framme

Kära dagbok.

Nu är vi hemma i Norrland. Blev superglad att få se husse igen!
När vi kom till lägenheten så somnade vi i några timmar innan vi åkte ut med bilen för att köpa mat till husse och matte samt ett nytt sele till mig. Fick även ett smarrigt tuggben med skinkfyllning!
Fick även badat med nya Pet head schampot, luktade jätte gott men matte blev lite fundersam då jag blev gul i pälsen. Vi skall avvakta o se om det försvinner när jag torkat helt. Annars är vi jätte nöjda!
Min nya fleecetröja från Theo hade också kommit och den satt som en smäck! Blir perfekt nu till hösten :).





Fleecen samt schampot kommer från poshpooches.se!

måste sova

Kära dagbok.

Ursäkta att vi inte hunnit svara på kommentarer än. Matte har massor att göra för vårt plan går 07.30 imorgon bitti!
Man får ju inte glömma något livsviktigt som en tuggpinne eller min gosekatt!
Blir som sagt upp tidigt imorgon bitti, redan 05.30 ringer klockan så då är det bara att göra sig iordning och sedan packa in allt i bilen och åka till flygplatsen, tur att man är van ;).
När vi hörs igen är vi i Luleå :).

voff

Kära dagbok.

Vissa människor är verkligen inte hundmänniskor trots att dom har just hund. Var ute och gick med matte idag och ser en hund som liknade en norrbottbenspets stod en bit fram på vägen med sin husse. Jag har börjat hetsa upp mig lite när jag ser en annan hund så jag började flåsa och dra i kopplet men matte ryter åt mig att lägga av. Så jag slutar, och just när vi passerar den andra hunden så gör den utfall och börjar skälla. Jag skäller tillbaka men matte får tyst på mig och då säger hundens ägare "jaaa men du har ju inte fått praaata med någon pålänge" och uppmanar därmed hunden att fortsätta skälla?! Så den skäller som en galning tills vi nästan är utom synhåll och jag gnäller vid sidan av matte, jag gillar inte när hundar skäller åt mig.
Det finns bra mycket konstiga människor ute i världen..

typiskt

Kära dagbok.

Neeej vilken otur man kan ha! Det var uttagning till ett uppvisningsprogram som kommer hållas på hundhusets stora utställningsdag och vi kunde inte delta för vi är kvar i Göteborg till lördag! Hur typiskt är inte det?
Vi hade ju älskat att få vara med och visa lydnad och andra tricks (om vi nu hade blivit utvalda). Typiskt, typiskt, typiskt!!
Får åka dit och kolla iallafall..
Den 14 augusti är det.

9 månader

Kära dagbok.

Jag och Gibbe fyllde 9 månader igår, hur stora är inte vi nu? Tiden bara rusar iväg!
Det var en tjej som fotograferade mig idag utanför ica. Matte satt o väntade på mormor som handlade så kommer en tjej fram och berömmer matte för hur söt jag är samt frågar om det är japansk spets i mig. Matte svarar ja och hon hade tydligen 2 stycken spetsar hemma samt en volpino italiano. Så frågade hon om hon fick fota mig och det går bra sa matte så då fick jag posa ;).

En bebisbild!

regn

Kära dagbok.

Idag spöregnat det, kul..
Matte satte på oss regnoveraller osen bar det iväg ut. Vi tog bara en kort runda för det ville inte sluta regna.
När vi kom in såg matte att jag råkat kissa in i overallen (varför är man hane?) så hon fick duscha hela min mage. Sedan la hon ut en filt på sin säng ifall vi ville sova där jag och Gibbe men det kan ni ju tänka er själva hur det hela slutade. Jag kraffsade såklart undan filten och la mig direkt på täcket, nybadad och allt!


höst & vinter

Kära dagbok.

Har ni spanat in Puppias höst och vinter kollektion än? Jag och matte kikade igenom den nyss och fastnade för hoodien DARD i lila samt hoodien SNOWY i rött eller svart. Vill ha!
Synd att inte alla plagg görs i större storlekar. Jag kan ha XL men ryggarna är alltid så korta.
Förresten så gav jag matte en fläskläpp idag..
Vi skulle pussas så sitter matte i sängen och säger "puss" till mig som står på golvet och hon lutar sig mot mig medan jag tar sats och hoppar rakt in i hennes läpp. Var lite föör ivrig ;). Så hon fick sitta med en ispåse ett tag så nu har svullnaden lagt sig :D!

babbel


Ensamhetstränades i förrgår. Det gick SUPER! Så fort mormor stängde dörren så gick jag och la mig på en filt och sov tills dom kom tillbaka. Gibbe däremot skrek som en stucken gris, men tystnade efter några gånger då han fattade att han skulle ensamhetstränas, han trodde att alla skulle gå på promenad med mig utan honom.
Fick ett nytt flexikoppel idag då mitt gamla gått sönder. Tyvärr valde mormor och moster den fulaste Hot Dragon från flexi rockstar. Jag ville ha flexi rockstar Born To Be Wild som jag hade innan men den fanns inte. Får kolla uppe i luleå då, man kan inte ha för många koppel ;).

Vanlig dag

Kära dagbok.

Här är en bild från igår, eller om det var iförrgår, när jag var väldigt trött. Gick och la mig under täcket ^^,!

Vi var ute på en promenad förrut i regnet. Fick ha på oss våra regnjackor, matte köpte en ny sån  till mig idag för jag har växt ur den gamla. Lagom till vi kom in från promenaden så kom solen fram och det blev jätte varmt, typiskt..


ny design

Vad tycker ni om vår nya sommardesign? Den gamla kändes så vintrig och mörk :).

hundbad

Kära dagbok.

Här där vi bor är det ytterst få ställen (om det ens finns några) som är tillåtna att bada med hund. Jag tycker att det borde finnas fler ställen där hundar får lov att bada för vi måste ju också svalka oss i sommarvärmen! Inte alla har tillgång till egen tomt.
När vi var och badade i sjön här så var det fler hundar på plats och dagen efter i tidningen så fanns det en insändare om att det är hundförbud där. Vi tänker endå bada där fler gånger för det är aldrig folk utan hund borta vid klipporna då man måste ta sig igenom ett träsk och en himla massa skog innan man kommer fram dit.
I norrland kan jag bada nästan vart som helst för det finns så mycket stränder att man nästan alltid är ensam där. Den 31 juli åker jag och matte upp igen.

Bjuder på en bebisbild ;)!

glass?

Kära dagbok.

Mormor hade tagit ut en tom glasskartong ur frysen och ställt på golvet. Matte fick en idé, undra om vovvarna ryms, och satte en mycket förvånad Gibbe i den. På nått konstigt vis så tyckte Gibbe att det var rätt så behagligt att sitta i den för han ville inte kliva ur.
Matte sprang o hämtade kameran och han satt kvar. Han försökte tillomed lägga sig i den men den var lite för liten för det. Tillslut fick hon luta den så han skulle kliva ur och sedan satte hon dit mig. Jag tyckte väl inte att den var lika go som Gibbe men jag satt lydigt kvar tills matte fått några kort sen sa hon varsågod och jag hoppade ur!








Tänk vad mycket pengar familjen hade sparat om dom gett Gibbe en kartong istället för alla bäddar och filtar han har ;).

illamående

Kära dagbok.

Gibbe kräktes gult imorse och för en stund sen. Matte googlade och läste att det kunde bero på att hans mage var tom. Hon fick i honom gurka och hundgodis (han ratade maten) och nu mår han mycket bättre.
Så förhoppningsvis äter han upp sin frukost snart. Jag råkade liksom äta upp både min frukost och hans imorse, här skall inte slängas ;).
Det regnar idag så vi fick ha våra regnjackor på oss ute. Stela och ovilliga fick matte släpa ut oss så vi fick göra våra behov sedan var det snabbt in igen. Vi har inget emot vanligt regn, men idag var regndropparna stora som jag vet inte vad och ont gjorde dom!
Nu matar moster oss med hundgodis så jag måste gå igen, vill ju inte att Gibbe ska få mer än mig!
Uppdaterar mer i eftermiddag :)!

Värme

Kära dagbok.

Idag köpte vi en pool till oss hundar, en bäbispool. Vi hittade ingen i hårdplast så de fick bli en uppblåsbar. Jag bet sönder den under de första 5 minutrarna men man kan fortfarande ha vatten i den på ena sidan. Matte blev arg..
Men men!
Vi var ute och firade matte och mosters bästa vän som fyller år idag, grattis! Vi åt jordgubbar och tvåbeningarna drack cola. Vi fick ta ett dopp i en å också för att svalka oss i denna hemska värme!! Usch det är fööör varmt, jag gillar snön bäst faktiskt.





Jag älskar poolen! Min bästa vän i denna extrema värme. Ligger där och njuter medan Gibzon solar, han är konstig.

Sommarbilder







Sorry igen för dålig uppdatering, men varför sitta inne när det är över 26 grader ute och man kan busa med brorsan hela dagen lång på baksidan :D!

sorry

Kära dagbok.

Sorry för noll uppdatering igår men vi gjorde faktiskt inget speciellt. Var bara hemma och ute på baksidan hela dagen med familjen. Matte åkte till stan en sväng för o träffa en vän och moster gick då ut med oss en sväng. Sen åt vi alla middag tillsammans, grillad lax och vi fick smaka!! MUMS!
Efter det åkte moster till sin pojkvän och skulle sova över där så då fick Gibbe sova hos oss. Klockan 03, 05 och 07.30 vaknade jag och gick ner till mormor och morfar för att hälsa på, inte så uppskattat men det var så varmt på övervåningen. Trots att morfar haft på acn häruppe minst en timme innan vi gick och la oss så var det extremt varmt då vi vaknade. Idag är vädret sämre, mulet och svalt men det är bara skönt tycker jag. Jag är inget stort fan av värme, som Gibbe och matte. Gibbe solar gärna i mormors baden baden medan jag ligger och flåsar i skuggan.
Matte och morfar satte även på vattenspridaren igår kväll oså kastade matte iväg våra tennisbollar så vi fick springa genom vattenstrålarna för att hämta dom. Det var roligt tyckte jag, lite läskigt enligt Gibbe.
Gibbe fastnade i baden baden också, stackarn. Han skulle hoppa ner och fastnade med ena baktassen mellan sängen och armstödet och kom inte loss. Skrek och sprattlade som en galning trots att alla försökte få loss honom. Jag blev orolig och försökte hjälpa till genom o pussa på alla runt omkring honom så att dom skulle hjälpa honom meeer. Tillslut kom han loss och så fick han en stor puss av mig och en blöt och kall handduk runt benet av mormor. Då blev det genast mycket bättre även om han tyckte synd om sig själv en stund efteråt.
Matte berättade för mig att det är viktigt att inte hetsa upp sig eller ömka efteråt om det händer något, så jag skall försöka vara lugnare nästa gång ^^,!

till stan

Kära dagbok.

Vi var i stan idag! Det var mycket folk och livligt överallt, jag och Gibbe försökte kissa på vartenda träd och varenda lyktstolpe vi hittade.
Såg vi en hund skällde vi som två galningar så matte fick ryta till ordentligt så vi tystnade. Vilka fasoner!
Vi började även bråka med varandra när matte var ensam med oss, slagsmål på liv och död lät det som och folk stannade och glodde medan matte försökte sära på oss. Vi hade börjat bråka över en ynka liten godisbit, trots att matte hade minst 20 st i handen.. skäms på oss.
Men efter det så uppförde vi oss som två söta änglar :).
Tyvärr glömde matte ta kort i stan men när vi kom hem igen hoppade vi av bussen i centrum och gick den sista biten, vi tog även ett svalkande dopp i en å!




Elwiz <3


Matte tycker att jag är världens finaste :)!
Glömt berätta att jag och Gibbe fyllde 8 månader den 26e juni! 8 hela månader, inte riktigt klokt egentligen.
Nu skall jag iallafall mysa lite med matte, sedan skall vi åka till stan med Gibbe och moster. Gibbe måste socialiseras för han är osäker på människor och skäller mer än gärna på allt o alla :P.

Bada!

Kära dagbok.

Nu har vi kommit hem från sjön, det var superhärligt att bada! Gibbe tyckte också att det var helt okej efter en stund. Vi hämtade pinnar och kottar i vattnet och jag plöjde med nosen och gjorde bubblor i vattnet - coolt va?
Efter att jag doppat mig sprang jag upp och rullade mig i skogen så jag blev kolsvart sen hoppade jag i badet igen ^^,! Simmade dock ingenting för det vågar jag inte. Matte sa att vattnet i sjön var varmare än både havet och poolen på Zakynthos, tyvärr badade inte matte eller moster för alla deras badkläder ligger i tvätten!
Vi tog bussen till sjön men morfar hämtade oss med bilen efteråt :).











RSS 2.0