Elwiz & Pigge

Jag o Pigge typ lika stora:

Nu:








Grattis till oss!

Nu blir jag lite ledsen ju, här fyller man fyra månader men inte en endaste grattis kommentar hittar jag!?
Jag får väl gratta Gibbe och han mig. Så grattis Gibzon på fyra månaders dagen (och mig själv också)!


kräsen

Kära dagbok.

Gibbe är ju superkräsen med maten så vi fick tipset om att ge honom färskfoder, det ratade han totalt. Så nu fick vi detta tipset istället. Bozita kyckling är som typ blötkattmat och vi blandar det med torrfodret! Han åt som en jäkla galning! Det bästa är att det innehåller inget spannmål, soja eller liknande. Endast kött och vitaminer :)!
Men matte skall inte ge mig något sådant för har du en gång börjat ge så får du ju fortsätta :P.


tandlossning

Kära dagbok.

Jag har tappat en maaassa tänder! Över natten! Jag började harkla mig lite sent igårkväll och i morse såg matte att jäätte många tänder försvunnit, är numera rätt tandlös.
Har fnysit lite och harklat mig lite idag och matte tror att det kan ha o göra med tänderna plus väder ombytet. Hon är livrädd att det skall vara kennelhosta eller typ tonsillit (stavning?)! Så fortsätter det får jag åka till vetten.
Är iallafall superduper pigg och har fått ett nytt tuggben idag, glömde mitt gamla hederliga hos husse. Gibbe försökte sno mitt nya ben och då morrade jag åt honom. Han tog på nått konstigt vänster det som en inbjudan till lek och hoppade rakt på mig - bråk! Så matte fick sära på oss.
Sedan fick hon försöka övertala Gibbe att hans ben är minst lika gott (likadana liksom) och nu ligger vi nöjt och tuggar bredvid varandra.


blodpudding!

Kära dagbok.

Nu är blodpuddings godiset klart!
Så himla goott!
Matte hade dom i ugnen på 100 grader i över en timme och nu är dom perfekta, inte jätte hårda men inte mjuka eller klibbiga heller. Perfekt för valpar!
Billigt är det väl också med blodpudding, himla bra hundgodis.



muums!


jippiee!

Kära dagbok!

Vi skall få gå på VALPKURS :D!! Med start den 6 april klockan 18.00! Åh så spännande!
Nu skall matte ta o göra blodpuddingsgodis till oss!

Ännu mer kaos

Matte säger; tänk er två vilda valpar som smiter från duschen - TVÅ gånger ;)!
Sedan försöka föna en i taget medan den andre försöker attackera o leka.
Matte är helt slut!
Hon skall köpa en badrock till mig för hon orkar inte föna hela mig torr. Lilla mig liksom.. stackars alla pudel ägare...eller ännu värre STORA, VITA samojeder xD! Hur klarar sig utställare? Dom måste ha grym kondis och ett helt otroligt tålamod!

Ungefär så här gott ligger vi iallafall nu, fast på varsina mysiga filtar!

kaos?

Kära dagbok.

Nu skall vi snart börja promenera bort mot Mcdonald's. Moster skulle mötas oss där när hon slutar skolan oså skall hon och matte köpa med sig mat hem. Har vi tur kanske vi får smaka lite av osten eller köttet?
Vi blev förresten skiträdda idag, jag och Gibbe..
Matte lämnade oss sovandes i soffan för att tina en bulle. Vi vaknar och ställer oss på armstödet till soffan för att kika över kartongen som blockerar ingången, någon av oss lutar sig mot kartongen och helt plötsligt välter den. Drar med sig en stor jäkla palm i en kruka ner i backen, jag och Gibbe flyyyger ner från soffan och skriker som två tjejer..Gibbe kissar ner sig och allting är kaos.
O vet ni vad matte gör?
Hon SKRATTAR!
Det såg så roligt ut och vi skrek så himla roligt, tydligen, att hon inte kunde hålla sig för skratt. Hon lyfte tillbaks kartongen, drog upp palmen och soppade bort lite löv och släppte ut oss på baksidan. Sedan fick Gibbe duscha och så var allt bra igen.
Nej nu måste vi göra oss i ordning så vi hinner!

sover i mattes knä

Allmänt tjöt

Kära dagbok.

Sorry, sorry och sorry för den extremt, otroligt dåliga och kassa uppdateringen. Men matte har kämpat med en exceluppgift hela dagen, tillslut gav hon upp. Så jag har inte fått låna datorn.
Inga bilder har det blivit heller för matte har inte ens packat upp kameran ur resväskan än!?
Skall man behöva göra allt själv?
Saknar husse väldigt mycket och blev så glad när jag hörde hans röst via telefon idag, min husse är bäst! Matte tycker dock att det är otroligt jobbigt att behöva gå ut kl 7 på morgon igen. Jag väckte ju alltid husse hemma ;).
Vi har faktiskt hunnit kolla runt lite efter valpkurser, jag kan ju det mesta men går man valpkurs kan man ju mycket lättare gå vidare på svårare kurser som liksom kräver det där diplomet från valpkursen. Gibbe skall gå en valpkurs som vi också är sugna på, kruxet är bara att vi kommer missa dom två sista gångerna då vi åker hem till Luleå..

Bjuder på en gammal goding, vi fyller ju "år" på fredag ;)! Glöm inte att gratta oss på 4-månaders dagen då!

Artikel

Nämen är det inte hundhuset som dyker upp i en artikel?

Vill du läsa artikeln klicka här!


stinky

Kära dagbok.

Mår väl lite sådär just nu. Måste varit den där grisknorren, jag ligger och smyger under sängen så matte håller på att tuppa av. Hon sitter och kollar på "it's me or the dog" på tv3play och känner bara hur en enorm stank kommer upp från under sängen.
Höhö ^^,!
Morfar släppte ut mig och Gibbe på baksidan en bra stund förrut. När vi kom in igen såg vi ut som två snömonster. Vi hade snöbollar fastkilade i hela pälsen så matte och moster fick ställa oss i duschen och försöka värma upp snön med händerna och en handduk. Vi luktade blöthund ett bra tag efter det.
Skall be matte ta lite bilder imorgon, ibland hade det varit skönt med en digitalkamera alltså. Men vi har inte hittat någon fungerande här än.


landat

Kära dagbok.

Nu har vi landat och kommit hem till Göteborg. Matte hatar det men vad gör man inte för Gibbe liksom ;).
Har fått lite käk och snart skall vi ut och busa i snön, det är ju en hel del här nere nu efter ovädret.
Vi är för tillfället ensamma hemma med matte men snart slutar nog moster skolan och kommer hem.
Gibbe var överlycklig över att se mig men jag tog det med lite blandade känslor.
Hej brorsan...näee..skall vi följa med dom? MATTE TA MIG HÄRIFRÅN!

Tossar


Då äre bara att mejla supersnälla Ritha på [email protected] så syr hon på beställning.
Mät tassen så att hon vet vilka mått ni har :)!

Tossarna är gjorda i fleecetyg och har en upponervänd skinntygsbit som trampdyna så man inte halkar. Köpta "hundskor" glider lätt av men dessa sitter som en smäck, bara man drar åt kardborrebanden ordentligt!

Film

Här är en liten videosnutt på när jag tar på Elwiz sina tossar :)!

trix


Bildbomb!

Kära dagbok.

Vem var det inte som plinga på dörrn för ett tag sen? Jo Ritha med mina fäääärdiga tossar! Supersnygga, supersköna och superpraktiska!
Vet inte hur vi skall kunna tacka dom nog!?
Vi var självklart ute och testade dom och gissa vem som promenerade runt obehindrat i snön med alla fyra tassar i backen? - JAG!
Först ut är lite bilder på mig och husse.
















Kväll

Kära dagbok!

Jag var hemma hos Hugo och Bella idag. När det är så kallt som det är nu så hoppar jag runt på tre ben i taget - inge kul! Matte träffade just då på Hugo och Bellas ena matte och hon erbjöd sig att sy ett par tossar åt mig, hur snällt är inte det?! Så vi gick dit och prövade en av Hugos för att avgöra storleken oså skall matte och husse åka till stan och köpa kardborre band imorgon.
Tossan är som en fleecestrumpa med en skinnbit påsydd som trampdyna så man inte halkar, sedan virar man kardborre bandet runt benet så sitter den perfekt :D! Kommer bli perfekt nu i snö och kyla för mina stackars tassar. Kommer ju även kunna använda dom nästa vinter :).
Matte hade tyvärr inte med sig kameran så vi har inga bilder att bjuda på. Det såg dock väldigt roligt ut när jag och Bella rusade runt och busade, vi sladdade runt på golvet och Bella fuskade genom att hoppa upp i sängen dit jag inte kom upp.
Men sen blev jag kissnödig och vi gick hem till oss. Matte och husse satte på någon film och jag somnade under skrivbordet, i soffan, i min bur..jaa lite överallt.
Trots att det skall bli svinkallt dom närmsta dagarna så vill vi inte åka hem. Vi saknar ju Gibbe och familjen men vi hör ju hemma här nu med husse o allt. Men maj är inte sååå långt bort..eller?

kallt

Kära dagbok.

Idag är det så kallt att man inte kan vara ute. Matte rustade upp med både termobyxor, underställ, halsduk vantar, mössa och dunjacka knäppt upp över öronen men inget funkade.
Jag hade overall och termotäcke men det blev så kallt att jag bara hoppade på tre ben och mattes hår och kinder förfrös till is. Så det blev att gå in igen så fort vi nått skogsbrynet.
O det skall bli ännu kallare imorgon! Minys TRETTIOTVÅ grader, helt sinnessjukt kallt!


bild

En bild från vår promenad på isen! Matte fotar hela familjen i farten!
Husse i brunt, moster i rött, morfar i beiget och mormor längst bak i svart!

torsdag

Kära dagbok.

Dagarna bara raasar förbi! Vi har varit ute och åkt med bilen idag också även fast det var mulet och tråkigt väder. Käkade på max men jag fick inte smaka - taskigt!
Sedan åkte vi till Djurmagazinet och jag fick en massa smaskiga ben med mig hem plus en påse godis. Fick tre ben med torkad fyllning i, skinka, ost och choklad och i påsen låg det små mini benformade godisar i olika färger. Träffade Hugo och Bella idag utanför porten och jag skall få komma hem till dom och leka någon dag, yäy!

Vill inte åka hem på måndag!

3 års dag

Kära dagbok.

Matte och husse firar 3 år tillsammans idag så därför har det blivit lite dålig uppdatering. Dagen började med att familjen + Gibbe åkte hem tiiidigt på morgonen så vi var uppe med tuppen.
Matte, husse och jag åkte sedan en tur med bilen i det oootroligt fina vädret (-21 grader). Det var frost överallt och vi åkte runt på landet bland åkrar och skotrar och hästar, urmysigt. Sedan köpte dom med sig semlor från Luleås godaste café och åkte hem och åt med tända chokladljus. Jag fick smaka grädde - mums!
Sedan såg vi på en film tillsammans och sedan bar det av till hundhuset!
Jag är suuuperduktig kan jag tala om. Har fin kontakt med matte nästan hela tiden och kan både sitta och vänta medan matte backar kopplets längd och sedan kommer jag på inkallning.
Är lite skraj för dom vovvar jag inte känner (speciellt dom stooora) men jag fick lukta och hälsa på några snälla idag :). När matte och jag körde kontaktövningar så körde dom andra på hundhuset rallylydnad, vad duktiga alla var! Jag skall med bli så duktig en dag.

Saknar Gibbe lite grann faktiskt, matte och husse kan liksom inte busa lika roligt som han kan. Han är iallafall i Göteborg nu och har det varmt och skönt. Han skrek inte på flyget heller, han sov faktiskt.. framsteg.

Nej nu skall jag hjälpa till med matlagningen, kyckling med klyftpotatis - mums!

skoter

Kära dagbok!

Idag var vi på skoterfärd! Eller jag och Gibbe satt i bilen och väntade med två stycken åt gången. Man kunde bara åka två personer på skotern så dom fick turas om :). Sedan posade vi lite fint på skotern tillsammans.
Matte berättade att hon HATADE att åka skoter, husse sa att han skulle köra lungt men gasade på som f*n och matte höll på att åka av flera gånger. Matte sa att det var lättare att sitta på en skenande häst barbacka än att åka bak på en skoter, som det svängde och flängde om man åkte ner i spår där andra skotrar åkt. Körde man på orörd lös snö gick det superfint :).


Oså lite bilder från igår!



ispromenad

Kära dagbok.

Idag var vi ute och promenerade på isen, vi åkte även bil över en isväg - häääftigt!
Vi har även varit på Djurmagazinet och köpt ett nytt halvstryp till Gibzon, han har liksom bitit sönder sitt gamla av nervositet under flygningen. Vi fick även varsitt ben med fyllning!
Igår var vi på hundhuset och hälsade på, så roligt att se alla igen och vad stora alla har blivit!
Jag och matte skall dit på onsdag igen och sedan skall vi på promenad med Bella och Hugo någon dag.
Imorgon skall familjen kanske åka skoter och se stan men nu skall vi äta palt ;)!











work

Kära dagbok.

Det är möblering och städning för fullt på schemat här hemma. Så vi har tyvärr inte så mycket tid för bloggen, kanske uppdaterar lite senare ikväll då matte endå skall fixa lite skolarbete.
Ha det så fint sålänge!

Tjoho

Kära dagbok.

Vårt flyg gick klockan 10.50 imorse och det gick super bra! Fick ligga halvt utanför väskan i mattes knä och sov mest hela tiden. Flygvärdinnorna tyckte att jag var världens sötaste och stannade hela tiden för att gosa med mig. Dom försökte även leta fram en leksak till mig bland alla barn-prylar men dom hittade inget hållbart.
Det gjorde dock inget för jag hade min råtta och världens största grisknorr att gnaga på.
Vi bytte i stockholm och som tur var hade vi samma plan så det var bara att gå ut och in igen, så fort vi stigit på igen sa flygvärdinnorna "Å här kommer Elwiz!".
Jag är lite lagomt mallig nu förstår ni.
Flygresan till norrland gick också bra fast det var lite varmt tyckte jag men vi var framme ca 13.50.
Höll mig faktiskt hela resan *stolt* och matte tycker att jag är världens duktigaste valp.
När jag fick se husse var det som kärlek vid första ögonkastet..okej andra då. Boffade lite när han lyfte resväskan men så fort jag kommit ur så gick svansen som en propeller och jag naffsade honom i örat, pussade honom i hela ansiktet osådär. Han gillar mig ;)!
Husses mamma tycker också om mig och husses mormor ville att vi skulle lämna kvar mig hos henne haha ^^,! Jag tror jag stannar här i norrland!

Imorgon kommer Gibbe och resten av familjen upp och det ser jag framemot, saknar min jobbiga brorsa ju!
Det blir upp tidigt imorgon för dom landar redan 12.40 och vi måste möblera om så att resesängarna får plats, vi har det inte så stort sörrni ;).

flyga

Kära dagbok!

Idag åker vi! Matte är super nervös för vi måste ju byta i stockholm, vilket hon hatar (noll lokalsinne).
Jag är inte ett dugg nervös, jag busar runt med Gibbe som vanligt. Matte är dock lite orolig att jag skall bli kissenödig, det är ju trotsallt typ 3 timmar jag måste tillbringa i den där väskan.
Men hon kommer lägga i tidningspapper och fleece suger ju upp rätt bra. Lite pisslukt får man allt stå ut med, vi har ju endå toaletterna precis bakom oss, kan ju låtsas som att det luktar därifrån ;).
Man måste ju alltid åka allra längst bak med en vovve, men det är bra för då har man nära till en nödutgång, toaletten och man får oftast gå på planet därbak och slipper köa sådär jätte mycket (beror väl på hur stort planet är också men men).
Ni får ha det så bra så hörs vi när jag landat och kommit hem till husse!

sömntutor

Kära dagbok.

Matte mår inge bra idag heller men hon har lyckats skrapa ihop mina få plagg och tagit med dom in till vårt rum. Mormor får hjälpa oss att packa ner allt i resväskan sedan.
Just nu tittar vi däremot på film alla tre! Jätte mysigt faktiskt.
Jag brukar krypa in under täcket och lägga mig där medan Gibbe gnager på ett ben.




Gästbloggaren Gibzon

Tjenixen!

Fick hem min nya overall idag och den satt som ett smäck! Men moster skulle såklart dumma sig och dra ner luvan över huvudet..
Nu är jag iallafall redo för norrland, minusgrader here i come!





rubriksaknas


Har iiingenting alls att skriva om idag, förrutom att jag och matte veeerkligen måste packa. Matte som alltid brukar vara ute i god tid med o packa!
Men mår man inte bra så får man inte så mycket gjort heller. Sedan har hon en hel del kläder hemma men mina kläder måste ju ner, halsband, koppel, filten, alla papper mm. Mycket att komma ihåg!
Bäst att sätta igång kanske..

iskallt

Kära dagbok.

Vaknade upp i morse och såg att termometern stod på -15,2 grader. Rena norrland ju! Så det fick bli på med en tröja och ut i snön. Förresten så har Gibbe's overall kommit (lägligt nog) så mormor skall hämta ut den på en zooaffär en bit härifrån. Det är så krångligt för oss att åka in till hundskafferiet då det ligger längst bort i stan och stan i rusningstrafik är hemskt!
Matte mår inge vidare idag, stackarn. Hon sitter invirad i en fleecefilt och mår illa o tycker synd om sig själv. Jag gör inte direkt livet lättare för henne. Åt upp Gibbes frukost idag bara någon timme efter att jag redan ätit upp min. Sedan försökte jag äta upp den igen då matte fyllt på mat i hans skål men hon hann jaga iväg mig - attans! Så nu får jag ingen lunch..taskigt värre.
Matte tycker att jag borde leva efter mottot: Den som spar han har.
Men jag förstår inte direkt vad hon menar med det..

spruta och filmkväll

Kära dagbok!

Sorry för dålig uppdatering igen! Måste verkligen skärpa mig!
Vi var iallafall hos veterinären idag och fick vår sista spruta. Vi råkade sprattla till just som dom stack oss så därför blev det ett litet pip hos båda denna gången, men det gick fort över och sedan fick vi godis!
Så nu står det äntligen omvaccination om 1 år.
Ikväll blire filmkväll för mig och matte, hon har unnat sig själv en colaburk och lite nötter för hon har jobbat så hårt med skolarbetet och så kommer ju en bra film på tv ikväll. Matte är en sucker för 2 fast 2 furious, paul walker liksom, säger hon till mig som inte förstår ett skit.

På lördag flyger vi till husse :)!

Tävling

Tävla hos Gizmo, Leeloo och Alisa om ett valfritt schampo plus en valfri tassduk!


dogtag

Kära dagbok.

Jag fick en dogtag idag av morfar, matte valde ut teckenstil och allt så graverade dom in mitt namn och hennes telefonnummer. Den passar perfekt på mitt fina halsband :).

bus och trix

Kära dagbok!

Först fick jag sitta i hagen i morse när matte skulle ge Gibbe mat, jag äter liksom upp den annars.
Sedan busade vi lite han och jag! Det var himla kul för jag vinner alltid, tyngst = bäst!





Sedan ville matte öva lite tricks med mig! Här nedan ser ni, Give me 5, sitt fint och tass!



En likadan

Vi har nu beställt en likadan overall till Gibbe som jag har, men han får en annan färg :).

Gibbe fick en storlek mindre :)!


tristess

Kära dagbok.

Matte har ägnat mycket tid till plugg idag och gissa vem som blivit lidande - JAG!
Matte tycker inte att det är speciellt synd om mig då jag fått sitta med henne i rummet, jag har tusentals leksaker, en skönbädd med fleecefilt i, tuggben och stor yta att röra mig på. Dessutom tar hon paus ofta så att jag får gå ut o busa och kissa. Men jag vill ha all uppmärksamhet hela tiden, jag är ju valp!
Så när matte är föör upptagen så biter jag lite i mattan så att hon skall se mig, eller så springer jag runt som en dåre så att hon skall höra mig. Läxor är tråkigt, jag är ju mycket roligare!
Inget verkar dock funka särskilt bra..
Bilder har det inte blivit heller, kameran får också en vilodag.
Vad har ni haft för er idag?

Hjälp!

Elwiz fick kanske i sig en malteser! Hade käkat lite i sängen och la påsen i bokhyllan och skulle leta efter mina glasögon. Elwiz sover i sängen och när jag kommer tillbaka max 1 minut senare så smaskar han lite eller typ slickar sig om munnen, sedan går han o stoppar huvudet under kudden och drar fram en malteser, snabbt som f-n stoppar ja in fingrarna i munnen på honom och får ut den. Vet alltså inte om han fått i sig en eller om han endast hunnit slicka lite på den som låg där.
Läste iallafall att en hund på 5 kg kan äta 50 g ljus choklad utan att dö typ.. men vi skall hålla honom under uppsikt så inget händer. Mår illa av rädsla!
Det är ju inte mycket choklad på en malteser men endå.. =/.

Äckel Gibbe!

Kära dagbok!

Matte släppte ut mig och Gibbe idag i våra rosa tröjor. Vet ni vad det första Gibbe gjorde var?
Jo han åt skit och sedan såg matte att hela hans tröja var full i skit!
Det jävliga är att det är handtvätt på tröjan så nu får mormor stå och tvätta den för hand, urmysigt! Matte fick duscha av Gibbe igen, han har nämligen nyss badat då hela han var full i skit från förra promenaden. Tur att han nyss fått ett nytt schampoo! Nu doftar vi iallafall supergott av melon och gurka :).



Har ni förresten sett Puppy Angels vårkollektion? We are in Looooove! Matte och jag ville ha nästan allt! Perfekt att vissa grejer går upp till 7XL (ca 50 kg klassen).

Shopping

Det här fann vi i paketet!
Perfekt till norrlandsresan! En Fleecetröja att ha under varma vinterdagar och en overall att ha under täcket på ispromenaderna. Sedan fick vi en present i form av ett hundschampoo och det skänkte vi till Gibbe som inte har något :). Han har även fått ärva min döskalle fleece från pinkaholic.







yees

Kära dagbok!

Imorgon skall vi ääntligen hämta ut våra beställda varor! Tydligen hade dom haft lite problem med mejlen men matte mejlade dom idag och fick då bekräftat att varorna fanns i affären. Så imorgon efter stallet åker vi förbi hundskafferiet och plockar ut dom!
Spännande, vill se om sakerna passar lilla mig. Det är lite godbitar inför norrlandsresan.
Matte måste också förbi en tygaffär någon dag för att hinna sy en overall till Gibbe.
Ha en trevlig fredag!

video nr2


Här är vi

Läste hos Mimmi & Bamse att man skulle lägga ut en bild på sin matte och husse! Så alla får se vem som ligger bakom bloggen liksom, kan ju vara lite roligt!

Här är min matte, Patricia:

Och här är min husse:

Och här är Gibzons matte (min moster):

Synkade

Tajmade! Är vi bröder eller ;)?

fredag

Kära dagbok.

Vad händer i hundvärlden idag?
Hemma hos oss bakas det semlor! Mycket godare än att köpa och så kan man ju välja vad man vill ha för innehåll i! Vädret är himla skumt, igår vad det plusgrader så snön höll på att smälta en aning men idag är det nästan 10 minus...konstigt.
Undra när min beställning från pupstore kommer, beställde i måndagskväll så den borde väl ha skickats under tisdagen, behöver ju grejerna!
Moster hade friluftsdag i skolan idag och åkte iväg till en skridskobana imorse, men hon kommer nog hem snart. Det tycker matte är skönt för en valp är jobbigt nog ;).
Visste ni förresten att igårkväll när morfar precis kommit in efter en kissrunda med Gibbe så var det någon som kastade en snöboll på vårat köksfönster?! Det bara small till och nu sitter det en stor ring av snö där. Hur kan man göra något sådant? Tänk om glaset pajat och någon blivit träffad..
Det är tur att vi skaffat larm till huset iallafall, känns lite säkrare då, fast jag och Gibbe tycker att den där kvinnan som pratar är lite läskig. Hon säger något med att larmet är aktiverat, vänligen lämna nu *pip, pip, pip* oså måste man fort ut :D! Jag har inte riktigt funderat ut exakt vart i huset hon sitter någonstans, undra varför hon inte vill komma fram o hälsa? Hon kanske är blyg?

Elwiz skrytmåns

Kära dagbok.

Förlåt för dålig uppdatering men vissa dagar bara rinner tiden iväg utan att man riktigt fattat vad som hänt. Idag är en sådan dag. Jag vet inte ens vad vi har gjort idag?
Jaja iallafall fick matte frågat morfar och han laddade upp klippet:

Det finns ett till klipp men det kom visst inte med vid överföringen så vi får försöka igen imorgon. Det var inget långt eller speciellt klipp så :D!
Matte måste snart filma oss när vi visar vad vi har lärt oss! Listan blir ju bara längre o längre.
Just nu kan jag:
Sitt
Ligg
Tass
Give me five (sitter på bakbenen och sätter var sin tass i mattes händer)
Fot (om hon har godis)
Stanna kvar (matte kan gå nån meter ifrån bara än sålänge)
Kom hit/Elwiz/Godis/ska du ha mat? (Samma princip bara jag kommer liksom)
Sitta o vänta på ett varsågod vid mat
Sitt fint (ni vet som en kanin på bakbenen)

Gibbe kan samma som jag minus give me five, sitt fint och inkallning (är dock på god väg). Nu kan vi ju inte kommandona på avstånd eller liksom perfekt bara genom ordet utan det är ju fortfarande lite fingerpekning så att vi riktigt förstår vad dom menar. Tass och sitt behövs dock inte "pekas" inte heller inkallning (räcker med att matte skrynklar en påse).
Men visst är vi duktiga endå?
Kommer vi glänsa på valpkursen eller ;)?

Tv

Skall ni se It's me or the dog med Victoria Stilwell på 3an kl 22.00 idag?
Det skall iallafall vi!
Jag och matte sitter här i sängen och är redo att trycka igång tvn så fort klockan börjar närma sig. Under tiden bloggar jag lite och matte chattar med husse.
Och förlåååt för mattes glömska! Hon glömde tydligen säga till morfar angående videoklippet på oss, skall tvinga henne att säga åt honom imorgon jag lovar!


Uppd.
Hm..vet inte riktigt vad jag skall tycka. Vad gjorde hon egentligen? Lärde hunden att sitta och vänta vid dörren och att äta god mat, samt att få ägaren att stänga sin sovrumsdörr..
Nja..
Tycker inte riktigt att hon gjorde något åt problemet, visade inte hunden att det inte är okej att jucka/hoppa/nosa osv på folk. En kastrering löser inte bit-problem :p inte säkert att juckandet blir bättre heller.
Hon redde heller inte ut vad för typ av aktivering hunden fick?
Skall dock kolla lite fler avsnitt och se vad jag tycker.
Vad tyckte ni?

ego

Måste ladda upp lite egobilder bara för att :D!



snökaos

Godmorgon dagbok!

Här har det snöat massor massor! Jag och Gibzon försvinner ju i snön men vi tycker att det är skitkul endå!
Matte har filmat några klipp men det var med videokameran och hon vet inte hur man för över filmen till datorn med den så vi får vänta tills morfar kommer hem och kan hjälpa oss.
Mosters kille var här igår och skulle ta bussen hem, han var ute två gånger men ingen av bussarna kom så han fick helt enkelt sova över här. Imorse kom iallafall bussen så att både han och moster kunde åka till skolan.
Nej nu måste matte visst ha datorn, hon skall göra lite skolarbete.
Filmerna kommer upp senare idag.
Tills dess får ni titta lite på söta brorsan, även om han inte är liiika söt som mig så går det väl bra ;)!?


tjoho

Kära dagbok.

Vi har varit hemma en stund nu och matte har ätit lite mat. Det var super roligt att vara ute idag och få träffa Vegas. Vi var rädda för honom först men i slutet busade vi lite på avstånd. Gibzon är lite tuffare än mig så dom två lekte redan efter några minuter.
Men Gibbe fick åka rätt mycket i transportväskan då hans tass inte är helt 100 än, men det är myyycket bättre nu.
Iallafall så gick vi till en zooaffär där Vegas skulle få lite gott och sedan gick vi till Rusta där matte väntade utomhus med alla tre.
Vi fick mycket uppmärksamhet för vi är ju så söta! 



Matte har förresten shoppat lite hos pupstore.se rea, vi fick 10% rea på reapriset!!
Ni får se vad det blev så fort vi fått hämtat ut paketet!

today

Godmorgon dagbok.

Idag skall jag och Gibbe ta bussen till centrum för att möta mattes vän och hennes hund Vegas. Han är en blandning mellan Jack russell och Chihuahua, supersöt!
Får se om vi vågar hälsa på honom och om Gibzon kan hålla sig ifrån "humpningen".
Vad skall ni hitta på idag?


sjukling

Kära dagbok!

Matte är tyvärr sämre idag men det blir bloggning iallafall. Dock får ni nöja er med gamla bilder men som vi inte tidigare visat.
Idag åkte vi till lite olika djuraffärer för att kolla ut en bädd åt Gibzon samt en aktiveringsleksak osv. Hittade det vi sökte och visar grejerna imorgon. Matte orkar nämligen inte fota just nu hon är snöööörförkyld!


Bilderna är från några dar sen då vi besökte skogen en liten stund! Där fanns det mycket att nosa på.

morgon

Kära dagbok.

Godmorgon!
Här har det snöat hela natten och det tycker jag är suuuperskoj! Jag springer runt i cirklar och hoppar som bambi när han är kär ni vet.
Det tråkiga är bara att jag inte får busa med Gibzon i snön. Han vricka till vänstertass när vi lekte och markerar lite på den. Det var inte samma ben som förra gången men vi blir såklart jätte oroliga. Vi leker ju så vildt och jag är ju 1 kg tyngre och använder mycket av min styrka för att brotta ner Gibzon och han är ju som en studsboll och golvet är halt. Vi får avvakta en vecka som veterinären sa, dom tyckte inte att man skulle åka in sålänge han kunde stödja på benet och inte verkade slö eller ha väldigt ont.
Matte har ett helvete med att få honom o vara stilla. Han är som en hal ål korsat med en studsboll liksom oså är han så liten och snabb så han e ju borta på en sekund.
Så vi har bestämt oss för att inte få leka med varandra. Kanske någon minut under uppsikt när han är frisk, men då får det bli lek på lite avstånd. Alltså inget välta omkull varandra eller bitande!


Bilderna är från i fredags tror jag :)!

RSS 2.0