dålig uppd.

Kära dagbok.

Ingen bra uppdatering idag. Matte blev nämligen sjuk! Just när dom skulle på bio och allt men sån tur var kunde man lämna tillbaka biljetterna. Mormor har ju varit förkyld och krasslig hela veckan, sedan blev moster förkyld och nu matte.
Därför blev det en liten paus från datorn och bloggen idag.
Men imorgon är vi säkert tillbaka som vanligt om inte matte blivit ännu sämre!
Håll tummarna!

Nu skall vi se film, godnatt.

Just det! Måste passa på o skryta lite. Vi ensamhetstränades i en kvart var idag och sa knappt ett knyst! Vi pep lite i början men sedan var det helt tyst.
Vi ensamhetstränades såklart var för sig!


skog och is

Kära dagbok.

Hänt myycket idag skall ni veta. Först åkte vi till stan för att hämta ut biobiljetter, matte och moster skall se en film imorgon. Jag och Gibbe väntade utanför med matte medan morfar hämtade ut dem. Hälsade på en liten kille, 4 år kanske, som berättade för matte att valpar inte fattade något, asgarv!
Sedan bar det av till stallet där vi skulle hämta moster och hennes vän. Hälsade på några tjejer där också som tyckte vi var himla söta.

När vi kommit hem, ätit lunch och sovit några timmar gick vi till skogen med matte och morfar. Vi fick springa fritt i skogen och sedan kom vi ner till en damm där dom hade gjort en isbana.
Det var väääldigt halt på isen! Vi blev även utskällda av två stora hundar, jag kissade nästan ner mig av rädsla när den ena gjorde hemska utfall och skällde o morrade som en galning. Lilla jag skulle ju bara promenera förbi, ägnade dom inte ens en blick ju!
Gibzon blev lika rädd han.
Men vi blev snabbt på gott humör och busade runt som galningar. Vi blev dock burna rätt mycket för vi får ju inte promenera. Hela vägen hem sedan satt vi innanför varsin jacka och hade det bra.



Grattis till..

..Vårt 100.e inlägg!


frågor till er

Har några frågor till och nu vänder vi oss kanske mest till dom som har blandraser men alla får såklart svara!

Kommer du att höftledsröntga, ögonlysa mm. din hund?
Mentaltesta?
Avla?


Följdfrågor:

Varför/varför inte röntga, ögnlysa och/eller MH-testa
Vid avel kommer du isåfall blanda in nya raser eller hålla dig till den/dom ras/erna din hund är?


Hade varit roligt att veta :D!

funderar

Nu har jag en fundering eller kanske en fråga:
Hur mycket (ofta/länge) får din/a hund/ar vistas ute per dag?

Matte vill att vi skall få vara ute så mycket som möjligt, vänja oss vid kylan och såklart få frisk luft. Få springa av oss och bara njuta av naturen.
Eftersom vi är små går vi ut efter bus, mat, vila osv osv och är ute en bra stund (tills matte nästan fryser ihjäl). Vi är aldrig ute mindre än 20 minuter men då är vi ju såklart på baksidan, vi busar en stund med varandra och sedan går vi bara och nosar, gräver i snön och gnager på pinnar.


videoklipp

På busrundorna i snön!

Shopping

Vi åkte som sagt till hundskafferiet idag och köpte lite saker. Hittade dock inget halsband eller någon mjuk hoodie. Är dock lite sugen på dom där Aberdoggie & Fetch Sweater hoodien, verkar såå fin. Men kanske lite dumt o köpa något innan jag växt klart.. men..ha-begär haha!

Jag fick iallafall ett koppel:
 

Gibzon fick:


Sedan fick han ett rött underlägg till matskålen som jag glömde fota.
Samt en kossa från ett zoo i närheten:


Har även två bilder från inne i butiken:


Hundskafferiet är super! Såå trevliga!
Vi fick godis och busa med valpen som dom ägde :).


shopping imorgon

Kära dagbok.

Imorgon när moster slutat skolan skall vi åka till hundskafferiet. Blir väl att vi är där runt 16-tiden tror jag. Morfar hämtar upp oss sedan påväg hem från jobbet. Så imorgon blir det till att socialtränas rejält! Matte hoppas på att transportväskan skall komma med posten imorgon så vi kan ha varsin. Husse har nämligen skickat ner den matte hade uppe i norrland i deras lägenhet.
Den skickades igår någon gång och booorde väl med lite tur vara här imorgon lagom till vi skall åka??
Hoppas att min fleecefilt är klar då med.
Gibbe sket på den, taskigt värre liksom.
Vi skulle till mcdonalds o alla undrade varför det luktade äckel i bilen. Gibbe var instängd i väskan för han piper i bilen annars. Han såg ovanligt nöjd ut så vi fick stanna efter drive-in och kasta ut en bajskorv. Det luktade skit i hela bilen sedan. Undra vad mcdonalds personalen tyckte om det ;).
Ännu roligare var det när morfar sa att han hittat bajs i bilen idag. De hade väl rullat ut några korvar när matte lyft ur Gibbe för att kolla om han hade skitit.
Han kan verkligen liva upp stämningen min bror!


spring i snön

När det är nästintill snöstorm ute så måste man ju rejsa runt lite i snön eller hur?
Så det var vad jag och Gibbe gjorde. Tills jag hittade en pinne.. då blev det snöjage istället.
Men Gibbe är mycket snabbare än mig, jag skyller på mitt extra kilo plus pälsen.. ^^,!




morgon

Kära dagbok.

Såhär kan det gå till en helt vanlig morgon hos Bröderna Bus!








tjoho

Kära dagbok!

Hade det inte varit roligt med en blogg/hundträff egentligen? Synd att inte alla bloggvänner bodde på samma ställe, hade varit så himla roligt att gå på hundaffärer eller hundcafé, hjälpas åt att träna osv :)!
Ibland är det typiskt att Sverige är så avlångt!

Hur som helst, så tänkte jag och brorsan ta en tripp till hundskafferiet någon dag. Gibbe har ju inte så mycket leksaker så vi tänkte köpa lite till honom. Sedan vill matte spana in lite snygga halsband eller koppel!
Vad skall ni göra i veckan?

en vanlig tisdag

Matte bakar, vi sover!



tralala

Kära dagbok.

Invigde det nya täcket idag då termometerna visa nästan 10 minus grader. Värre lär det ju bli nu när det skall bli snökaos i hela landet. Stackars Gibzon som är en riktig frysare..
Han är så kal, först valpmage och sen går det bara tunn, tunn babypäls enda upp till där halsen börjar. Blir det blött fryser han nästan ihjäl. Så han får ha på sig antingen min hurtta tröja eller sitt täcke som han nästan springer ur nu, rätt stort.
Endå skakar han och piper och vägrar kissa. Overall vägrar han ha på sig.
Är ju nästan tur att han inte skall bo med mig uppe i norrland, han hade ju inte överlevt ;).

Just ja, glömde ju säga att betyget är toppen! Jag kunde röra mig jätte bra i Gibbe's täcke, det satt åt ordentligt och var supervarmt!
Rekommenderas!
Finns även en lite dyrare modell med avtagbart innerfoder i fleece, så får man två täcken i ett!

Hoppas inte ni har tröttnat på bilder?

gäsp

Kära dagbok.

Är det inte helt typiskt att man skrivit ett helt inlägg och sedan försvinner allt?
Underbart..

Skrev iallafall att matte såklart bestämt sig för att ta med mig hem. Skall bli spännande att få se norrland!
Matte älskar ju mig mest av allt även om hon gärna hade satt ut både mig och Gibbe på blocket igår. Vi var lite väl hyper igår när Gibbe var tvungen att vara stilla. Det hade ingen av oss lust med.
Matte säger att hon var såå nära att få magsår. Oups!
Vi charmade faktiskt hela affären igår när vi skulle leta täcken. Både kunder och personal ville hälsa, gosa och mysa med oss, även prata sådär konstigt som alla gör ibland när dom ser oss - oshiboshi.
Skällde även ut två rottweilers och dom skällde tillbaka, när vi sedan skulle hälsa var jag inte lika modig längre utan gömde mig bakom matte. Vaddårå, dom såg ju så små ut på håll ;)!

Idag är det tisdag och moster skall till skolan igen, hon hade studiedag igår. Vi kanske möter upp henne efter skolan, får se :).

Nu skall jag sova lite till, är väldigt  trött. Trots att jag sovit nästan non-stop sedan 20.00.

goda nyheter

Kära dagbok!

Gibbe har inte haltat på hela dagen (förrutom pytte tidigt i morse). Vi ringde blåstjärnan men dom tyckte att vi skulle avvakta. Sålänge det inte gick åt helt fel håll, han började få ont vid beröring eller inte kan stödja på benet osv. Då skulle vi åka in antingen akut eller boka en tid. Annars är det bara att låta honom vara lugn eller låta honom leka på sina villkor, alltså när han inte vill mer så skall dom sätta undan mig. Vilket är lite finurligt då det aldrig är jag som börjar eller vill fortsätta leka xD!
Men men, lite goda nyheter iallafall!

Shopping!

Nu har vi fyndat lite på Huveröds!
Det blev två stycken termotäcken, likadana i samma färg och allting. Fast Gibbe fick storlek 30 och jag 35 :).
På informationen om täckena står det:
Thermal Comfort
Waterproof
Windproof
Breathable
Machine Washable
Light Reflective Beading

Märket heter Danish Design by Susanne Mortensen.
Pris: 295 kr för Elwiz, 275 kr för Gibzon's.



Pics

Kära dagbok.

Idag blir det en massa foton istället för text. Är så fint väder ute ju!
Strålande solsken, snö och minus 3 grader.
Gibzon får ju inte springa så han fick ha koppel på sig idag, men jag lät honom smaka på min pinne iallafall, snällt va?














morron!

Kära dagbok!

Verkar som att Gibbes ben är lite bättre idag men vi skall endå ringa och höra med vetten :)!
Har tränat lite idag och fått turas om att vara i hagen, vi får inte leka med varandra nämligen. Tråkigt men men..
Här är lite bilder iallafall:











vilken dag

Kära dagbok!

Gibbe är lite stel i höger framtass/ben. Han verkar inte ha ont i det då matte känt igenom alla fyra ben och tassar. Men alla är ju såklart utom sig av oro pga det som hände med Duke.
Men det är högst osannolikt.
Han lekte med mig, och det gick lite ur styr och när jag fått gå upp med matte så började han markera pytte lite på ena frambenet. Han har nu vilat hela dagen (nästan, med undantag för då han lyckas smita) och haltar endast efter vila. Vi skall dock ringa veterinären imorgon och rådgöra lite!
Det vore rätt typsikt Gibzon att förstora det hela då han är en stor tönt hehe. Piper för allting ni vet ;).
Men han piper ju inte nu och är galen som vanligt, det har varit en stooor utmaning att försöka få honom att vara still ska jag be o få tala om! Herrejösses vilken virvelvind han är.
Har han blivit satt i valphagen så studsar han upp o ner som en jojjo eller försöker klättra ur. Är han lös försöker han rejsa runt. Sitter han i famnen sprattlar han och är hal som en ål. Tillslut fick matte sätte sig i valphagen och klia honom på magen som han älskar och hålla en grisknorr åt honom som han kunde bita på. DÅ var han lugn, tills grisknorren nästan var slut, men då var han rätt trött och somnade.
Sedan blev vi båda badade då vi stank urin, nu stinker vi däremot PÄRON! Fast matte tycker att vi doftar underbart. Vi blev även fönade för första gången, skräckblandad förtjusning? Det var liksom skönt med varmluft men samtidigt var jag liksom osäker på ljudet, men å andra sidan blev jag matad med godis... hmmmm.
Jaja, jag torkade iallafall fort sedan rejsade jag runt på nedervåningen och försökte åla mig mot alla mattor och andra härliga underlag jag kunde hitta.
Men nu är jag så trött så trött, godnatt!


Gibzon Gästbloggar

Tjenixen bloggen!

Snodde med mig brorsans nya mjukis in i valphagen och passar samtidigt på att låna bloggen lite också.
Har även tagit hans resebur som numera är mig höhö!
Det är faktiskt så att Elwiz riktiga resebur är påväg hit med posten, den kanske kommer imorgon eller på tisdag.
Idag shoppades det faktiskt lite åt mig. Fick en vit fleecefilt att ha i reseburen och en vit vaxduk att ha som underlag i valphagen.
Jag brukar nämligen förstöra allt tidningspapper och en vaxduk är ju så himla lätt att bara torka av om det händer olyckor.
Nej nu skall jag tugga lite på Elwiz råtta och reta honom lite ;)!
Njut av Egobilderna sålänge!


Syns jag?

godmorgon!

Kära dagbok.

Blir en lugn dag idag, hela veckan kommer bli lugn faktiskt. Jag och Gibzon skall hållas "åtskiljda" och ensamhetstränas osv. Morfar tyckte att Gibzon haltade pytte lite på ena frambenet förrut, men matte kollade då morfar gick omkring med Gibzon men hon kunde inte se något, han har lite struttig gång eftersom han är så liten och inte så lång (rätt kort kropp). Vi skall iallafall avvakta lite och låta honom vila, vi har ju busat rätt mycket och han är ju helt galen Gibzon, springer hoppar o allting o det går inte att få stopp på honom.
Vi får bara tillbaka den där klumpen i magen som precis hade gått över..

promenix

Kära dagbok!

Vi har skog runt om vårat område så idag promenerade vi dit efter middagen så att vi skulle kunna rasta oss lite. Inte alltid så roligt att bara vara på baksidan ;)!
Det var över 7 minus ute och Gibzon är en riktig frysare! Så han fick ha två lager kläder!








Matte glömde visst fylla i Gibzons outfit!
Han hade iallafall:
Stickad tröja - Rusta
Täcke - Rusta
Skinnkoppel - Zookompaniet
Halsband - någon zooaffär

I bilen

Kära dagbok.

Efter en morgon i stallet så sov jag och brorsan rätt gött i bilen påväg hem!
Vi följde med för att kolla på moster när hon red och vi charmade alla i cafeterian med våra rosa magar ;)!







Jag låg o sov på brorsan hela vägen, han klagade inte trots att jag är en tjockis :D!

pratprat

Kära dagbok!

Vi mötte upp moster efter skolan och gick för att köpa ett halstryp till Gibzon som han skall ha då vi måste ut med honom snabbt. Jag fick även en älg med pipljud i av matte, satt och spanade in den vid kassan så matte frågade om jag ville ha den. Är man bortskämd eller? ;)







väldigt underligt

Kära dagbok.

Matte ringde till smådjurskliniken idag för att fråga om det här med vaccinationerna. Det var inte där vi vaccinerade oss men dom har så lång telefonkö på det andra stället.
Matte rabblade upp hela storyn och hon sa att vi inte skall vaccineras igen fören om 1 år och att man alltid bara tar parvo vaccin vid 8veckor för resten har man skydd mot från mamman.
Så det är fritt fram för oss att träffa andra voffsingar!

På våra vaccinationsintyg står det:
2009-12-22 Nobivac Parvo live vet.
2010-01-20 Nobivac DHPPi vet.

Hur står det på era?


upd. matte ringde nu den kliniken vi var på och dom står fast vid att vi skall vaccineras en tredje gång då dom fått information om att valparna skall vara 13 veckor vid vaccinering om man bara vill vaccinera dom 1 gång mot valpsjuka mm. Matte fattar ingenting..

på rymmen

Undra vad matte kommer tycka om det här..



Shopping

Fick ett nytt halsband idag!
Egentligen köpte vi det till Gibzon men moster hittade ett annat halsband i en annan affär hon hellre ville ha så vi skall köpa det imorgon istället. Därför fick jag det halsbandet, snällt va?


79 kr hos Zookompaniet!

Sömntutor

ZzZz







Ute och busar i snön

Kära dagbok.

Nyss var jag och brorsan ute i snön och busade! Moster säger att Gibzon nu har lärt sig tomtgränsen men matte hade koppel på honom iallafall. Mitt i busandet kan man ju behöva stoppa någon som inte riktigt fattat vart den är påväg :).
Vi hittade den gamla pinnen igen som vi busade med!












När moster slutat skolan och mormor kommit hem från affären åker vi direkt till djuraffären. Skall försöka få matte att ta med sig en liten kamera iallafall. Annars fåre bli mobilbilder. Hon tycker att det är lagomt diskret att dra med sig stora kameran ;). 

veterinärbesöket

Kära dagbok.

Vi vaccinerades idag och det gick hur bra som helst. I väntrummet voffade vi på alla hundar vi såg, har aldrig sett så många andra främmande hundar förr. Sedan fick vi komma in tillsammans i ett litet rum med ett svart bord.
Jag började och det lades upp en massa godis på bordet framför mig, MUMS! Paradiset typ!
Kände inte ens sticket, var helt tyst och mumsade för fullt på godiset oså var det klart!
Moster och matte trodde att Gibzon skulle skrika sig hes eftersom att han är en riktigt mes men han sa ingenting heller. Han tog en godis och knaprade lite på den och sedan var han också klar.
Tydligen skall vi vaccineras en tredje gång om 3 veckor då vi endast fick parvo vaccin vid 8veckor. Sedan får vi träffa andra hundar.. lite surt men men :).
Matte o moster skulle även hålla koll på oss då vissa hundar kan få en allergisk reaktion av vaccinet. Huvudet kan tydligen svälla upp rejält på en av 10.000. Detta händer inom 3 timmar men än har inget hänt oss. Vi är precis som vanligt :).
Imorgon skall vi till djuraffären för att titta på ett halvstryp åt Gibzon, han är ju så opålitlig med kiss och bajsandet och det tar ju sån tid att spänna halsbandet och det hade underlättat att ha ett halsband man bara drar över huvudet så är det klart liksom. Så det skall köpas imorgon, tror även vårt foder håller på att ta slut.
Så lite nödvändig shopping blir det imorgon!

Juste! Vi vägde oss på den digitala hundvågen medan vi väntade, jag vägde 3,6 kg och Gibzon 2,6 kg (Gibbe har gått upp 100g sen han kom till oss, yey!).
Nej hörrni nu skall jag ta o sova så att matte kan plugga lite!
Godnatt

tralala

Kära dagbok.

Det får allt bli mobilbilder idag! Kan se om vi får igång mosters digitalkameran, även den från Nikon..vi gillar nikon i den här familjen haha :D!



batteri problem!?

Kära dagbok.

Anledningen till noll bilder än sålänge är att mattes kamerabatteri är konstigt. Eller så är det fel på laddaren..
När man laddar batteriet blinkar en lampa och när lampan sedan lyser konstant så är batteriet klart. Men grejen är att lampan blinkar i ca 10 minuter sen slocknar den :P.
Så batteriet blir aldrig fullt laddat och håller bara i 2 dagar..
Matte laddade batteriet innan MyDog och kunde bara ta 5 kort igår innan kameran la av. Förrut kunde det gå en månad eller två innan hon ens hade en plupp kvar på batterinivån.
O eftersom det är en systemkamera så är batteri och laddare rätt dyrt..och hon vill ju inte köpa en dyr laddare och så är det fel på batteriet, eller köpa ett dyrt batteri så är det laddaren det är fel på..
Slutar väl med att hon får köpa nya av båda.
Fast ett extra batteri skadar ju aldrig egentligen, bra o ha i reserv!
Jaja, så nu får hon iallafall sitta o övervaka laddningen, så fort lampan slockar så får hon dra ur batteriet och sätta in det igen så börjar det blinka en stund till..roligt va?

Under tiden ligger jag och brorsan och gnager på varsin grisknorr, muums!

Ute och busar


Jag och brorsan hittade en pinne som vi båda tyckte om :).

onsdag 20 jan.

Kära dagbok.

Idag är vi uppe med tuppen! Eller..nästan iallafall. Hur som helst så väckte jag matte då jag hörde moster och brorsan i trappan. Dom skulle ut o kissa och då ville jag också följa med!
Klockan var väl runt 6 då och vi hade sovit nonstop från kl 22.30. Men vi somnade om till klockan 8 efteråt och gick sedan ner för att äta frukost. Gibzon äter inte så bra så matte får blanda i liite afil i hans mat, då slinker det ner fort som attan!
Jag däremot äter allt som finns i min väg, matte säger att jag är tillomed ännu mer matglad än vad Duke var, hur det nu är möjligt..
Matte hade ställt Gibzons matskål på köksbänken och jag försökte klättra upp och hämta den, dock utan resultat. Men en sak Gibzon gillar mer än mig är gurka! Matte stod och skärde upp grönsaker igår till middagen och då satt vi ju som två små änglar bredvid henne och tittade med våra valpögon på henne. Vi fick då varsin lite bit och jag tog ett tag på mig att tugga upp den medan Gibzon tuggade som en idiot och ville sedan ha mer!
Nu står vi o voffar i köket för vi hör moster på övervåningen men är för osmarta för att fatta det. Gibbe är en fegis o vill sitta i knät när det är "läskigt" medan jag går runt o försöker leka cool ;).
Vid 16-tiden kommer morfar hem och då skall matte och moster bara äta lite mat, sedan åker vi till drop-in vaccination :)!

Mys!

Kära dagbok.

Såhär mysigt hade jag och Gibbe det i mattes famn i förmiddags! Strax efter kortet togs så slocknade båda två. Stackars matte fick sitta helt stilla för o inte väcka oss ;)!

Bröderna Bus


Grattis till oss på vår 12veckors dag idag! Imorgon blir det veterinären och vaccin-SPRUTA!

Suck

Kära dagbok!

Jag har insett hur jäkla jobbig min bror verkligen är. Han vill hela tiden jucka på mig och det är otroligt irriterande..så vi har fajtats lite granna. Då vinner alltid jag och han fattar att han inte skall jucka mer, de närmsta timmarna iallafall.
Matte tror att det är för att han är stressad, han kanske inte fått så mycket lugn och ro förrut.
Men här har han massa tuggpinnar och mjuka plädar som han kan ligga och gnaga på och då blir han mycket lugnare.
Nu kommer det faktiskt bli så att jag och matte åker till Göteborg igen efter sportlovet. Vi åker ju hem den 13 februari o dagen efter kommer familjen o stannar några dagar. Sedan åker dom hem och vi kommer efter nästan en vecka senare. Matte har nämligen fått i uppgift att passa och ensamhetsträna Gibzon.
Ingen ville att han skulle vara ensam när han är så liten även om det handlade om max 3 timmar en dag. Så matte kommer vara här och ensamhetsträna osv tills han är över 6 månader. Hon åker hem i maj igen.
Inget jag har direkt lust med..stanna med skitbrorsan i 3-4 månader till..
Tur nog skall han kastreras så fort han blir 6 månader, han är helt galen.





video


Elwiz dagen innan vi hämtade Gibzon

busarna

Kära dagbok!

Jag och brorsan har nu busat runt ett tag och nu är vi super trötta!
I morse var vi helt galna i varandra, det juckades och brottades och allting! Brorsan åkte oftast ner i backen för jag är starkare o tyngre men han var snabbt uppe på benen igen medan jag tog längre tid på mig att komma upp.
Men sedan när vi busat klart var det helt lungt, vi gick runt och nosade lite här o var, Gibzon pinkade på mattan i badrummet två gånger (precis när matte torkat upp första pölen så kom nästa höhö). Jag stirrade förvånat på honom för jag vet att man skall kissa utomhus!
Sedan tuggade vi lite på varsin ände av tuggbenet och sedan somnade vi bums båda två.
Jag börjar gilla min brorsa mer och mer!
I början var jag lite osäker på honom och ville inte alls leka, han var för på. Men lite senare på kvällen igår var vi i full gång med att åla oss under matsalsbordet och stolarna, vi lekte ål-jage! Hur kul som helst, fast inte för resten av familjen som försökte äta middag i lugn och ro..

Matte tycker det är synd om Gibzon för han är så smal! Man känner hans revben så himla tydligt.. men nu får han iallafall bra mat och allting.
Dom förra ägarna berättade att Gibzon åt allt, tillomed godis hade dom gett honom, dom sa att enda gången han spytt var när han ätit nötter..

uppd.

Nu har småskitarna just somnat, Elwiz i min famn o Gibzon på golvet. Dom kunde inte somna tillsammans för dom skulle hela tiden peta på varandra. Eller iallafall Gibzon..:P
Vi skall börja ensamhetsträning nu också eftersom att Gibzon kommer vara ensam ibland när jag och Elwiz åker hem (han kommer vara 5 månader då). Syrran har max 2 km till skolan så hon åker ju hem på varje rast, hon har dessutom en massa håltimmar. Detta kommer vara i ca 1 månad, sedan går pappa över till skift igen och jobbar natt (=han är hemma på dagarna!). Elwiz kommer också att bli ensamhetstränad, även om han inte behöver vara ensam någonting egentligen. Men det är alltid bra då jag måste ner till tvättstugan, handla osv hemma i norrland.
Fast nu vet jag ju inte vem som kommer hem med mig men men.

Det är lite osäkert just nu då Elwiz är mer hemmastadd här, hans energinivå passar familjen bättre, han är mer lättlärd osv. Gibzon är väldigt på, vild och är överallt och ingenstans hela tiden.
Men Elwiz är ju min hund och jag älskar honom, svååårt!

Fullt upp!

Kära dagbok!

Hinner inte skriva så mycket mer, matte ska vara ensam med oss hela dagen! Ni kan kolla på bilderna istället!









Svaren till frågestunden!

Vad gjorde ni med Duke efter avlivningen?
Vi lämnade honom hos veterinären för kremering med andra hundar. Vi hade ingen möjlighet att begrava honom själva.

Varför just en blandras?
Jag gillar blandraser mer eftersom dom får ett så personligt utséende, även personlighet. Oftast sållas rasrelaterade sjukdommar bort och man får en frisk hund. Jag har liksom bara klickat för blandraser helt enkelt, men jag gillar ju självklart renrasiga hundar också och planerar även att äga det i framtiden.

Hur länge har du och Jimmy varit tillsammans?
Vi firar 3 år den 17e februari!

Ska Pigge följa med er hem sen?
Nope, tyvärr. Han fyller 8 år i sommar och har bott i mitt rum hela sitt liv där han får springa fritt. Han känner till allting där och känner sig trygg. Dessutom har min familj mer tid för honom och allting. Han har en egen trädgård med en stor hage där han får springa fritt på sommaren osv. Hade jag tagit med honom hem hade han inte kunnat få springa fritt längre pga hunden.

Vad har du för framtidsplaner för Elwiz?
Förrutom att få vara frisk och lycklig så hade jag gärna prövat agility med honom. Han verkar även vara ett ämne för lydnad, väldigt smart liten kille. Spår är något jag själv tycker är kul så det blir en hobby aktivitet för oss!


Vad har du för framtidsplaner för dig själv?
Jag vill plugga klart, flytta ner till Göteborg igen och köpa hus på landet, bo där med Jimmy och gärna en unge eller två..kanske tre haha! Massor med hundar såklart. Skulle även vilja starta uppfödning. Ta körkort är också en grej jag verkligen måste ta tag i!

Var bor du?
Jag bor i Luleå med min pojkvän.

Vad gör du, dvs jobbar/pluggar?
Just nu påbörjar jag en kurs, Grundkurs IT heter den. som startar på måndag, alltså imorgon. Söker även ett deltidsjobb men det verkar inte gå framåt.

Hur kom du på idén att starta en hundblogg?
Jag har haft en egen blogg i några år och läser mycket bloggar. Snubblade in på en hundmodeblogg för ett år sedan och tänkte att detta vill jag också blogga om! Hundar är ett stort intresse och när jag väl fick Duke så var det en självklarhet att kunna spara ner allt vi gjorde. Jag är glad att jag gjorde det nu också för nu kan jag se exakt vad vi gjorde varje dag i hela hans liv!

Har du, Elwiz, någon flickvän?
Nope inte än, så det är fritt fram flickor, eller kanske skall säga tikar!?

Har du haft hundar när du var liten?
Jag har aldrig haft hund, endast katt och sedan Pigge då. Men jag gick ofta ut med våra grannars två irländska settrar! Fidde och Baylie hette dom (två hanar).

Vem äger Pigge?
Mamma står som ägare i alla papper men det var min syrra och jag som fick honom av både mamma och pappa :).

Föredrar du renrasiga eller blandraser?
Det är så svårt att säga. Jag föredrar individerna. Men sedan föredrar jag blandraser just för utséendet medan jag föredrar renrasiga för all koll man har bakåt i leden.


Vad för andra intressen har du utöver hundar?
Är rätt intresserad av hästar, även att fota och redigera bilder/filmer. Hm..det står helt still i huvudet nu haha.



Hoppas att ni fick de svaren ni ville ha annars får ni fråga igen ;)!


Välkommen!

Kära dagbok.

Matte med familj + mig såklart, åkte och tittade på min bror idag.
Vi köpte honom!

Han är mycket mindre än jag, ca 2,5 kg. Vet dock inte hur mycket han vägde då dom hämtade honom. Jag vägde ju 2,2 kg då så jag går ju upp i vikt som jag skall.
Min bror har dock fått Doggy och nån kletig mat från Eldorado. Men nu skall han också få Royal Canin som jag och hoppas att han också går upp lite i vikt.
Han har dock fått mer av papillon än jag och kommer kanske få stående öron.

Moster gav honom namnet Gibzon.
Hon gillar Elwiz mer just nu, så vi får se vem matte får med sig hem. Men dom vänjer sig nog vid varandra snart :)!

Elwiz och Gibzon har smågnabbats lite, försökt "dominera" varandra men dom kommer faktiskt överens och leker emellanåt. Elwiz är mer den lugna och coola typen som inte tycker om när leken går för vilt till. Medan Gibzon är sjövild och väldigt på. Han är inte så bra fostrad och kan knappt bli buren, då skriker han och försöker bitas i ansiktet så det får vi ändra på.
Dock så är han duktig på att både sitta och visa vacker tass.







details

Kära dagbok!

Matte ringde på annonsen till min bror idag. Dom tänker höja priset igen till inköpspriset.
Men vi skall endå åka o kolla på honom imorgon, dom skulle ringa till matte imorgon bitti med en tid då vi kan komma. Matte ringde även min uppfödare och hon hoppades på att vi skulle få köpa honom.
Så vi får se hur det går imorgon..


iiih!

Just nu är jag skitglad, men jag kan inte säga något fören imorgon kanske!?

bullbak en fredag

Kära dagbok.

En väldigt lugn och skön fredag har vi haft här nere i västra götaland. Det har varit allt från -10 till -2 men känts som mer. Jag och matte var ute o busade förrut, skall se om jag kan få in den filmen på datorn i helgen. Den är nämligen filmad med videokameran och den är så krånglig att föra över till datorn.
När mormor åkte för o träna så satte morfar på jätte hög gammal musik som moster och matte skrattade väldigt åt. Jag tyckte att den höga musiken var något obehaglig och dom stora högtalarna var ju skit skumma! Så jag gick och la mig i köket där jag somnade på pläden.
Matte kom in i köket efter mig och satte igång med bullbak! Synd om mig som inte får smaka, eller hur?
Morfar snodde en direkt dom kommit ur ugnen men jag får ingenting..


Första plåten klar, stoora vaniljbullar blev det på den :)!

Imorgon skall jag nog följa med och hämta moster på ridskolan igen.
Vi pratade lite om min bror idag och både moster och matte försökte övertala morfar att vi skulle köpa den och ha den hemma hos dom. Morfar skulle gärna kunna tänka sig en bror till mig men alla vet att mormor inte skulle vilja ha en hund. Sedan jobbar båda heltid.. men sådant går alltid att fixa med hundvakt.
Men det blir nog ingenting, typiskt! Matte erbjöd sig tillomed att ta med den hem så att hon har två hundar men njae.
Trots det så tycker alla så hemskt synd om min bror, det riktigt skär i hjärtat säger matte.

natt olycka

Kära dagbok.


Jag tror att jag trillade ner från sängen inatt.
Matte vaknade vid 2-tiden av att det kraffsade på golvet under sängen. Hon tände lampan och upptäckte att jag inte var kvar i sängen. Hon fick lite smått panik och ropade på mig o då tittade jag fram under sängen.
Hon lyfte upp mig igen men jag var helt oskadd.
Antagligen hade jag trillat ner på kortsidan av sängen där matte har en stoooor hög med kläder, tofflor, kuddar osv. Det är inte troligt att jag trillat ner någon annanstans då det är kartong runt hela sängen men det går ut just vid klädhögen för att runda en bänk.
Tur i oturen?!
Jag var somsagt inte skadad utan mer förvånad och trött. Matte lyfte upp mig igen och vi somnade om.
Sedan väckte jag henne vid halv 9 då jag ville ut o kissa.

utmaning

Jag fick en utmaning från http://gallerigavelin.blogg.se/

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Flyttade hemifrån

2. Höll du några av dina nyårslöften? Har aldrig haft nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nope

4. Dog någon som stod dig nära? Ja, Duke.

5. Vilka länder besökte du? Mallorca (spanien)

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett jobb? :D

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 15 och 16 augusti - Då vi träffade o hämtade Duke.

8. Vad var din största framgång 2009? Tog studenten kanske, kom in på högskolan.

9. Största misstaget? Hm..avliva Duke. Annars att jag färgade håret xD.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nja, har väl varit lite småsjuk nån gång.

11. Bästa köpet? Duke!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Duke's mat tror jag xD. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja min pojkvän gör mig alltid glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Beyoncé - Halo

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Samma tror jag

16. Vad önskar du att du gjort mer? Besökt mer platser.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hm..kommer inte på något just nu.

18. Hur tillbringade du julen? Hos min moster med min familj (tyvärr inte med Jimmy)

19. Blev du kär i år?  Jag fortsatte att vara kär kan man väl säga? :D

20. Favoritprogram på TV?  Jag är en sucker för disney channel haha xD!

21. Bästa boken du läste i år? Breaking Dawn, fast på svenska då ;).

22. Största musikaliska upptäckten? Ingen

23. Var är frågan? ?

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Japp min dröm mobil!

25. Något du önskade dig men inte fick? Haha, hund, häst, massa pengar, nikon d300 ^^,

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firade med familjen (Jimmy var med!!)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, att Duke var frisk.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Från Fashion till hundpromenerande-slapp-hemmafru?

29. Vad fick dig att må bra? Pojkvännen, familjen, vovven

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ohnej haha Robert Pattinson, Leonardo DiCaprio (alltid!) och Hayden Christensen, men sen får vi inte glömma Chad Michael Murray eller typ Josh Hartnett.. hehe xD!

31. Vem saknade du? Familjen när jag flyttade och Duke när han dog.

32. Den bästa nya människan du träffade? Våra grannar såklart :D!

Utmaningen skickar jag vidare till
 
Zhalle & Atlas
Mimmi & Bamse
Marie & Spencer

Frågestund?

Kära dagbok!

Vad roligt att ni svarade på frågorna!
Nu när jag vet lite om er så kanske vi kan ha en liten frågestund där ni kan ställa frågor till mig och matte?
Allt från frågor om aktivering, om oss, Duke, Pigge, flygningen eller blandrasavel..jaa allt ni kan komma på! Ut med det bara :D!

Ni har fram till fredag på er att ställa frågorna i detta inlägget! :D


Frågor

Nu kör vi på lite frågor igen tycker jag!
Denna gången undrar jag lite om er.

Frågor till er tvåbeningar:
♦ Vad heter du?
♦ Ålder?
♦ Bor?
♦ Varför valde ni just er hund? (allt från ras till individ)

Frågor till er fyrbeningar:
♦ Vad heter du? (vardagsnamn alt. stamtavlenamn om ni vill)
♦ Ålder?
♦ Ras/er?
♦ Vad för aktivering gillar du? (mental eller fysisk)


Obs! Såklart får man hoppa över frågor man inte skulle vilja svara på :)!

på spaning

Kära dagbok!

Idag tog jag den vanliga rundan runt huset för att kolla så att ingen obehörig smugit omkring. Verkar som att kusten var klar, jag hittade inga ovanliga dofter.
En o annan pippifågel och några harkluttar men inget annat.
Men minsta lilla obekanta doft och jag går in i attack-läge! Ingenting man vill se kan jag lova ;)!
Men eftersom allt var lungt så såg jag såhär söt och snäll ut idag i min tröja, det var runt 11 minusgrader och sol. Perfekt väder för att busa ute på baksidan, synd att jag är så liten annars hade matte och jag tagit en lååång promenad i det fina vintervädret!




Stackarn

Elwiz bror finns ute på blocket just nu. Dom har skrivit fel ålder på honom och allting, sedan säljs han för mycket mer än inköpspriset.
Det konstiga är att vi liksom hade den känslan när vi såg dom hämta valpen..
Jag har verkligen oroat mig för hur den har haft det. Hade jag haft pengar hade jag hämtat den direkt! Men jag hoppas nu att den får ett bra hem med en bra ägare.


upd. har nu mejlat uppfödaren med en länk till annonsen!
upd.2 Uppfödaren har nu svarat och hon var medveten om annonsen. Hon hoppas att han kommer till en bra familj och att alla papper medföljer så att de nya ägarna kan kontakta henne. Annars har alla valparna fått nya bra hem!

lydnadsträning

Kära dagbok.

Matte tänkte visa er vad jag har lärt mig nu under tiden jag har bott här. Blir 11 veckor idag och har hitills lärt mig sitt rätt så bra och även inkallning(när jag vill). Fot går jag också väldigt bra då matte har något gott med sig annars kan det vara ;)! Men här kommer iallafall en video på kom, sitt och fot!

video

En liten video:

Här är jag någorlunda lugn!

Godmorgon

Kära dagbok!

Har precis väckt matte med en blöt puss och sedan ett bett i näsan, det är väl aldrig fel?
Skulle dessutom promt ligga under hennes haka och ålade mig in, bet henne i håret och buffade på henne med min kalla nos - inte uppskattat!
Efter kissrundan så tvingade jag henne att busa med mig, jag försökte hela tiden ställa mig på hennes dator och då var hon liksom tvungen att "leka bort mig" därifrån. Jag stoppade även min dyblöta (av saliv) råtta i hennes hand så att vi skulle ha dragkamp, lagom mysigt va!?


Uppdatering

Kära dagbok.

Idag har det varit en lång dag. Moster blev sjuk och matte o jag hjälptes åt att ta hand om henne tills mormor kom hem. Eller jag vet inte riktigt om jag hjälpte till särkilt mycket men. Livade upp stämningen?
Matte hade inte en tanke på bloggen idag, därav noll uppdatering. Jag är tyvärr förliten för att kunna lyfta på "locket"..eller ens hoppa upp i sängen där datorn låg..höhö.
Men annars är datorn i perfekt storlek för mig ju. En bloggdator för mig är ju som en sketa stor widescreenskärm för er tvåbeningar ;)!
Jag skrämde dessutom livet ur matte idag, halvt iallafall. Vi var nyss ute på sista kissrundan och matte tog med mig in på toan för att borsta tänderna och sådär (inge bra om jag får rusa runt ensam på nedervåningen när alla sover höhö). När matte borstat klart tänderna så vänder hon sig om för att plocka upp mig men jag var spårlöst försvunnen. Med hjärtat i halsgropen försöker matte förtvivlat att hitta mig, bakom toa stolen, i duschen, under bänken. Jag var ingenstans, när matte var påväg att bli galen kikade hon av ren uppgivenhet in i bastun och där satt ju jag. Under första sittraden satt jag så sött med huvudet på sne.
På något vänster hade jag lyckats krypa in under springan som är in till bastun, den är väl inte jätte liten men matte trodde inte att jag var sååå smidig.
Ibland undrar matte ifall det inte är katt i mig iallafall..


Godnatt!

Roligt

Kära dagbok.

Matte tyckte att kameran var väldigt rolig idag så jag tvingades modella framför den ett tag innan middagen.







MyDog 2010

Kära dagbok.

Nu är matte tillbaka från MyDog. Hon hade tittat på Freestyle, agility och skydd uppvisningar. Kollat in alla rasmontrar (och fastnat för Riesenschnauzer). Gått igenom alla hundartiklar till salu och checkat in lite utställningar.
I rasmontrarna fastnade hon som sagt för Riesenschnauzer som verkade perfekt för henne. Hon pratade med som stod där och fick hälsa på två stycken. Enligt dom var riesen utmärkt för spår och skydd samt en lättare(enklare) ras än dobermann. Så nu har matte lite o välja på ;)!
Tyvärr hittade hon ingenting till mig på mässan, hon hittade först en overall från Theo som de sålde för endast 200 kr (ord.pris 600 kr!!) men dom var slut i alla storlekar utom pyttepytte eller jättejätte :P.
Matte tänkte även köpa ett skinnkoppel som dom sålde för endast 100 kr men hon var osäker på vilken tjocklek så hon sket i det också :).

Här har ni iallafall lite bilder. Matte hälsar att hennes kamera suger på att fota i dåliga ljusförhållanden + fart, en kombination av detta blir uruselt! Men ni får se några endå..








Vem vet, om 2-3 år kanske jag syns på agilitybanan?


sömntutan

Jag skall alltid ligga under någonting eller högt upp när jag sover!
Är det tibbe i mig eller vad? :D


vikt

Matte är super nervös just nu.
Vi vägde mig idag och vågen visade 3,1 kg. Jag vägde 2,2 kg när dom hämtade mig och matte är livrädd att jag går upp i vikt för fort (som Duke). Jag blir 11 veckor på tisdag, bör matte sluta oroa sig?

vinterbilder

Kära dagbok.

Matte tog med mig ut på baksidan idag igen :). Det var bara -8 idag så jag behövde ingen tröja, har ju tillomed börjat få hår på valpmagen (=hemskt tycker matte). Nästa vinter skall matte köpa en regndräkt till mig, ni vet i regnavstötande tyg och med fyra ben. Så att jag kan följa med matte o husse ut på isen utan att få snöklumpar i pälsen!
Jag följde med för att hämta moster på stallet idag och när hon och en kompis kom till bilen blev jag störtglad! Sedan skulle jag sitta i mosters kompis knä hela resan hem. Spännande med en ny person ju!
Vad har ni gjort idag?













natti

Kära dagbok!

Hur är läget?
Själv är jag trött så jag låter matte skriva detta inlägg då jag egentligen skall sova. Klockan är låångt efter läggdags för lilla mig.
Matte funderar på att flytta över RITAT kategorin, från Dukes blogg, hit också. Hon planerar att fortsätta rita bilder så fort hon kommit hem igen, om det fortfarande finns intresse för att få sin hund avmålad såklart :).
Vi bokade ju somsagt om våra biljetter hem pga det där med Duke oså, så vi åker hem den 13 februari istället. Och det är ändrat så att jag får åka i kabinen med matte..phiew..blev lite rädd där ett tag ;).
Nej hörrni, nu skall jag sova på riktigt!

Helt onödigt inlägg, sparas till trotsåldern

Kära dagbok.

Blir ett sent första inlägg idag. Inte för att vi sovit direkt.. näe vi har helt enkelt vilat lite från datorn. Kan också behövas ibland. Matte och jag lägger ju ner en hel del tid på att fota och redigera bilderna till bloggen. Först måste kameran göras iordning (går rätt snabbt egentligen, bara sätta på rätt objektiv sådär). Sedan måste jag ju vara på foto-humör. Så jag inte bara sitter där och ser dum ut ;).
När alla bilderna är tagna (vilket blir en hel del) så måste matte och jag gå igenom hela högen för att välja ut dom som blir bäst, vi tar bort alla suddiga bilder osv. Sedan läggs dom in i photoshop där matte får förminska dom (annars tar det år att lägga ut dom på bloggen) vi brukar ta och förminska dom till 500x300-nånting det är de största vi kan lägga ut i bloggen utan att kanterna försvinner osv :).
I vissa fall ändrar matte kontrast eller ljus ifall bilden är väldigt mörk eller grumlig. Eller så kanske hon täcker för någons ansikte eller liknande.
Sedan skapar vi en mapp där alla bilder blir till JPG-filer och får namn och nummer för att vi skall kunna lägga ut dom i rätt ordning här på bloggen.
Sen böjar det krångliga att komma på en rubrik till inlägget, har ni också svårt med det ibland?
Sedan är matte lagomt irriterad på att man måste lägga ut en bild i taget, borde finnas någon funktion så att man kunde lägga ut fler bilder i taget.

Jag vet inte riktigt varför jag skrev det här inlägget, jag menar.. ni bloggar ju också och vet exakt det jag skrev. Men matte säger att när man kommer i trotsåldern så glömmer man allt man har lärt sig.. och eftersom trotsålder menas med tonåren så betyder ju det att jag styr bloggen själv (=myndig?) och då kan jag ju gå tillbaka till detta inlägg och se efter.
Visst är jag otroligt smart?

Elwiz undrar

Kära bloggvänner!

Hoppas att ni har tid att svara på lite frågor jag har, kan vara kul o veta :).

♦ Vad har ni för försäkringsbolag?

♦ Vad har ni för typ av försäkring (ex. veterinärvård - 50.000 + tillägg - leder osv)

♦ Varför valde ni just det bolaget och den försäkringen?


Elwiz finläser bloggen

...



..han är inte så nöjd ;).

7 jan

Kära dagbok!

Vad roligt att alla verkade gilla gårdagens bilder. För här kommer nämligen lite fler, fast från idag då.. och inomhus!



















Idag började moster skolan igen, så det är bara jag, matte och morfar hemma. Fast morfar skall till jobbet om en stund. Men då hinner nog mormor hem innan, hon slutade tidigt idag.
Matte vaknade upp och trodde att det var fredag idag, inte så lätt att hålla koll på dagarna när man är på "semester".
Men den 18onde börjar matte också plugga, fast en distanskurs på halvtid..alltså nätbaserad. Får hoppas att jag håller mig lugn då hon har lektioner vid datorn hehe!
På söndag är det antagligen MyDog för matte och då får moster och mormor passa lilla mig.
Vad händer för er i helgen?

Snöbus

Kära dagbok!

Matte tog som sagt med ut kameran i snön när jag busade med morfar, som egentligen skottade men det var himla kul att jaga skyffeln!
Sedan försökte jag springa i den djupa snön och komma upp till gräsmattan, gick inge bra.
När jag busat runt en stund i snön och var full med snöbollar hämtade matte hurttatröjan istället, den är mer varm än Pigges stickade tröjor. Så jag kunde vara ute en stund till! Dock lämnade hon kameran inne efter det.
Först ut är två bilder från igårkväll när jag sov väldigt sött!

















Godmorgon

Kära dagbok.

Idag väckte jag matte som vanligt eftersom jag ville ut o kissa. Jag börjar bli mer o mer rumsren, säger oftast til när jag vill ut. Men ibland händer det ju olyckor såklart!
Bits även liite lösare nu förtiden då dom började säga till mig på skarpen!
Det har snöat hela natten och är över 10 minus ute, rena mini norrland säger matte. Jag tycker det är superkul med snö även om ja inte kan gå i det, får hoppa istället ^^,!
Min rosa tröja passa jätte fint och jag har inga svårigheter att gå i den, som med hurttatröjan vars ben sitter åt rätt hårt och går ner över armbågen. Så matte får liksom kavla upp dom över armbågen så att jag kan gå ordentligt. Men den skyddar väldigt bra mot den blöta snön! Men den är fortfarande förstor och får sättas på efter att jag kissat.
Matte skall försöka ta med kameran ut idag, trots snöstormen ;)!
Hon har dessutom fått sin pappa att lova att han skall följa med på MyDog på söndag. Då får jag vara hemma med mormor och moster.
Näe nu måste matte ut med mig, har precis busat!


Bus-valpen


Busar med en frusen tennisboll

dagbok

Kära dagbok!

Jag har faktiskt börjat säga till då jag vill ut, visst hinner jag inte alltid med att säga till men jag börjar göra det mer och mer!
Matte tycker att jag är fruuuktansvärt duktig ^^,.
På onsdag om två veckor tänkte vi åka till en djurklinik här och vaccinera mig, dom har ju drop-in. Sedan kanske jag får följa med till ridskolan helgen efter. Duke gillade inte hästar så mycket, dom var respektingivande. Jag kommer antagligen inte gilla dom heller, jag bjäffar åt allt stort jag ser just nu! Det är tillomed mer vakt i mig än vad det var i Duke!
Imorse väckte jag matte vid 8 och ville ut, sedan väckte jag henne vid 10 igen och ville ut och busa! Då hade även resten av familjen vaknat så jag hade många att hälsa och busa med.
Husse brukar se mig i webcam och han tycker att jag är för liten. Han säger att han kommer tappa bort mig i snön eller blåsten uppe i norrland, han är himla taskigt tycker jag! Men jag gillar honom endå ^^,!
Jag kommer sakna Pigge väldigt mycket, han är ju min äldsta storebror och han har lärt mig väldigt mycket.
Tillexempel att man kan och ska äta hö, man kan även äta sin egna avföring för enligt honom är det extremt nyttigt (matte säger dock att detta bara gäller kaniner!?). Men jag blir endå fruktansvärt avundsjuk när matte håller Pigge i famnen och pussar o kramar honom. Då försöker jag hoppa, studsa, pipa, skälla..jaa göra allt för att matte skall plocka upp mig istället. Funkar inte de försöker jag naffsa Pigge i baktassarna så att han skall hoppa ner självmant, men då blir matte arg.
Det är så synd om mig!

The monster

döm döm döm


mohaha!

dagen

Kära dagbok.

Vi åkte in till centrum och gick in på en salladsbar och frågade om det var okej att ta med mig in om jag satt i väskan. Det gick hur bra som helst och vi satte oss ner vid ett bord och beställde lite mackor, cola och annat. Matte satt sedan och matade mig med ost genom nätet, det uppskattades!
Efter fikat gick vi till en zooaffär där vi köpte hö och pellets till Pigge, sedan fick jag en påse med grisknorrar som matte skall klippa i små bitar så att jag kan få smaka lite :)!
Efter det skulle morfar och mormor handla så då väntade jag, matte och moster i bilen. Dom hade väldigt roligt och skrattade hela tiden. Det blev immigt på bilrutorna och då började dom skriva mitt namn, Duke, Pigge och andra väldigt löjliga saker. Jag somnade dock och vaknade inte fören mormor och morfar var tillbaka.
Jag och matte busade i snön på framsidan när vi kommit hem och sedan somnade jag i ena hörnet av mosters rum (där jag och matte sover).
Mosters rum är nämligen fyrkantigt och har bättre plats för mina grejer, samt att mattes stora säng står där nu. Mattes riktiga rum är T-format plus att Pigge springer lös där inne. Kanske inte så bra att släppa oss lösa utan uppsikt tillsammans mitt i natten. Pigge är ju rätt gammal och jag kan bli lite väl taskig ibland.
Imorgon blir jag 10 veckor, bara två veckor kvar till min spruta och det är fritt fram för mig att träffa andra hundar!
Inte för att jag känner några hundar här men vi får väl ge oss ut på hundjakt ^^,!

Shopping!

Kära dagbok.

Idag kom grejerna matte beställt på rean hos doggie.se!
Grejerna passade mig perfekt och kommer verkligen hjälpa mig så som jag fryser när det är minusgrader.
Tröjan från Pinkaholic var faktiskt den enda som verkade passa mina udda mått (där ryggmåtten stämde någorlunda med hals och bröstmått!). Den fanns bara i rosa men huvudsaken är att den skyddar mig mot vinden och snön. Den är i fleece och känns supermjuk!
I paketet låg även ett halsband, sånt behövs alltid ;)!







utflykt

Kära dagbok.

Idag vill hela familjen hitta på någonting så vi hade tänkt åka till slottskogen kanske och kika lite och sedan fika på ett mysigt café, om vi nu hittat något där jag får tillåtelse att vara. Skall ju endå sova i min transportväska, då stör jag ju ingen!
Men men vi får väl se :)!
Vad skall ni hitta på idag?

När vi hämtade Elwiz

Jag tänkte berättade lite, precis som hos Duke, hur vi hittade Elwiz och varför det blev just honom osv.

Mamma och pappa ville ge mig en ny valp då jag väldigt gärna ville ha hund, för mig var det ett sätt att bearbeta sorgen efter Duke. Ha något att ta ansvar för, få något att göra om dagar helt enkelt!
Vi spanade runt på blocket hela familjen och valde ut annonser som verkade intressanta. Jag ringde först på en annons med valpar av blandningen tax/jämthund och bestämde träff. Men jag ångrade mig då jag insåg den lite tokiga blandningen, ville inte ha en upprepning av Duke igen.
Så jag ringde tillbaka och sa att vi inte kommer.
I samma veva hittade jag Elwiz annons och ringde dit och frågade om vi kunde få hälsa på valparna. Det gick bra och vi åkte dit för att hälsa på dom då 7 veckor gamla ulltoffsarna!
Vi satt på huk och klappade alla valparna som kom tumlandes mot oss och försökte äta upp våra skor. Dom försökte även smaka lite på våra fingrar och jag plockade upp en av valparna för att titta lite närmre. Den valpen var mycket lugnare jämfört med sina syskon och när han tittade mig i ögonen såg jag Duke's blick. Samma kloka ögon som tittade på mig utan att vika undan.
Sedan slickade han mig på kinden istället för att försöka naffsas. Då blev jag kär!
Valpen hette Carl-Jan och var en stor favorit. Han var keligast och lugn, men endå en i gänget och varken den minsta eller den största valpen. Dessutom hade han en teckning vid nosen som liknade ett hjärta!



Jag beslöt mig för att ta honom, det säkra kortet! Men även för att han var så underbart go och söt.
En vecka senare fick vi hämta hem honom, han gnällde lite i bilen påväg hem och gnällde nästan hela kvällen och dagen efter. Men sedan blev det mindre och mindre gnäll och nu har han anpassat sig helt.
Han är definitivt inte lika lugn längre, han är ett vilddjur!
Men jag vet att jag valde rätt iallafall för när han börjar lugna ner sig lite framåt kvällen så är han så go som bara en valp kan vara!

Elwiz funderar

Kära bloggvänner!

Många av er (kanske alla?) har hund. Vissa nöjer sig med det men några vill ha en till eller fler hundar.
Man kan väl säga att det finns en osynlig regel som säger att man skall vänta tills den hunden man redan har är ca 2 år gammal. Då skall man alltså ha hunnit uppfostra klart den, hormonerna har väl lagt sig lite och den är lugnare.
Vad tycker ni om detta?

Rätt / Fel?


Måste man vänta i 2 år, skall man vänta längre eller kan man ta nästa valp när som helst?

Utomhus

Kära dagbok!

Matte tog med mig ut på baksidan och busade lite. Snön glittrade jätte vackert som ni kan se på bilderna!
Jag nosade runt på baksidan där några harar skuttade på nyårsafton, intressant ^^,.
Sedan lekte jag och matte jage, jag vann!
Innan vi gick ut så låg jag, matte och Pigge i sängen och kollade på Disney Channel (hehe). Matte pussade och gosade med Pigge och då blev jag väldigt avundsjuk och skulle knuffa mig in i mellan, jag ville ju också ha pussar!













Galning


Promenix

Kära dagbok!

Vi var nyss ute på en promenad, nästan hela familjen. Mattes syster (moster) ville inte följa med denna gången heller men min morfar (mattes pappa) och mormor (mattes mamma) följde med ut. Morfar både videofilmade och tog kort. Jag fick även tillåtelse att visa mormors ansikte på bild.
Bilden är redigerad pga att det blev så väldigt ljust så man såg ingenting, sedan är den beskuren :).

Jag fick låna en av Pigges stickade tröjor på promenaden eftersom jag fortfarande fryser efter ett tag. Inte för att tröjan hjäpte speciellt mycket men men ^^,!

2010

Kära dagbok!

Nu är det minsann år 2010! Ingen skillnad än sålänge men men :). Här snöar det iallafall och vi hade kanske tänkt ta en liten familjepromenad sedan. Jag får ju såklart inte gå längre sträckor men jag är fortfarande så lätt att jag kan bäras utan problem ;)!
Vid 12-slaget reagerade jag inte på raketerna överhuvudtaget. Jag satt i mattes famn och tittade på dom lysande färgsmällarna och tyckte att dom nog var rätt så intressanta. Smällandet sket jag fullständigt i men jag fick endå sova hos matte i sängen ifall det skulle bli en massa smällande hela natten :)!
Nu får man bara se upp för alla kvarlämnade raketer och smällare på marken, dom skall man inte stoppa i munnen har matte sagt!
Moster tog kort på mig och storebrorsan Pigge igår efter tolvslaget, båda var suupertrötta och vi kurade ihop oss bredvid varandra!








RSS 2.0