herrejösses

Kära dagbok.

Ni kan aldrig gissa vad som hänt!!
Matte stod i köket och skulle precis till att börja laga pannkakor när det började dunka och bonka för fullt inne i grovköket(tvättstugan). Först trodde matte nästan att någon försökte bryta upp dörren men när hon öppnade så såg hon att en slang som gick längs taket hoppade som en galning upp och ner. Bonkandet blev högre och PANG så gick det sönder och det bara sprutade ut vatten.
Matte sa att det såg ut som om någon hade satt igång två vattenkranar som stod på max och bara pumpade ut vatten. Trots golvbrunnen blev det snabbt översvämning därinne. I panik ringde hon morfar som var påväg hem men satt fast i trafik, mormor svarade inte i telefonen för hon tränade och moster var lika chockad som matte. Morfar svarade iallafall och sa åt dom att springa över till en granne för att få hjälp med o stänga av vattnet så matte rusade i myskläder helt rödgråten över till en granne som rusade efter och fick vrida av en stor ratt under bänken så att allt vatten stängdes av i huset, då först slutade vattnet spruta omkring och översvämningen sögs ner i golvbrunnen.
Sedan fick matte och moster torka golv och väggar samt hänga ut mattor och annat på tork tills morfar kom hem.
Han konstaterade då att det varit en vattenläcka några gator bort och byggarbetarna hade då stängt av vattnet i hela området och när dom satte på det igen blev det ett så högt tryck att någon automatisk tryckventil eller vad det nu var hade fastnat i öppet läge och vatten ledningen hade fått ett sånt övertryck att det hade brustit.
Jag och Gibbe var ju inte direkt så hjälpsamma när grannen kom instormande för att hjälpa till. Gibbe var ensam på övervåningen och såg i trappen hur en okänd person kom in genom ytterdörren så han skrek och kissade ner sig av rädsla. Jag skällde för att vad mina lungor var värda och vägrade hälsa (jag som annars älskar människor). Det var nog lite för traumatiskt för att jag och Gibbe skulle vara oss själva.
Vi förstod ju liksom ingenting, matte skriker i panik och springer ut genom dörren, någon sekund senare kommer en helt okänd man in genom dörren, vattnet sprutar i tvättstugan och jaa..traumatiskt!
Men nu är allt okej och morfar har lärt matte hur man stänger av vattnet i huset ifall det händer igen då matte är ensam med oss på dagarna. Tryckventilen måste bytas men det kan ju inte göras något just nu ikväll.
Så matte är nååågot nervös över att behöva vara helt ensam hemma på dagen imorgon :P.

Kommentarer
Postat av: Ira & Mio

Ja våra matte är egotiska, det suger!! suckar vi vill ju leeeeeka!



Ojoj vilken äventyr du och Gibbe var med om ikväll, förstår du skällde allt vad du var värd medans stackars brorsan kissade på sig... ojojoj!



Kram på er! Mio

2010-03-22 @ 21:13:20
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Jonna & Puff

Hah, ni verkar också ha haft en spännande måndag. En bra start för veckan eller hur :)

2010-03-23 @ 10:06:29
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: Marina

oj, vilken jobbig historia! Jag är också dålig på att veta var huvudkranen sitter och även olika proppskåp och huvudsäkringar: MEN det borde man veta, det kan undvikas mycket tok om det händer nåt.

Ha en bra dag.

2010-03-23 @ 12:28:19
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Olga & Becca

Men små vovvar då! Det låter som om ni haft äventyr så det räcker och blir över!

2010-03-23 @ 15:02:51
URL: http://sweetolga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0