En fundering

Vad tycker ni om att bara skaffa hund som sällskap?


Matte tycker till:
Enligt mig så skall alla hundar få göra något, spelar ingen roll om det endast är sällskapsraser. Alla hundar behöver aktivering! Inte bara promenader utan mentalaktivering också såsom agility, lydnad, spår/sök eller liknande även om det bara görs på "hobby-nivå" så är det iallafall en aktivering.

Kommentarer
Postat av: Carina

klart att en sällskapshund oxå måste aktiveras. det är ju lätt att göra på promenaden, gräsmattan, stranden eller var man nu vill. Tycker lite synd om de hundar som bara får gå på promenader och kanske får tugga på ett ben någon gång, tror inte de är så lyckliga.

2010-05-25 @ 18:06:09
URL: http://tysonochganget.blogspot.com
Postat av: Mio

SKÖNT höra vi är överens om det mesta att våra matte är riktiga mysko varelser som får för sig en massa dumheter!! lukta gott? vaddå? det gör vi ju redan eller hur!! larv!

2010-05-25 @ 18:09:59
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Jonna & Puff

Jag tycker också att en hund kan vara en aktiv sällskapshund utan att man gör stjärnfysik av hundägandet med alla välplanerade mentala aktiveringsövningar och träningsscheman. Jag kan tycka att går folk överkurs av hundägandet, då det skulle räcka med lite vardagstänkandet.



Sedan tror jag att det finns dom individerna som totalälskar sin liv då det får gosa och ligga på soffan 90% av sin tid och resterande 10% kan dom ägna sig åt att käka nåt gott. :)

2010-05-25 @ 18:29:20
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: F R I D A

älskar hundar!

2010-05-25 @ 18:41:48
URL: http://imfrida.blogg.se/
Postat av: linda & azi

jag har ju azi till sällskap, hon utför ej nåt arbete för samhälle eller tävlar. hon är sällskapshund med akvititer - det är viktigt. aldrig bara sällskap, färdigt liksom.

2010-05-25 @ 19:57:03
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: linda & azi

intressant - nytt för mig - har liksom bara levt med korthåriga hundar nästan ;D förutom en golden då.



jaa, azi brukar få uppblött handduk över sig när hon är varm. men under promenad kanske är kylvästen bra, men kanske inte i långsikt. ska kolla med veterinär :p

2010-05-25 @ 20:07:49
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Christina

Tycker som dig en hund ska vara en aktiv sällskapshund och inte en hund som endast får ligga på soffan och gå på 3 st 10 minuters promenader varje dag och bli klappad enbart när det behagar ägare.

Söt liten kill du har! Har också en liten kille :)

2010-05-25 @ 20:52:29
URL: http://christinarooth.blogg.se/
Postat av: Christina

Ja kul att se någon med en hund med de raser som folk oftast förknippar med rena sällskapshundar tycker att hunden faktiskt är mer än en soffprydnad :) Tack så mycket!

2010-05-25 @ 21:01:57
URL: http://christinarooth.blogg.se/
Postat av: jimmie och kingeling

för hundens bästa så ska den självklart aktiveras, både fysiskt och psykiskt. Fast ja tycker nog inte att man måste träna sin hund i någon hundsport. Hunden får ju psykisk träning även av att gå på stan, leka med hundkompisar eller följa med sin ägare på hundcafe :P för hundsporter som agility, freestyle eller lydnad är ju knappast naturligt egentligen för hunden^^'



en fråga som man kan tänka mkt på :P

2010-05-26 @ 17:04:10
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: emelie

tycker det beror helt på vad man lägger in under sällskap. berit är en sällskapshund så sätt att vi inte använder henne till något egentligt arbete. men hon lever ju ett aktivt liv för det, både fysiskt och mentalt. att köpa en hund för att ha i soffan hela dagarna däremot känns fel och det är nog inte heller många hundar som tolererar det. även om dom säkert finns. ;)

2010-05-27 @ 00:27:48
URL: http://www.prickig.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0