat! Snibb ville inte bada idag. Det var för kallt tyckte han!

jag och Brasse sommaren 2010!

bortrest

Nu är Elwiz och Gibzon på hundpensionatet Tass Mot Tass. Det blev ett himla liv när vi klev ur bilen och dom skällde nästan non-stop tills vi åkte. Men hon som höll i pensionatet verkade veta vad hon sysslade med och dom kommer nog få det toppen!
Hon har bara tikar där just nu, Elwiz lär ju aldrig vilja åka med hem sen ;).
Tidigt imorgonbitti kommer en taxi och hämtar oss tvåfotingar, då åker vi till landvetter och sedan vidare till Kalabrien som ligger i Syditalien!
Skriver mer när vi är hemma igen!

sorry

Kära dagbok.

Förlåt för dålig uppdatering, verkligen.
Men det är sommar, fint väder (ibland) men vi är ute endå liksom. Brukar följa med matte ut på stan med hennes vänner. Vi åker oftast till slottsskogen eller någon annan skog med grillplats och bara myser. Jag får springa runt fritt och hälsa på alla jag älskar när jag vill :D!
Vi brukar åka till havet oxå, där brukar jag såklart ligga ner i vattnet på en lite klippa osv. Folk tycker att jag är underbart söt och otroligt charmig! Hehe ;D.
Har oxå besökt veterinären för första gången (förrutom när de gällt vaccination osånt). Fick en sån hemsk klåda på ryggslutet, kliade mig som en galning så vi åkte till vet. men dom kunde inte se någonting, jag var så fin i pälsen sa dom och veterinären så att jag var en väldigt fin hund :). Lite skeptisk var jag väl till att bli upponer vänd osånt där men men jag gick med på det iallafall.
Fick ett klådstillande schampoo som vi skulle testa i 4veckor, testade det och jag började klia mig ännu mer, hysteriskt så vi fick ringa vet igen och dom bad matte tvätta mig med mitt vanliga schampoo för vissa hundar kunde reagera på klådschampoot. Det blev aningen bättre efter jag fått bort klådschampoot men vi fick endå ett allergifoder utskrivet som jag skall äta i 12v nu. Enbart det fodret får jag äta, inget godis inget annat alls. Sedan skall vi testa ge mig mitt vanliga o se om klådan kommer tillbaka. Sedan blir det testa exakt vad jag kan vara allergisk mot.
Mår ganska bra på allergifodret men kliar mig fortfarande lite på ryggen då och då.
Himla konstigt.
Gibzon har fått tillbaka sina attacker två gånger sedan vi avslutade magkatarrkuren. Så han fick medicin igen, men fick tillbaks attackerna så fort vi slutat, så nu skall han äta medicin i fleeera månader. Stackarn, han mår inte så bra när han får sina attacker, han kan ju inte sova. Han hade det nu inatt, så moster + hennes kille fick ut o promenera med honom kl2.30 inatt. Vetten sa nämligen att de kunde lindra magsmärtorna.
Så lillsnibb har inte sovit något alls inatt så han är ganska trött nu.
Matte mår inte sådär jätte bra hon heller. Hon skulle kasta iväg en leksak till mig och när hon drar bak handen för o ta fart för att kunna kasta iväg leksaken så råkar hon drämma in handen rakt in i min mun+ tänder, knak sa det och matte fick en stukad handled + tumme och två tandmärken på handleden. Jag däremot märkte knappt av krocken, jag är en riktig hårding. Fast OJ vilket dåligt samvete jag fick när matte började gråta av smärtan. Jag kråmade mig och skulle in under mattes tröja och gosa o säga förlåt. Gibzon blev oxå orolig och började skälla som en tok tills morfar kom. Såklart så var det inte mitt fel och matte försökte trösta mig jätte länge.
Annars mår vi iallafall okej haha. Snart skall ju jag och Gibbe till hundpensionat för matte + familj åker till Italien den 13 juli!

RSS 2.0