Back on track?

Kära dagbok.

Som rubriken lyder, vad är egentligen ett Back on Track täcke? Vad gör detta täcket egentligen, funktioner? Värmande? Vattenavstötande? För och nackdelar?
Vill veta allt :D! Så kan ni något så skriv!

Vårväder

Kära dagbok.

Bjuder på några otroligt dåliga bilder från mattes mobil. Inte lätt att ta kort på två virvelvindar i skogen ;).
Jag och matte tog en till långpromenad efter denna då vädret är underbart. Gick bakom en fransk bulldog nästan hela vägen hem och jag skötte mig jätte bra tyckte matte. När jag började blåsa upp mig och frusta så petade hon på mig med fingret så tittade jag på henne, fick godis och gick fot hela vägen. Fick mig ett "pet" varje gång jag frustade och tillslut brydde jag mig inte om bulldogen!
Längtar tills den 7 april för då börjar vår agilitykurs! Det skall bli så himla roligt!!

Matte var ju nära på att göra en kemisk kastrering på mig då jag och Gibbe skall bo på hundpensionat när familjen åker till Italien. Men det var tydligen inte nödvändigt sa hon som äger pensionatet, för det är bara jag och Gibbe som skall vara där just den veckan + hennes två egna hundar. Matte är dock superorolig för att jag inte skall gå ihop med dom och tvingas sitta ensam i en box..

earth hour = ostbågar

Kära dagbok.

Idag var matte såpass frisk att vi kunde gå en liten promenad tillsammans hon och jag! Jippie!
Nu är det tydligen earth hour så vi har släckt alla lampor i huset och tänt ljus.
Matte passar på att göra trix med oss för det finns inte mycket annat o göra en sjuk-lördagkväll om inte titta på tv..

Uppdatering

Kära dagbok.

Såhär hittade matte mig för nån vecka sedan, brukar alltid sno hennes plats i sängen när hon reser sig upp.
Jag vet definitivt hur man använder en kudde :D!Eftersom matte också är sjuk i halsfluss så låg vi nere i soffan och lyssnade på musik idag när vi tre var ensamma hemma, matte jag och Gibbe alltså. Finns inte så mycket att göra när det är sjukstuga här hemma.


Jag hjälpte matte att byta musik såklart, genom att kasta leksaker och tuggpinnar på henne.

Inte igen..

Kära dagbok.

I måndags avslutade Gibbe sin penicillin kur och inatt började han slicka sig runt munnen och smaska igen så det var bara att ringa veterinären så fort dom öppnade.
Blev dock ingen ny undersökning utan vi fick bara utskrivet ny starkare medicin. Hjälper inte detta får dom göra en odling på honom och sedan alt. operera bort halsmandlarna.
Varför kan han inte bara få vara frisk??


Hoodien har kommit!

Kära dagbok.

Äntligen trillade hoodien ner i brevlådan och jag fick testat den direkt. Den satt jätte fint i ryggen men är lite stor i magen (som vanligt). Den kommer iallafall passa perfekt nu på våren när man varken kan ha vintertäcke eller gå naken :). Svart är också på ett sätt en bra färg då jag är så låg och drar med mig en massa smuts!


Oså en liten söt bild på mig och matte!

Irriterad

Kära dagbok.

Nu börjar vi bli lite smått irriterade här hemma.
Matte beställde ju min hoodie den 25 februari med direktbetalning. Vi väntade och väntade men fick inget leveransbesked, den 3 mars mejlade matte och frågade hur lång leveranstiden egentligen var och dagen efter fick vi vårt leveransbesked att produkten nu var skickad. Nu är det 8 mars och tröjan har fortfarande inte dykt upp, visserligen har inte posten kommit än men ska man endå behöva vänta såhär länge?
Vi är väldigt besvikna :(

sommarlov

Kära dagbok.

Glömde berätta att vi hälsade på hos Brasse, mattes fasters chihuahua, i helgen. Det var ju tänkt att jag skulle få stanna där när matte + familj åker utomlands detta året igen.
Men vi gick inte alls bra ihop längre :(.
Vi sprang fram och nosade på varandra så tyckte Brasse att jag var lite väl "på" så han började morra åt mig och då morrade jag tillbaka. Förra året gav jag ju mig så fort han morrade åt mig, men nu har jag blivit äldre och mycket tuffare. Så två okastrerade dominanta hanhundar som vi är ville vi båda ha övertaget och mattes faster vågade inte passa mig då eftersom Brasse är så liten och lätt kan bli skadad. Han väger bara 1,5 kg och är verkligen MINI!
Vi rök aldrig ihop och ingen av oss försökte springa fram och "attackera" eller göra utfall utan vi stod bara på håll och morrade åt varandra. Jag ville så gärna leka men det ville inte Brasse, han är inte så lekfull av sig och jag tålde inte när han morrade för då började jag också.
Det var jätte synd tyckte alla för dom älskade ju att ha mig där förra året.
Så nu skall jag antingen bo på hundpensionat med Gibbe eller så skall någon annan passa mig.


Matte har iallafall märkt att jag har inga som helst problem att vistas runt andra hundar, det är bara om dom börjar morra eller visa sig "stora" och sådär som jag reagerar med att morra osäkert.
Förhoppningsvis kan vi träna bort detta. Det är bara det att vi inte känner en enda med hund som vi kan träna med som störning. Men vi skall iallafall träna det på agilitykursen som börjar den 7 april :).

Bilder

Kära dagbok.

Här är lite bilder från alldeles nyss. Matte har bakat äpplepaj så vi njuter av doften och värmen i köket :).
Vad händer hos er?

sjuk igen

Kära dagbok.

Gibbe har fått halsfluss igen!
Han hostade hela natten så vi bokade en tid så fort veterinären öppnade. Kl:12.15 fick vi en tid och matte + morfar åkte dit med honom. Han var jätte nervös i väntrummet och skällde åt veterinären när hon kom in. Sedan fick han panik när dom tog i honom och skrek i högan sky och högg efter veterinären så han fick en munkorg och blev sedan sövd.
Dom har ju undersökt honom flera gånget förrut utan problem men han mådde så himla dåligt idag och hade ju inte sovit en blund på hela natten stackaren :(.
Han hade halsfluss, det såg dom med en gång så det blev smärtstillande i spruta innan han fick vakna och sedan hämtade vi ut pencillin + smärtstillande tabletter på apoteket så nu ligger han o sover i köket.

Jag fattade inte varför jag blev utestängd i hallen och inte fick hälsa på min bror men matte förklarade att han inte mår bra och inte får leka. Sen kan han vara lite konstig efter han blivit sövd och kanske lättare blir irriterad. Han får inte anstränga sig idag utan skall bara vila.

Men det gör inte så mycket för jag skall faktiskt på kalas idag! Så Gibbe får sova ifred ordentligt :).

RSS 2.0