Ensam

Kära dagbok.

Ensamhetsträning idag. Första gången gick dåligt, pep efter matte som en liten valpunge. När jag varit tyst en stund gick matte in och sa åt mig att gå o lägga mig och vara tyst. Sedan gick hon ut igen och då var jag knäpptyst, man måste liksom vara tydlig med att jag faktiskt skall vara tyst och att matte verkligen kommer tillbaka. För andra och tredje gången gick som om jag aldrig hade gjort nått annat än o vara ensam.
Matte gick ut en sväng med mig och släppte sedan in mig ensam igen och låste dörren. Jag hoppade upp i soffan och la mig där o var helt tyst i 10 minuter och sedan gick matte in. Duktiga jag!
Matte skall ensamhetsträna mer o mer, det är bara det att hon tycker att det är extremt tråkigt och lite pinsamt att stå där i trappuppgången på samma ställe i minst 10 minuter och stirra på sin dörr. Undra om grannarna tror att matte är galen eller om dom förstår att vi tränar?

Familjepromenad

Kära dagbok.

Idag tog vi en jätte härlig promenad genom skogen, jag sprang lös och var super duktig! Matte kallade in mig och sa "fot" varje gång vi mötte någon och jag gick snällt fot vid mattes sida tills hon sa "varsågod" och då fick jag springa som jag ville igen :D!
Efter en stund kom vi fram till en jätte liten sjö där några hundar badade. Vi satte oss på en bänk och vilade fötterna (och tassarna) lite innan vi också gick ner o badade. Eller jag badade (plaskade runt) och matte kastade ut pinnar till mig som jag hämtade.
Husse höll sig längst upp på gångstigen, han ville inte bli sandig tror jag.
Efter en stund gick vi hemåt igen och jag fick åka ner i badkaret för att få bort all sand.






(ps. matte hälsar att hennes übersnygga utväxt kommer att färgas när vi åker till göteborg igen)

Bus vid stugan

Kära dagbok.

Vi hade det jätte trevligt och roligt ute vid Hugo o Bellas stuga! Det var inte bara vi som hälsade på utan Baloo + matte var också där samt Engla och Teo + matte.
Så det var många hundar att busa med :D! Vi spelade fotboll och jagade varandra, genom rabatterna ibland så därför ser våra tassar ut som dom gör. Jag la mig tillomed i rabatterna för det var svalast där.. Så ni kan ju förstå att det blev rakt ner i badkaret när vi kom hem!
Vi testade även Pet head - furball sprayen på Hugo som ofta får tovor och den funkade! Så nu är den kvalitétstestad och fick definitivt godkänt!













lördag

Kära dagbok.

Idag skall vi till Hugo och Bellas stuga! Dom har en tomt där vi får springa helt lösa och busa :D!
Tyvärr är det mulet men det skall inte bli regn iallafall (om man nu kan lita på smhi?). Fast det kan vara rätt skönt med moln också, så slipper man bli sådär varm.
Husse måste vakna till ordentligt så vi åker väl vid 13-14 tiden :).
Matte tar med sig kameran!

Video

Kära dagbok.

Matte filmade mig nyss när jag byggde en liten koja med min trasiga bädd. Det var himla mysigt faktiskt, hade tillomed ett utkikshål!

lite bilder

Här kommer lite bilder från i morse då jag tyckte att matte skulle kliva upp vid 7-tiden med mig o husse!








Just det! Kan ju passa på att berätta vad som hände för en stund sedan.
Matte o husse hade tagit med mig för att åka en sväng. Matte bad husse släppa av henne utanför porten och det gjorde han, jag o matte gick upp till lägenheten och då kommer matte på att hon glömt nycklar och mobil inne.
Så vi går ner igen och går till garaget och kikar igenom några trasiga plankor för o se om husse är där, det är helt tomt och tyst..
Matte blir fundersam och tänker att han kanske redan gått upp och vi gått om varann på nått sätt. Så vi vandrar tillbaka till lägenheten och rycker i dörren - låst.
Matte börjar bli lite orolig och går tillbaka till garaget o kikar in igen, fortfarande knäpptyst. Så vi börjar gå omkring i gräset utanför en stund men efter 10 minuter är matte väldigt orolig. Så hon fick ringa på Hugo och Bellas mattar för att fråga om hon fick låna deras telefon, det fick hon såklart. Då visade det sig att husse hade åkt o tankat men nu var påväg hem - phiew!
Jag o matte står o pratar en stund och sedan ringer det i mobilen och nu var det husses tur att vara orolig. Han hade inte fattat att jag o matte hade gått in till Hugo o Bella utan hade farit runt i området och letat efter oss för han trodde att vi satt utanför porten.
Så knäppt det kan bli, men matte gick iallafall hem efter det och då var lägenheten öppen :D!

klumpeduns

Kära dagbok.

Matte är världens klumpigaste, hon trillade nästan mig idag (även om hon skyller på att jag gick framför hennes fötter). Vi var i skogen och det är väldigt stenigt där. Så skulle matte ta ett kliv till en sten oså springer jag (enligt henne då) ut rätt framför fötterna på henne och matte tappar balansen och törnar ner i backen, rakt över mig. I telefon pratar hon med husse.
Matte lyckas dock ta emot sig med händerna och knäna så jag blev inte skadad men jag blev rädd och skrek som en tjej - jätte högt, sen sprang jag iväg. Matte hade dock flexikoppel i handen så det tog stopp tillslut.
Samtalet med husse bröts och han ringde upp och frågade vad som hänt, matte sa att hon trillat och husse sa att han hört henne skrika..matte sa då att hon inte skrek alls, det var jag :P..
Matte fick skrapsår på händerna och ett fult märke på jeansen men annars klarade hon sig utan skador. Jag fick inte en skråma, matte kände igenom hela mig :).

Här tror jag det var vi gick men det är ingen snö kvar.

7 månader

Kära dagbok.

Matte glömde helt av att jag och Gibbe fyllde 7 månader igår! Hur fort går inte tiden egentligen?
Vi var på hundhuset igår och det var superkul! Tränade lite hundmöten, först gick vi runt i två cirklar, en inre och en yttre och vi skulle gå fot och ignorera dom andra hundarna. Efter ett tag bytte vi varv och sedan ställde vi upp oss i en stor ring där vi skulle sitta vid husse eller mattes ben. Sedan skulle en hund i taget gå slalom runt hela ringen, gärna fot såklart. Det var superkul och jag var duktig sa matte.
Efter det sattes de upp en liten agilitybana och jag tränade mycket på tunnlar och slalom, det var himla roligt.
Matte hade köttbullar med sig så hon var en stor favorit bland oss hundar!
Men matte blev lite sur på mig när jag hade fått vatten, vi skulle gå ut till rummet igen och påvägen dit lyfte jag på benet och pinkade på fika-hyllan. Matte skyfflade upp mig i famnen och sprang ut där jag fick kissa klart. Sedan fick hon torka med ättikaspray och papper, fy på mig! Det händer olyckor inomhus lite då och då på hundhuset, inte alla fattar att man inte skall kissa där. Vet inte om det är för att andra har gjort det innan och man liksom skall täcka över det med sin egna doft eller för att man inte fattar att man är inomhus. Jag skulle ju aldrig få för mig att pinka på något hemma tillexempel. Jaja, olyckor händer som sagt.
Idag är det faktiskt strålande solsken så jag och matte tänkte gå ut på en liten promenix snart, tyvärr vaknade matte med en hemsk illamående-känsla och hon har legat i sängen hela dagen. Men nu verkar hon må lite bättre, blev nog lite för mycket godis för hennes del igår.

Vad händer hos er?

Morr!

Kära dagbok.

Vet ni vad matte la märke till idag när hon klippte mina klor?
Jo, under ena framtassen så satt det ett inkletat tuggummi! Så i en halvtimme nu har matte fått klippa och blöta upp med varmt vatten så nu är det värsta borta. Att folk inte kan spotta ut sina jädra tuggummin i en papperskorg..
Usch och fy!

Hittade ett videoklipp i mattes mobil när jag är i skogen!


En fundering

Vad tycker ni om att bara skaffa hund som sällskap?


Matte tycker till:
Enligt mig så skall alla hundar få göra något, spelar ingen roll om det endast är sällskapsraser. Alla hundar behöver aktivering! Inte bara promenader utan mentalaktivering också såsom agility, lydnad, spår/sök eller liknande även om det bara görs på "hobby-nivå" så är det iallafall en aktivering.

badrock och balsam

Kära dagbok.

Matte tog några hemskt pinsamma bilder på mig igår när jag var väldigt arg på henne. Hon hade badat mig (inte med schampo tack o lov) sedan fick jag ha på mig en badrock? En trasig fleecehoodie rättare sagt.
Sedan tvingas jag posa på en massa kort med luvan uppe. Borde man ringa polisen eller något? Animal Cops?





Matte påstår att badrocken är till för att jag inte skall bli kall när jag är blöt. Temperaturen sjönk på kvällen och hon kunde inte föna mig för det var rätt sent och man har ju grannar att tänka på tydligen.

Nyss plingade det på dörren och där stod posten med ett paket till matte! Det var vår nya Detangeling spray från Tigi Pet Head! Furball heter den och är som en tovutredande lotion/balsam spray som luktar som jordgubbsyoghurt. Helt underbart med andra ord, försökte tillomed slicka på flaskan men då sa matte nej. Hon testade den såklart och den funkar jätte bra! Bara att spraya och borsta, den fördelas och torkar snabbt och fint o pälsen blir mjuk, fluffig och tovfri!

Matte funderar på att beställa schampot Dirty talk (den rosa) samt balsamet Furtastic (den gula) när vårt nuvarande schampo tagit slut (chien chic de paris med pärondoft).
Kommer lukta godast i hela Norrbotten sen ju ;)!



Vi fick även dentastick med och det tackar vi för! Nu kommer jag lukta gott ur munnen också :D!

Ren - nej tack!

Kära dagbok.

Matte sköljde av mig i badkaret nyss. Hon sa att jag hade sand i pälsen från grillträffen..
Ner i badkaret for jag och blev torterad. Sedan fick jag ryck och försökte bli smutsig igen med hjälp av min bädd. När jag hade lugnat ner mig fick jag en fleecehoodie på mig som är förstor och sönder, matte använder den som badrock när hon inte orkar föna mig :).

Grillträff med hundhuset

Wii vad kul vi hade! Mötte upp några på hundhuset för att sedan gemensamt "på rad" åka ut till en skoterstuga. Det tog en liten stund men väl framme så mötte vi fler som tagit sig dit på egen hand. Vi fick gå en bit på en grusväg men det var bara härligt med lite promenad. Vid stugan kryllade det av mygg så några åkte o hämtade myggmedel.
Stackars husse hade stora märken i ansiktet och på benen, matte fick dock inget alls. Hon säger att myggor inte brukar gilla henne tur nog ^^,.
Jag busade runt med hundar i min storlek..och storlek väldigt stor! Busade mycket med Bella och Ville men även med Briarden Igor (tror han heter så). Efter nästan 2 timmar så åkte jag + matte o husse hem, det räckte med bus för mig tyckte dom :).

Jag, Bella och Ruben:

Jag och Bella:

Jag vilar:

Jag och Bella vilar:

Grävde ett svalt hål i gruset när det blev för varmt:

Utsikten:

Ville, Bella och jag busar:

Jag busar med Igor:


iväg!

Nu skall vi iväg på grillträff med hundhuset, uppdaterar när jag kommer hem :D!

husse är elak

Han la en handduk på mig :(!


mycket att göra

Kära dagbok.

Matte har slutspurten i skolan just nu så det är sista uppgiften som tar upp en stor del av våran tid. Därför blir uppdateringen lidande men det fixar sig, en vecka kvar :D!
Idag blir det oxfilé till middag, hoppas att jag får smaka!!

Vad händer hos er?

Grattis matte!

På födelsedagen!
Trötta husse masade sig upp och fixade en jätte fin födelsedagsbricka med presenter, ljus och ben&jerrys glass!
Jag var också supertrött men blev snabbt pigg när jag såg att husse var uppe och pysslade. Jag fick äran att hoppa på matte i sängen så att hon skulle vakna så husse kunde börja sjunga ;).


Stackars matte

Hon ligger i sängen med migrän så det har inte blivit så många updateringar idag ingen alls rättare sagt.
Husse var så snäll att låna ut sin dator för detta inlägget, men nu ska jag och lägga mig vid matte och hoppas på hoppas på att hon mår bättre imorgon

socialträff och max

Kära dagbok.

Har nyss kommit hem från en skön kväll på hundhuset. Vi var inte så många så det var lungt och skönt :). Körde lite personsök i skogen och sedan lite slalom mellan konor och sedan mellan hund och ägare.
Efter det åkte vi för att hämta husses mamma som sedan bjöd på MAX. Så där satt vi en stund och njöt av det varma vädret.
När vi kom hem upptäckte matte att jag var helt blöt på ena benet och magen. Måste ha kissat ner mig i buren för det var en fläck där med, drack väldigt mycket på hundhuset så det var väl de som kom ut.
Så de fick bli en avspolning i duschen och sedan passade matte på att tvätta dynan i bilburen - välbehövligt. Vattnet blev kolsvart av smuts efter bara någon sekund så matte fick tappa upp nytt. Så nu får den ligga i badkaret med en massa tvättmedel på så den förhoppningsvis blir liiite renare än förut.

Nu skall jag faktiskt sova, skriver mer imorgon.
Ska försöka fixa lite bilder också men de känns inte som att det händer så mycket på dagarna att jag har något att fota, men det kommer nog :).
På söndag är det ju grillträff med hundhuset så då blire nog en massa bilder.

konstigt väder

Kära dagbok.

Vädret är inte riktigt klokt.. det var mulet och 19 grader i morse när husse klev upp. 19 grader klockan 7 på morgonen? Jisses, vågar man gå ut sen tro?
Synd att det inte var varmare i vattnet för då hade man kunnat bada sa matte.
Myggorna börjar komma sakta men säkert, men hellre det än fästingar. Myggorna kommer ju inte fram fören på kvällen och dom är faktiskt rätt roliga att jaga ^^,!

Hur är ert väder?


Man behöver inte gå runt såhär påklädd längre. Men husse sa att det skulle bli runt 10 grader nästa vecka - burr!

testar!

Testar mobilblogga via wlan :) verkar funka!

MMS på brorsan

Kära dagbok.

Här händer de inte så mycket, ligger o tuggar på en tuggpinne - gott. Matte läser en bok och husse jobbar.
Det är nästan för varmt för att gå ut.. rätt jobbigt. Det gick så fort med värmen så man hinner inte vänja sig. Saknar Gibbe lite också, matte fick ett mms från moster i natt.

Visst börjar han se riktigt vuxen ut :)!

Fundering

Hejhopp! Här kommer en Elwiz funderar igen :).

På valpkursen vi gick så berättade Gibzon att dom på sista gången berättade att valpar endast skall gå max 10 minuters promenader enda till dom är 1 år gamla. Att det viktigaste var mentalstimulans, lägga korv i träd, balansövningar på stockar i skogen, vardasglydnad eller liknande.


Vad tycker ni om detta?



Matte tycker till:
Jag tycker att 10 minuters promenader låter väldigt lite för en valp över 6 månader. Jag tror mer på att man ser själv när valpen är trött. Jag brukar låta Elwiz springa lös i skogen, då har han möjligheten att ta promenaden i sitt tempo, stanna när han vill osv.
För mig låter det konstigt att en hund bara skall få gå max 10 minuter och sedan hejsan svejsan när den fyller 1 år så skall den med ut på 1-2 timmars promenader. Jag brukar istället köra efter listan:
2 mån - 5 min
3 mån - 10 min
4 mån - 15 min
5 mån - 20 min
6 mån - 25 min
7 mån - 30 min
8 mån - 35 min
9 mån - 40 min
Såklart varierar det från ras till ras, en stor Grand Danois kanske inte skall gå allt för långt i början med tanke på lederna och för en liiten chihuahua så blir det ju rätt långt osv.
Men att öka med ca 5 min per månad tycker jag låter som en bra idé för då hinner ju valpen vänja sig och man ökar i takt med att den växer sig starkare.
Men sen är självklart mentalstimulering väldigt viktigt!

utmaning

Matte blev utmanad av Jannica!

Skriv gärna ras
Blandras mellan papillon/tibetansk spaniel/japansk spets


1 Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket?
Jag måste borsta pälsen nästan varje dag annars får han tovor bakom/under öronen och han ser ovårdad ut haha. Han blir ofta smutsig under magen då han är så nära marken så han behöver badas ofta, måste även fönas då han torkar långsamt. Han fäller rätt mycket just nu - borsta borsta borsta och dammsuga! :D

2 Vilka aktiviteter gillar din hund? Vilka gillar den inte?
Elwiz gillar alla aktiviteter. Spåra korvvatten, lydnad, balansövningar, leta godis osv. Han är med på allt!

3 Hur är din hunds hälsa?
Pigg, glad och frisk :)

4 Vaktar din hund dig eller saker?
När det behövs, annars är han en fegis :D!

5 Hur är din hund att träna med?
Som världens lydnadsproffs. Han är otrolig, älskar hans vilja att samarbeta och han är äckligt smart!

6 Hur är din hund mot människor?
Han äälskar människor, speciellt dom som låter glada över att se honom. Kan vara lite voffig på vissa äldre män ibland.

7 Hur är din hund mot andra hundar?
I början voffade han åt alla han såg och vågade inte hälsa, men nu leker han med alla han ser och går förbi en okänd hur lätt som helst :).

8 Vad tycker din hund om skötsel?
Han sitter still och är hjälpsam, men ser extremt deprimerad ut haha! Så synd om honom ju ;).

9 Är din hund kelen?
Jadå, men mest busig. Men när han är trött så är han så go så! Ska gärna ligga mellan mig och husse i soffan eller sängen o bli kliad på magen eller bakom örat. Ligger gärna på rygg i knät vart han än befinner sig.

10 Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?
Han spriner väl 5 meter max och sen brukar han stanna o kolla att vi är med. Kommer som en liten kanonkula på inkallning för han älskar godis xD.

11 Skäller din hund mycket?
Nja, näe inte egentligen. Han är mest voffig, eller säger liksom tysta "boff" om han spanar ut från "balkongen".

12 Är din hund rädd för något; i så fall vad?
Vissa äldre män, stora okända hundar som är väldigt flamsiga/på.

13 Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?
Filosofisk, glad, galen, söt och smart!

14 Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?
Ingen aning faktiskt!

15 Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?
Allt har varit för lätt att lära honom förrutom "ligg", tror han är lite lat och tycker att lägga sig ner tar för lång tid att göra för att få godisen ;).

16 Var rasen som du trodde innan du skaffade den? 
Han var som jag trodde att han skulle vara. Smartare dock!

17 Hur länge kan din hund vara ensam?
Vi har som fått börja om sen vi flytta hit då han inte är riktigt trygg här än. Men hemma hos mina föräldrar har han som max varit ensam 1½ timme utan problem. Hos oss kanske 30 minuter, men endast varit tyst i typ 5-15 min än sålänge.

18 Har din hund mycket jaktinstinkt?
Nja, han gillar ju att springa med nosen i backen och leta spår men han följer dom aldrig. De enda djur han vekar vilja jaga är fåglar, speciellt skator xD men han lyssnar alltid när ja säger nej - kom hit.

19 Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?
Intresse för sin hund, veta att även om det bara är sällskapsraser i honom så behöver han också aktivering. Fantasi och mycket energi för lek! Envis, snäll och positiv.

20 Kommer nästa hund bli av samma ras?
Det vet man aldrig men antagligen inte. Vill ha så många olika hundar från dag till dag. Just nu är det mops, chihuahua och toypudel som står högst på listan. Men sen ändrar jag mig till dobermann, schäfer osv xD!

Jag utmanar:
Becca & Olga
Ira & Mio
Linda & Azi

cykeltur till hamnen

Kära dagbok.

Cyklade en sväng med husse och matte idag. Vi åkte först till Norra hamn och satt på bryggan i solen en stund. Sedan ringde husse sin mormor och frågade om vi fick komma dit en stund. Det fick vi så dit cyklade vi och fick god fika! Efter en stund cyklade vi hem igen och bara någon minut hemifrån så hoppade husses kedja så han fick stanna och leta reda på en pinne att sätta tillbaks kedjan med.







lite fler bilder

På mig från hundpromenaden :).





lugn dag

Kära dagbok.

Verkar vara lite svalare ute idag, rätt skönt faktiskt. Det blir så jobbigt när värmen kommer så plötsligt, man hinner liksom inte vänja sig.
Idag skall vi bara ta det lungt, promenaden tog slut på nästan all min energi.. inte riktigt men nästan. Sov en timme igår efteråt och sedan ville jag busa med min råtta!
Men idag blir det bara kissrundor och buslekar på gården eller så :). Skall även ensamhetstränas, husse har dratt fram kompostgallret så jag inte kan kraffsa sönder dörren eller sno några skor om jag nu skulle få för mig det.

Vad händer hos er idag?

hundpromenad

Kära dagbok!

Var på hundpromenad idag med hundhuset! Sååå härligt!
Vi gick igenom skogen först och sedan kom vi fram till en jätte fin strand där man kunde bada om man ville. Jag var lite tveksam först men sedan plumsade jag i och la mig helt platt ner i vattnet och bara njöt!
Det är supervarmt här, som utomlands så det var jobbigt att busa för långa stunder.



















härlig promenad

Kära dagbok.

Var ute en rätt lång sväng med husse och matte nyss. Vi gick långsamt och njöt av det underbara vädret. Det är så varmt att matte gick i tshirt hela vägen! Solen lös och det var jätte härligt!
Det skall bara bli bättre och bättre dessutom :).

Fick som vanligt fnatt när jag såg en snöhög!

Bus på morgon

Godmorgon!

Mulet idag, men det är iallafall hyffsat varmt. Idag händer det nog inget särskilt, blir nog en promenad om en stund. Imorgon är det ju hundpromenad och jag vill inte trötta ut mig allt för mycket idag ;).
Matte och husse har hängt upp tvätt i hela lägenheten, det är jätte mysigt, som en stor koja!
Dom hade nämligen tvättid igår kl19 men när dom kom ner så var maskinerna i full gång och det var minst 60 min kvar på alla 4 maskinerna, irriterande. Så husse fick stoppa alla maskiner och slänga ut tvätten som låg där i (han la dom i sånna där tvättkorgar på hjul som finns där). Sedan fick dom stå och torka upp allt vatten som for ut på golvet och göra rent maskinerna innan dom kunde lägga in sin tvätt. Kl22 stänger dom av strömmen i tvättstugan så alla lakan, handdukar och jeans osv blev inte helt torra utan fick hängas upp lite överallt i lägenheten istället. Ser lite roligt ut men :).
Vaknade iallafall runt 7 enligt husse men somnade sedan om till 9.30, då gick vi ut. Just nu ligger jag och busar med husse, låter som ett sjölejon och rullar runt på rygg!





tänd ett ljus


Underbar dag

Kära dagbok.

Vi har varit ute massor idag! Det är strålande vackert väder och hur varmt som helst! Lika varmt som matte hade då hon åkte från Göteborg.
Vi var först ute i skogen och vandrade, jag sprang lös och njöt av friheten. Matte kastade lite godis till mig och livet lekte. Sedan gick vi hem och åt lite lunch och jag sov middag. När jag vaknade så tog matte o husse fram cyklarna och vi cyklade igenom stan till MAX där dom köpte lyxshake - MUMS! Fick sitta på uteserveringen tillsammans med matte o husse och smaka på grädde och jordgubbar, kan det bli bättre?
Tyvärr glömde vi kameran hemma på cykelturen men i skogen tog husse lite bilder.
Men var inte ledsna, vi skall ut o cykla fleeer gånger! Det är så härligt!




Pinnen gick tyvärr sönder när jag tuggade på den så jag fick överge den!

GRATTIS PÅ 1 ÅRSDAGEN!

Grattis älskade ängelbrorsan!
Idag skulle du fyllt 1 helt år.

Semesterställe

Kära dagbok.

Morfar ringde till matte igår och berättade att dom har fixat en semesterhem till mig. Jag skall få bo hos mattes faster på västkusten! Hur härligt låter inte det? Smögen, havet utanför fönstret och Brasse en chihuahua på 2 år :D!
Brasse med deras utsikt:

Matte bär Brasse på Smögenbryggorna:

Så söt

Titta vad moster mmsade nyss:
Någon saknar Elwiz:

Lillbrorsan då <3! Saknar dig med, matte saknar dig också!

Blogaward

Matte fick en blog award av Carina!

Jag ska dela med mig av 7 saker om mig själv och sen ska jag skicka vidare awarden till 7 av mina bloggvänner.

1. Jag är vänsterhänt.
2. Mitt favoritgodis är Djungelvrål!
3. Jag ogillar husses bil och försöker få honom att vilja ha en kombi ;)!
4. Jag har gått i många olika sporter genom åren, bl.a friidrott, ridning, dans, cheerleading och fotboll.
5. Jag HATAR att gå o handla ensam!
6. Jag är nykterist och dricker inte alkohol :)!
7. Jag gillar inte att köra bil och vill inte ta körkort men tänker göra det iallafall..tror jag.

Jag vill skicka vidare award till:
1. Atlas & Yzer
2. Zhalle & Atlas
3. Jimmie & Kingen
4. Julius & Romeo
5. Fiona, Tindra & Maxi
6. Alfred & Eleonor
7. Elsa

Spår dags

Kära dagbok.

Var ute o spårade lite korvvatten idag (bästa tipset ever, tack Linda & Azi)!
Gick lite segt ibörjan och kom in på andra spår från djur eller annat men i slutet gick det riktigt bra och jag hittade goda levergodisar i slutet av vartenda spår. Fick ibland krångla mig igenom blåbärsris för att få tag i dom men det var de värt!
Innan vi började spåra följde vi med husse som cyklade till jobbet (han kom hem på lunch) en bit, satt i cykelkorgen dit och gick vid sidan av cykeln hem. Matte ledde cykeln :), bra träning att vänja sig vid cykeln genom att gå bredvid den. Var inte ett dugg rädd för den, matte testade bromsa med handbromsen så det lät lite, plinga med ringklockan men jag bara fortsatte i gå framåt. Försökte svänga in framför däcket ett par gånger men då hindrade matte mig med kopplet. Bra träning, som sagt! Skall ju få springa bredvid cykeln om ett år eller två när jag blivit stor!




Filmade i slutet av sista spåret!

tjoohoo!

Godmorgon!

Verkar bli en rätt så bra dag idag. Är lite småmulet men de känns inte som att det är så värst kallt. Just nu ligger jag i sängen och puttar ner alla bollar, som jag dratt med upp, ner på golvet igen - Jäätte kul! Fast inte för matte, för hon brukar få hämta dom åt mig ^^,.
Har nyss käkat frukost och gick över helt till standardt igår och magen är perfekt! Matte tycker att det är super bra att jag inte måste ut o skita 6 gånger per dag som förr.
Träffade på Hugo och Bella ute efter kissrundad och försökte leka men de gick inge vidare. Hugo var morgontrött och ville bara kela med matte o Bella ville inte, men på lördag kanske. Då äre ju hundpromenad, då skall jag allt få igång någon! Bella skall på utställning dagen efter så jag skall nog leka försiktigt med henne så jag inte råkar smutsa ner hennes fina päls :). Håll tummarna för att hon vinner, det gör iallafall vi :D!

Såhär kommer jag lätt se ut på lördag, fast snabbare. Jag har ju växt en hel del sen det där kortet togs :)!

Mobilbilder

Kära dagbok.

Matte fick en bild på Gibbe mms:ad idag så jag tänkte visa den! Hittade även två andra fina bilder :)!



Godmorgon

Här är vi upp med tuppen förstår ni! Inte kan någon som jag sova när någon i sängen börjar röra på sig, eller när klockan ringer?! Näe snabbt som attan flyger jag dit med en leksak som är sådär lagomt dregglig och go :D! LEKAAAAAAAAA *hopp, hopp, hopp*!!
Kliver på matte o husses ryggar, trycker leksaken i nacken på dom (kom ihåg att den är sådär blöt och KALL), ger ifrån mig ett läte som matte inte riktigt kan beskriva.. typ som en unge i målbrottet. Dom försöker allt ignorera mig så länge de går - vilken rolig lek tycker jag! Tillslut ger dom upp (oftast matte men idag vare husse) oså börjar dom leka med mig. Eller husse försöker kasta ner leksaken på golvet så jag skall hoppa ner o stanna där, men då tror han fel för jag kommer uppflygandes igen så fort jag fått tag i den oså börjar leken om :D!
Tillslut får matte gå upp och gå ut med mig för hon vill sova.

Hur är eran morgonrutin?

Morgonpromenad

Kära dagbok.

Steg upp med husse i morse, matte hade ont i halsen men vi tog endå en långpromenad vid 10-tiden. Runt skogen och sedan genom den på tillbaka vägen. Hittade en stig där snön nästan smält helt!
När vi kom hem somnade jag bums och matte passade på att ensamhetsträna mig, gick sådär. Var lite pipig men skällde inte som en idiot iallafall. I lägenhet måste man tänka på grannarna sa matte..


När husse slutar skall vi cykla och möta upp honom :)!

Naturens dag

Kära dagbok.

Idag vandrade vi runt höträsket för att kolla in naturens dags alla aktiviteter. Det var många olika föreningar som hade stationer uppsatta, bl.a hundhuset! Där stannade vi längst och pratade med alla + testade på deras mini agilitybana. Två små hopphinder började banan med, sedan kom det konor vi gick slalom mellan och tillsist avslutade man med att springa genom två tunnlar, en liten och lång oså en bred och kort. Superkul!
Fick dessutom (försöka) leka med de andra hundarna men ingen var sådär super leksugen idag förrutom en :)! Lekte liten själv med en kotte också och rejsade runt som en dåre och sopade skogen på barr ^^,! Matte glömde dock att fota hundhusets station (typiskt nog) men här är lite andra bilder:








Det fanns lite matstationer men dom flesta bjöd på saft/vatten och godis. Det fanns även ridning för 20 kr och även häst o vagn! Men vi gick bara runt för att kolla :).
Fick hälsa på många hundar och skällde faktiskt inte åt en enda, matte är stolt ^^,.

Cykeltur

Kära dagbok.

Termometern visade 18 grader i solen och cykeln är körklar så vi tog den på en testrunda. Eller en rätt så lång testrunda.
Husse säger att vi cyklade ca 8 km, vi mötte upp med husses mamma utanför en affär och pratade lite i solskenet. Det blev dock himla kallt för matte på hemvägen då det blåste och hon är frusen av sig. Tur att jag hade en kudde + fleecefilt i korgen som jag myste in mig i :D. Fick tillomed plats o ligga ner om jag knödde till mig ordentligt!
Matte o husse skall dock spana efter en bredare korg åt mig :).





galen

Blev så glad och galen när vi mötte husse idag + att jag älskar snö. Så jag bara sprang :D!

Äntligen fredag

Kära dagbok.

Var ute på gården med matte en stund förut. Lekte med barnen som gav mig pinnar och sedan kastade dom åt mig, superkul jag ääääälskar barn :D!
Nån timme senare ringde vi husse o frågade när han slutade så mötte vi nyss upp honom påväg hem från jobbet. Han cyklade idag!
Vi skall premiärcykla mattes cykel imorgon och funderar på hur tusan vi skall få med mig. Antingen får jag knö ner mig i cykelkorgen eller i min resväska på pakethållaren kanske? Får se..


Verkar som att hela hundbloggvärlden taget en bloggpaus, beror det på vädret kanske?

fredag idag

Kära dagbok.

Var ute med matte på promenad nyss - härligt! Eller inte för matte för hon frös, det är kallt idag. Jag hade min gamla regnoverall som läcker in men det regnade inte utan var bara blött ute och då funkar den bra.
Matte hittade hyffsade billiga regnoveraller på hööks som hon skall kika närmare på. Fula men praktiska..
Nu skall matte sätta igång o diska, dammsuga samt baka!
Vad händer hos er?

Oj just det!

På söndag är det Naturens dag här i Luleå! Man promenerar runt på en naturstig där det finns olika aktiviterer att titta på, olika föreningar står längs stigen och det är tipspromenad mm. Det skall vi såklart gå på hela familjen (matte tvingade husse).
Den här kartan hittade matte på nätet! Undra om den stämmer :)?!

Den är här

Mattes nya fina rosa cykel :D!
Tyvärr fattas de en massa muttrar och grejer så husse måste ringa o klaga!


Typiskt

Attans! Nu verkar det som att regnoverallen stramar åt iallafall, vad ledsen man blir!!
Någon som har en regnoveralla att sälja till oss xD? Eller tips på billiga?
Annars fåre bli en från doggie som vi spanat ut..

Spåra!

Kära dagbok.

Följde med matte ut o spårade idag. Vi lämnade korvvattnet hemma då den var så jobbig att bära. Matte hade bara en stor 2L cola flaska o hälla korvvattnet i och det är inte särkilt smidigt att ha med sig ut i skogen så hon tog vanliga korvbitar och gick några meter o kastade ut korven så fick jag söka den så istället :).
Gick himla bra det också för Bullens Pilsner korv luktar starkt ^^,!













snö?

Kära dagbok.

Matte köpte topping till mig igår, är som blötkattmat som man blandar ut med fodret. Åt som en tok!
MUMS!
Tänkte att jag o matte skulle ut i skogen idag, men så tittar vi ut genom fönstret och ser att det snöar!? Jisses!
Skojar någon med oss? Det är ju maj!! Sommar!? Okej..iallafall vår. Men absolut inte, inte, inte vinter!
Hoppas solen tittar fram snart så vi kan ut o spåra, matte har korvvatten i köket som hon skulle behöva bli av med.
Hoppas ni har bättre väder än mig!







socialträff

Kära dagbok.

Har inte kunnat uppdatera bloggen så mycket idag. Matte har haft migrän och mest bara sovit! Husse jobbade så jag fick leka med mina leksaker helt själv - trist!
Sov lite med matte också så hon skulle må lite bättre :). Har ätit upp både frukosten o lunchen idag, middagen ville jag bara ha liiite av för vi var ju nyss på hundhuset där matte hade korv med sig. Då blev jag rätt mätt!
Tränade avslappning och inkallning, funkade rätt bra..iallafall inkallningen :)!
Sedan promenerade jag hem tillsammans med Hugo och Bella + mattar.
Bella gick fot vid min matte hela vägen hem, korv is the shit xD!
Nu skall jag sova lite o vänta på att husse skall komma hem, han fixar med bilen. Saknar honom!!

Morgonbus med Bullen och Eiwert







Sorry för oskarpa bilder, vet inte vad matte gjorde/inte gjorde för att dom blev sådär.. dåligt ljus säkert..

Uppdatering med spaningsbilder!





Godmorgon

Kära dagbok.

Strålande fint väder idag igen - härligt! Snön smälter på rätt bra på vissa ställen, hoppas det börjar tina bort i skogen också så man kan gå på lite fina stigar.
Matte och jag latar oss i sängen, husse har gått till jobbet och vi är supertrötta. Jag vaknar så tidigt varje morgon för solen går upp mycket tidigare här. Redan vid 10 i 7 imorse vaknade jag och ville leka, det var ju som dagsljust ute!
Vägrade äta min mat gjorde jag också, men så låtsades husse äta maten och fick den att verka supergod så då åt jag upp den iallafall. Då tyckte matte att jag var så duktig så jag fick en grisknorr ^^,.
Ikväll blire socialträff på hundhuset och sedan skall matte göra lite skolarbete.

Vad händer hos er?

Promenad

Kära dagbok.

Vilken bra dag det blev! Matte och jag gick upp med husse vid 7 imorse och åt frukost, gick ut på en kissrunda osv. Sedan vilade vi lite till och sedan satte sig matte vid datorn. Strax efter det smsade Hugo & Bellas matte och frågade om vi ville hänga med ut på en promenad med dom + Baloo. Javisst sa vi och gjorde oss iordning.
Vi tog en jätte rolig promenad där vi fick springa lite lösa och busa av oss. Jag sprang som en dåre, har ju inte fått busa av mig på två dagar!!
Matte fotade lite också :).
Sedan gick vi tillbaka hemåt och vi blev inbjudna till fika! Jag fick smaka ett foder som hette Magnusson Meat & Biscuits, dom var himla goda! Mattarna fick bulle för dom gillar tydligen inte torrfoder, har dom ens smakat liksom?
Matte och Hugos matte satte sig på deras balkong och pratade jätte länge så vi hundar passade på att ta oss en rejäl tupplur. Flera timmar senare smsade Baloos matte o frågade om vi ville med ut på en till promenix, såklart vi ville. Så vi promenerade en liten promenad till, sedan gick jag och matte in till oss och hon började med middagen. Jag fick smaka ost och gurka - mums. Sedan somnade jag och sov enda tills husse kom hem, efter att ha hälsat på honom så somnade jag igen.








Matte är glad att hon kan använda systemkameran igen. Tyvärr valde hon helt fel objektiv men det spelar ingen roll, man ser ju att det är vi iallafall ;)!

godnatt

Kära dagbok.

Matte är superglad för hon och husse beställde hennes cykel för nån timme sen! En rosa cykel som matte alltid velat ha, och så får ju jag sitta i cykelkorgen eller om dom hittar någon käck cykelväska att ha mig i.
Mormor ringde för en stund sedan och berättade att dom bokat flygbiljett till mig med ifaaaall att husse jobbar. Ingen verkar kunna passa mig häruppe så då får mattes moster passa mig tillsammans med Gibbe och Pigge.
Imorgon börjar husse jobba igen så då blir jag och matte ensamma. Hoppas vädret blir bättre än det var idag..det haglade tillomed.
Vi skall iallafall försöka sova nu. Var nått konstigt med element/ventilationen inatt så det var varmt som tusan i lägenheten trots att husse stängt av elementen och sedan iskallt på tidigt morgonen. Jätte skumt så ingen av oss fick sova någon längre stund. Typiskt när man flygit och behöver sin sömn..
Har ätit dåligt idag också, ville inte ha min lunch konstigt nog. Matte tror att det kan vara för att jag är lite stressad/orolig och sedan fick rätt mycket levergodis + att jag inte gillar JWB fodret som vi fortfarande blandar ut med Standardt. Matte läste att man skulle gå över låååångsamt till standardt då det var så hög kötthalt som många hundars tarmar inte var vana vid (allt spannmål som finns i dagens foder..) så då kunde man lätt bli konstig i magen. Matte skall blanda ut med ännu mer standardt till frukosten. Hon fick handmata min middag idag, då åt jag BARA standardt bitarna, JWB foderkulorna spottade jag ut xD!
Blivit riktigt kräsen! Säkert Gibbes fel ;).

första hundhuset..

..på väldigt länge!
Var inte så många där och vi var först dit. Jag skällde som en tok på instruktören men slutade efter en stund.
Fick pröva lite aktiveringsleksaker och det var himla spännande, var som klossar man skulle peta bort för under dom låg godis. Fast det var roligare att tugga på klossarna för matte hade bara äckligt levergodis med sig som jag tröttnade på väldigt fort. Ingen idé att träna vidare med mig då tyckte matte, jag bara boffade åt dom andra hundarna och var okoncentrerad så efter drygt en timme åkte vi o handlade istället.
Fick lite godis av matte, mini bones..himla äckliga dom med tydligen. När skall matte lära sig att det är KORV eller KÖTTBULLAR som gäller?




Framme!

Kära dagbok.

Nu är vi framme och har varit här ett tag! Jag var knäpptyst under hela resan, enda grejen som hände var när en liten kille (2 år kanske) kom och petade jätte hårt på nätet, då skällde jag till. Han blev rädd och började gråta - ops!
När jag såg husse blev jag superglad!! Har saknat honom sååååå mycket!
Gibbe saknar inte mig för 5 öre där hemma, han är mycket lugnare nu när jag åkt och kan slappna av ordentlig.
Nu skall matte sätta kameran på laddning så kanske den får följa med ut i morgon, om det är bra väder.
Matte fick liiite ångest då hon från planet såg all is och snö.. Hemma i göteborg var det inte ett enda moln på himlen och hela familjen satt ute och åt lunch i bara fleecetröja! Vi vill tillbaks ;)!
Fast vi kommer nog in i vardagen här snart också.
Godnatt!

Söta söta jag!

Kära dagbok.

Matte hittade en bild på mig som ena kusinen tog förra helgen! Jag är väldigt söt om jag får säga det själv ^^,!

packning

Kära dagbok.

Idag springer hela familjen runt runt runt ooch jag o Gibbe fattar ingenting. Kläder, skor, hundleksaker och en massa annat slängs ner i en stor väska. Varför packar matte ner alla mina saker för?
Jag och Gibbe beslöt oss därför att packa upp alla grejer igen, så varje gång matte/mormor/morfar la ner en leksak i väskan så tog vi ut den och la den i ett annat rum - Skit kul, tyckte vi!
Men efter ett tag då dom upptäckte vårat lilla hyss så blev vi utslängda från rummet med väskan och fick inte gå in dit mer. Tråkmånsar..
Matte är lite smått panikslagen för hon hittar inte sin mobilladdare, den försvinner alltid!
Moster o matte har samma märke på sina mobiler och har därför likadana laddare, så när moster inte hittar sin tar hon mattes och tvärtom. Tillslut försvinner ena påvägen - alltid mattes..
O nu är den spårlöst borta!
Matte får kanske ta med sig en trasig laddare hem som man måste hålla o trycka in i mobilen för att den skall ladda.. men det är ju bättre än inget. Husse har letat hemma också ifall matte glömde den där men han hittar ingenting.

Min bädd fick inte plats i resväskan bland allt annat så matte och morfar virade in den i en plastpåse och surrade den med tejp och skickar den som udda bagage istället.

Vi har iallafall fullt upp så bloggen kanske blir lidande, inga bilder eller så. Men det fixar vi när vi kommit till norrland och fått laddat kameran :)! 15 maj äre ju promenad med hundhuset och 23 maj grillträff! Vi längtar!

RSS 2.0